Surprize de la Renault: patru concepte electrice la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.09.2009
Renault va alinia la standul propriu de la Frankfurt patru concepte electrice. Acestea sunt prezentate astazi partial printr-o fotografie de grup cu rol de teaser.

Renault se aliniaza la noile tendinte ale industriei auto la Frankfurt, acolo unde constructorul francez pregateste prezentarea a nu mai putin de patru concepte electrice diferite. Vorbim de o noua gama Renault, denumita oficial Z.E. (Zero Emission), care deocamdata va fi formata doar din concepte, dar care in viitorul apropiat va gazdui si modele de serie.

Deocamdata, Renault nu a oferit presei prea multe detalii despre cele patru concepte electrica, singurul indiciu fiind un teaser publicat astazi, in care modelele sunt fotografiate de sus. Ce putem observa insa este faptul ca Renault s-a hotarat sa creeze cate un concept pentru fiecare categorie de clienti al sai.

Daca iubitorii modelelor de oras vor avea la dispozitie un concept cu un singur loc destinat aglomeratiilor urbane (foto-stanga), cele doua concepte asezate central vor avea dimensiuni subcompacte, insa unul se va adresa clientilor mai clasici, iar celelalt celor mai sportivi. In sfarsit, cel de-al patrulea concept (foto-dreapta) pare o versiune electrica a recent-prezentatului Fluence, inlocuitorul de drept al lui Megane Sedan.

via | Renault

Comentarii (2)

  • Z.E. - E.V.
    Bine ar fi daca aceste tehnologii s-ar ieftini. De vehicule hibride si electrice se tot vorbeste de vreo 10 ani; multi prezinta concepte de acest gen la saloanele auto, dar problemele majore sunt aceleasi: 1) sisteme de stocare a energiei cat mai eficiente (acumulatorii litiu - ion / litiu - polimer / etc. folosesc materiale scumpe); 2) motoarele & generatoarele electrice trebuie sa fie cat mai mici, usoare si puternice (necesita magneti permanenti cu pamanturi rare adica metale foarte scumpe).
    Cand toate aste se vor ieftini, vom uita actualele motoare cu combustie interna.
    3 0
  • The future of electric cars
    Renault - pionier in domeniu
    Daca un constructor poate face masinile electrice mai ieftine, atunci acel constructor va fi Renault ! Acum profitabilitatea afacerii depinde si de pretul barilului de petrol.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru