Subaru şi Cosworth vor dezvolta un motor boxer de 1.6 litri turbo

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.06.2010
Subaru şi Cosworth vor lucra împreună la dezvoltarea unui motor boxer cu patru cilindri, de 1.6 litri, turbo. Unitatea îi va ajuta pe japonezi sa revină în sportuile cu motor

Subaru şi partenerul său Cosworth se află în prezent în discuţii pentru dezvoltarea unui nou propulsor pe benzină. Cel mai probabil, cei doi parteneri vor să dea naştere unui motor boxer turbo cu patru cilindri, cu o capacitate de 1.6 litri.

Unitatea ar putea vedea lumina zilei abia în 2012, urmând să debuteze în gama de motorizări a modelului Impreza. Motorul ar putea însă servi unui scop mult mai nobil, şi anume revenirea constructorului japonez în peisajul motorsportului mondial. Cu un asemenea motor performant, Subaru ar putea alerga din nou în competiţiile de raliu, cum sunt WTCC sau WRC, dacă primeşte bineînţeles acordul FIA.

Despe unitate nu se ştie momentan dacă va fi derivată din actualul boxer de 1.5 litri şi 107 cai putere, rezervat versiunilor economice ale lui Impreza. Subaru şi Cosworth nu sunt la prima colaborare de acest gen, nu de mult japonezii dezvăluind o ediţie specială Impreza STi CS400.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • in sfarsit
    Bine ca si-au dat seama ca Impreza =rally
    3 0
  • Automarket
    Eu stiam ca Audi are ceva actiuni la Cosworth sau chiar ca ii detine. Mai este de actualitate informatia asta ca nu am mai auzit nimic?

    mersi
    0 1
  • disponibilitate
    Ma-ntreb daca acest model va fi disponibil si pe piata europeana, respectiv si in RO. Vom vedea :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru