Suedia sprijina Saab si Koenigsegg cu 610 milioane de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 08.10.2009
Koenigsegg si Saab vor primi 610 milioane de dolari din partea guvernului din Suedia pentru a sprijini compania in perioada urmatoare.

Suedezii de la Koenigsegg vor primi 610 milioane de dolari din partea guvernului pentru faptul ca au cumparat marca Saab, iar fondurile vor fi ultilizate pentru a intari noua companie si pentru a acoperi cheltuilile acesteia pana cand va intra pe profit. GM si Koenigsegg au facut intelegerea pentru marca Saab inca din luna august, dar producatorul de nisa a avut de lucru pana cand a reusit sa obtina fondurile necesare achitiziei intregii companii Saab.

Desi Koenigsegg detine toate actiunile Saab, americanii de la GM vor putea folosi in continuare tehnologie Saab, pe cand suedezii de la Saab vor putea utiliza fara probleme motoare si platforme General Motors. Impartirea tehnologiei si platformelor este esentiala pentru succesul marcii suedeze dar si pentru General Motors, asa ca acest lucru nu dauneaza niciunui partener al acestei intelegeri. Spre exemplu, noul Saab 9-5 utilizeaza platforma lui Opel Insignia, deoarece ambele marci apartineau de General Motors atunci cand modelele respective au fost create si dezvoltate.

In urmatoarele 18 luni, Saab va lansa trei modele noi care vor avea sarcina de a readuce marca suedeza pe drumul cel bun. Noile modele care vor intra pe piata sunt Saab 9-3X, 9-4X si 9-5.

Constructorul suedez de automobile are sperante ridicate in privinta modelului 9-5, care este nava amiral a marcii Saab.

Via | Reuters

Comentarii (9)

  • Cateva cuvinte
    9-3x este deja lansat in mai multe tari, cea mai recenta lansare a acestui model a fost acum cateva saptamani in Italia, daca nu ma-nsel.

    Toata lumea vorbeste de faptul ca noul 9-5 are platforma comuna cu Insignia, din pacate insa foarte rar este precizat faptul ca SAAB a cheltuit la fiecare model al sau niste sume imense pentru "dezopelizare", cum spun ei. Cu alte cuvinte au modificat cat mai mult cu putiinta platforma comuna impusa de cei de la GM.

    Comunitatea impatimitilor de SAAB asteapta cu nerabdare primul model care va fi construit fara componente de la GM. Faptul ca guvernul suedez sprijina financiar SAAB este foarte imbucurator si aduce noi sperante in viitorul acestei firme.
    5 0
  • Fraierul
    Si eu astept ceva-----FALIMENT!
    hahahaha!
    0 9
  • @900
    Ma bucur sa vad ca tii la Saab, dar am o rugaminte: cand nu esti sigur cum se scrie putinta uite-te in DEX-ul online.
    0 7
  • SAAB 9-3
    Cu totii apreciem umorul fin al tovarasului cu pseudonimul "Fraierul", ca de altfel si foarte sugestiv !!!
    6 1
  • @Bethurbazal
    Ma bucur sa vad ca esti foarte atent la ortografie si iti multumesc pentru sesizare. Ca sa ducem corectitudinea pana la capat, daca tot mi-ai atras atentia la greseala si ai numit-o, permite-mi sa-ti amintesc faptul ca "putinta" trebuia sa-l fi scris intre ghilimele. Acest lucru l-ai omis, probabil din uitare, graba sau... nesiguranta, ca sa ma exprim in stilul tau. In orice caz iti multumesc mult pentru trimiterea la DEX-ul online.

    Totusi, ce legatura are comentariul tau cu articolul de mai sus?
    4 1
  • @900
    @900
    Eu n-am tinut sa ne exprimam literar ci doar corect gramatical. De acum inainte n-am sa mai fac comentarii cu privire la altii ci doar comentarii proprii.
    0 4
  • completare
    nu gramatical ci lexical
    0 4
  • ai draq
    hai frate...
    3 0
  • In sfarsit
    In sfarsit guvernul suedez se gandeste si la SAAB. Parerea mea e ca SAAB e pe drumul cel bun insa vor mai trece cativa ani pana cand va fi profit. Referitor la platforma tehnica de pe Insignia si 9-5, nu e o noutate ca mereu SAAB a incercat sa nu fie asociat cu Opel, iar platformele le modificau cat mai mult posibil in Suedia. Exact la fel face si Volvo cu S40, care e asociat cu Ford Focus, dar asta e alta poveste.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru