Suedia si GM continua negocierile pentru nationalizarea Saab

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.02.2009
Desi informatiile din presa aratau ca negocierile dintre GM si Suedia s-au inchis, oficialii guvernului suedez sustin ca discutiile continua.

Guvernul suedez a negat oficial ultimele zvonuri aparute in presa, conform carora tratativele dintre Statul suedez si General Motors pentru nationalizarea marcii Saab au ajuns in impas.

Conform acestor informatii, publicate de Reuters si apoi de televisiunea nationala suedeza, GM si Guvernul statului nordic nu au ajuns la un acord referitor la suma de 5 miliarde de coroane suedeze (aproximativ 470 de milioane de euro) care trebuia investita pentru trasnformarea marcii intr-una independenta.

"Suntem in discutii. Informatia aparuta in presa nu are niciun punct de ancorare in realitate", a declarat Lisa Warn, purtatorul de cuvant al Ministerului Indiustriei din Suedia.

via | Reuters

Comentarii (2)

  • Cristian
    GM
    La fel de interesanta este stirea privind separarea Opel de GM . In acest moment este evident ca GM nu mai poate sustine Opel . In presa germana (manager-magazin,Der Spiegel,Handelsblatt) au aparut doua ipoteze in cazul Opel. Prima ar fi nationalizarea dupa modelul VW de la inceputul anilor 60 in care statul german sa detina un pachet de 20 % avand drept de veto in deciziile importante. A doua varianta este gasirea unui partener puternic,partenerul cel mai agreat fiind Daimler AG,acesta urmand sa fie sprijinit in integrarea Opel in structurile Daimler .
    0 0
  • Robert
    GM-Opel
    Am citit pe Bloomberg.com stirea ca seful sindicatelor de la Opel a cerut GM sa vanda Opel deoarece mentinerea Opel in cadrul GM pune in pericol viitorul Opel si celor 30000 angajati ai filialei GM din Germania . Azi valoarea de piata a lui GM este de 1.52 miliarde $ in conditiile in care Opel va primi 2 miliarde euro de la statul german. Ca fapt divers azi valoarea de piata a lui VW era de 77 miliarde euro .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru