Salonul Auto de la Geneva 2013

Subaru Viziv Concept prevesteşte un viitor crossover compact japonez

Publicat Marti, 05.03.2013
de Mircea Meșter
Comenteaza 0
Subaru Viziv Concept prevesteşte un viitor crossover compact japonez - Poza 1
Design agresiv şi un sistem de propulsie de viitor care amestecă un motor diesel şi două motoare electrice pentru a oferi o soluţie eficientă şi inteligentă. Aceasta este reţeta de bază a noului Subaru Viziv Concept.

Viziv este un concept crossover de generaţie viitoare care oferă eficienţă şi performanţă pe orice suprafaţă de rulare şi în orice mediu de condus. Viziv a fost creat pentru a afişa o nouă filosofie de design Subaru.

Subaru
Comunicat oficial
După o serie de teasere care prezentau părţi ale conceptului Viziv, pe care Subaru l-a anunţat pentru Salonul de la Geneva, a venit momentul pentru ca producătorul japonez să prezinte - în prima zi de presă a salonului elveţian - prototipul său în carne şi oase.

Ideea din spatele lui Subaru Viziv Concept este aceea de a sublinia posibilele forme ale unui viitor crossover de segment compact şi de a demonstra capacitatea celor de la Subaru de a dezvolta un sistem de propulsie diesel-hibrid foarte interesant. Nu în ultimul rând, este foarte probabil ca Viziv să fie un punct de cotitură în ceea ce priveşte designul viitoarelor modele Subaru, liniile agresive frontale şi spatele curajos fiind câteva dintre elementele-cheie ale noului concept japonez.

Propulsie hibridă plug-in diesel-electric

La nivel tehnic, Subaru a imaginat un sistem hibrid plug-in care este format dintr-un motor boxer diesel de 2.0 litri care funcţionează în paralel cu două motoare electrice mici, fiecare acţionând câte una dintre roţile spate, conceptul fiind astfel propulsat 4x4. Cutia este una automată cu variaţie continuă (CVT).

Foarte interesant este faptul că cele două motoare electrice pot funcţiona independent, sistemul de control al cuplului care ajunge la roţile ataşate fiind astfel mult îmbunătăţit pentru o mai bună manevrabilitate în viraje. Cele două motoare electrice sunt alimentate de un pachet de baterii Litiu-Ion care poate fi alimentat la priză. Subaru nu a oferit însă detalii despre autonomie sau despre timpii de încărcare.

Urmareste Automarket

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Echipa Automarket se află în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă prezintă live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru