Supercarul McLaren F1 a împlinit 20 de ani de existenţă

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.05.2010
McLaren sărbătoreşte 20 de ani de la naşterea supercarului iconic F1. Cu această ocazie, în cadrul centrului tehnologic al britanicilor au fost adunate 21 de unităţi F1, cea mai mare reuniune consemnată vreodată.

La începutul lui 1990 se năştea un model care avea să rămână în istoria automobilismului, ca primul supercar extrem construit de McLaren. Este vorba de F1, modelul exclusivist construit de producătorul britanic într-un număr redus de exemplare.

Astăzi, McLaren are motive de sărbătoare, modelul care a adus epoca de aur constructorului de peste Canalul Mânecii, împlinind 20 de ani de existenţă. Pentru a sărbători cum se cuvine ziua de naştere a simbolului său, McLaren a pus la cale cea mai mare reuniune de exemplare F1 organizată vreodată.

Compania a invitat foştii şi actualii proprietari de McLaren F1 la un dineu special, organizat în cadrul McLaren Technology Centre, la sfârşitul căruia publicul a putut admira cele 21 de exemplare expuse. McLaren va continua serie evenimentelor aniversare cu o desfăşurare de forţe impresionantă în cadrul Festivalului de la Goodwood.

via | autocar

Comentarii (9)

  • ...aceasta masina nu are rival pe un circuit sinuos nici dupa o duzina de ani...
    8 2
  • ...mda....si...iar,ori ne place ori nu...are motorizare....spuneti voi mai departe...
    4 2
  • Best
    Dupa parerea mea e cea mai tare masina! Nu are pic de electronica si totusi face fata masinilor noi (vezi Veyron)
    7 1
  • Da ce cunoscatori sunteti
    1. Nici F1 si Veyron nu a fost facute pentru circuit. A fost create pentru a fi cele mai rapide masini in linie dreapta. McLaren a ales varianta Cp/Kg, iar Veyron varianta tehnologiei si puterii brute. Nu poti sa le compari.

    2. Exista multe, foarte multe masini peste F1 pe circuit inclusiv masini fara pic de electronica. Masa conteaza enorm.
    1 9
  • Inca impresioneaza,chiar dupa 20 de ani trecuti ! O masina fantastica !
    9 0
  • @zzz
    hai ca esti simpatic.In linie dreapta zici? McLaren a fost creat pentru circuit si pentru nimic altceva.Ceea ce vezi tu cu numere de inmatriculare sunt construite pentru a putea fi omologate.
    6 1
  • :)
    La multi ani!
    4 0
  • Vortex66
    @ZZZ
    Auzi si la asta. Unde te crezi mah ? :)) In America?

    Iti dai seama ca masinile astea au fost facute sa mearga rapid in linie dreapta, si sa ia curbele la fel de rapid si elegant.
    3 1
  • Stefan_SNK
    un motor bmw
    mclaren :) este o masina cu un motor BMW :)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru