Subaru a renunţat la a doua generaţie a lui Tribeca

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.05.2011
Potrivit AutomotiveNews, Subaru a sistat definitiv dezvoltarea celei de-a doua generaţii a lui Tribeca. Japonezii vor să renunţe la acest model din cauza vânzărilor slabe.

Subaru Tribeca nu va avea parte de a doua generaţie, informează AutomotiveNews. Aparent, vânzările slabe ale acestui model au dus la sistarea dezvoltării unui succesor, iar unele uzine necesită o capacitate de producţie mărită pentru a se descurca atât cu Tribeca, cât şi cu mai popularele Outback şi Legacy. Subaru Tribeca a debutat în 2005 şi a primit ulterior un facelift, în urma căruia a rămas doar cu numele Tribeca, renunţând la sintagma B9.

Informaţiile privind renunţarea la Tribeca au pornit de la publicaţia japoneză Nikkan Kogyo. Jurnaliştii japonezi nu au informaţii legate de momentul în care Subaru va opri definitiv producţia acestui model. Un lucru este cert, însă, Tribeca rămâne cu o singură generaţie, iar vânzările acestui model au fost destul de slabe. Spre exemplu, pe piaţa din Statele Unite ale Americii, Subaru a vândut doar 910 unităţi Tribeca în primele patru luni ale acestui an, rulaj mic pentru cea de-a doua piaţă auto a lumii.

Subaru Tribeca este echipat cu un motor boxer cu şase cilindri, care are o capacitate de 3.630 centimetri cubi. Unitatea oferă 258 CP la 6.000 rpm şi 350 Nm la 4.200 rpm.

Motorul este oferit doar în compania unei transmisii automate cu cinci trepte şi cu tracţiune integrală permanentă Subaru All-Wheel-Drive. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h are loc în 8.9 secunde şi SUV-ul poate să atingă o viteză maximă de 207 km/h. Consumul mixt de carburant al modelului de 1.908 kilograme este de 11.6 litri la sută.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • gigica
    buna stategie
    Trebuiau sa renunte mult prea urata masina.Ce sa mai zic de motor care din 6 cilindrii scoate doar 260CP la 3600.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru