Superlativul performanţei: Vath Mercedes CLS63 AMG

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 20.10.2011
Actualul Mercedes CLS63 AMG pare să devină o atracţie irezistibilă pentru tunerii germani care vor să atingă noi limite ale propulsorului V8 de 5.5 litri. De această dată, Vath etse responsabil pentru aportul de putere.

Esential

660 de cai putere oferă Mercedes CLS63 AMG după tuningul Vath.
325 de km/h este viteza maximă a noului Vath CLS63 AMG.

Mercedes CLS este unul din modelele care au atras atenţia tunerilor germani. Tocmai de aceea, versiunea de performanţă CLS63 AMG nu putea face excepţie. Cea mai nouă reinterpretare vine de la specialiştii Vath, care au preferat să se concentreze doar asupra a ceea ce se ascunde sub capotă.

Exteriorul nu primeşte decât un set de jante de 20 de inch, un spoiler frontal, un deflector posterior şi un eleron discret pe portbagaj.

Marile îmbunătăţiri se regăsesc la nivelul motorului V8. Vath a mărit capacitatea cilindrică până la 5461 cmc, a introdus un kit botezat V63RS, a optimizat admisia de aer şi răcirea şi a înlocuit sistemul de evacuare. Rezultatul acestor modificări a fost obţinerea unei puteri totale de 660 cai şi a unui cuplu motor impresionant, de 960 Nm.

Cu aceste resurse, Vath CLS63 AMG poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.9 secunde şi poate ajunge până la 200 de km/h în doar 12 secunde. Viteza maximă se opreşte la 325 de km/h. Pentru acest pachet de putere, clienţii lui CLS63 AMG trebuie să scoată din buzunar un total de 12.800 de euro.

Pe lângă caii putere, Vath oferă şi o nouă suspensie care coboară garda la sol cu 20 până la 40 de mm, estimată la 980 de euro.

Nu lipsesc nici frânele îmbunătăţite, care mai costă încă 590 de euro.

La interior, Vath a introdus un volan sport, un vitezometru care indică 360 de km/h şi mai multe inserţii din fibră de carbon.

via | zercustoms

Comentarii (7)

  • 5,5l....se prea poate...mai ales la ...brandul lor...nissan si alte marci mai...prapadite scot peste 800cp di motoare la aproape jumate capacitate...dar ...ma rog 80%din cei care le cumpara ,probabil deabia stiu pe unde se baga benzina....deci...nu mi se pare o extra performanta...
    3 10
  • the hep
    cum adica " a marit capacitatea cilindrica pana la 5461 cmc" ? credeam ca atat e capacitatea cilindrica stock
    8 1
  • samuel
    pai ramai masca, da
    diferenta e ca masina asta poate fi utilizata zilnic, fara probleme. sa te vad cu un suzuki de 800 cai cum mergi tu in fiecare zi, in trafic, la plimbare, fara sa iti bubuie. nu e o cursa hai sa vedem cat se scoate maxim din motorul asta trist de 5,5 ca a scos nissan 800 cai :) din unul de 2.
    9 2
  • masca
    Cand aveam vreo 14 ani discutam si eu despre cati cai scoate un producator dintr-o anumita cilindree.

    De pe la vreo 16 ani am evoluat si mi-am dat seama ca asta este o discutie penibila, ca e vorba despre filosofii diferite, fiabilitate, consum, confort in exploatare, toate astea in utilizare zilnica.

    Daca nu s-ar lua in seama ca am enumerat mai sus, orice constructor ar putea scoate peste 1000 de cai si dinr-un motor de 2 litri.

    Asa ca, ramane datoria celor care fac tuning prin garaje sa stoarca atatia cai din motoare, sa mearga cu ele la o "liniuta", iar apoi sa le bage inapoi in garaj, pt. reparatii si reumplerea rezervorului.

    Deci, tu cati ani ai?
    13 1
  • amice crezi ca reno nu ar putea avea motoare de 7l?de ce nu au de ce nu au luxul si alte smenareli de pe merc?pt. ca brandul lor nu le permite astfel de investiti ...deci merc nu scade capacitatea desi tendintele actuale o cer pt. ca............................ISI PERMIT ,STEAUA IN 3 COLTURI INCA SE VINDE BINE.DECI habar n-ai ce-am vrut sa spun...uita-te la cele americane........
    1 2
  • masca
    A intrat si Merc de ceva timp in tendinte, cu motoare turbo de cilindree mica.
    -1,6 turbo, pe benzina, de 156 de cai si 250 Nm la numai 1250 rpm de pe noul B-Class;
    1,8 turbo, pe benzina si 204 cai de pe SLK;
    -2,1 diesel bi-turbo de 204 cai pus pe aproape toate modelele.

    Au motoare pt. toate gusturile. Si mai urmeaza.
    4 0
  • pharmaceptica
    tadalafil sublingual https://www.pharmaceptica.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru