Surprizele Audi în 2012: A8 Hybrid, A6 Allroad, A3 şi R8 e-tron

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.12.2011
Audi va dezvălui anul acesta patru modele proaspete. Este vorba despre generaţiile noi ale modelelor A3 şi A6 Allroad, despre versiunea de serie a lui R8 e-tron şi despre declinarea hibridă a lui A8.

Esential

1200 de ingineri va angaja Audi în 2012.
3500 de oameni a angajat Audi anul acesta.
13 miliare de euro îşi propune să investească Audi în perioada 2012-2016.

Cifrele sunt din nou favorabile pentru Audi, constructorul german fiind tot mai aproape de principalul său rival, BMW. Pentru a putea deveni însă numărul unu mondial pe piaţa premium, germanii îşi propun să investească serios în dezvoltare în următorii ani.

Axel Strotbek, membru în consiliul director Audi, a declarat că germanii vor investi un total de 13 miliarde de euro în perioada 2012-2016. "Pentru a menţine creşterea de până acum trebuie să investim serios în dezvoltarea unor noi produse. Grupul nostru plănuieşte să cheltuiască aproximativ 2 miliarde de euro anual pentru tehnologii şi modele noi." Acelaşi oficial susţine că 10.5 miliarde din totalul celor 13 vor fi destinate soluţiilor electrice şi hibride şi tehnologiilor viitorului.

Un prim pas pentru atingerea unui asemenea nivel de dezvoltare va fi angajarea unui număr de 1200 de ingineri în 2012. Aceştia se vor adăuga celor 3500 de oameni înregimentaţi anul acesta.

Odată cu prezentarea planului de finanţare pentru următorii patru ani, compania germană a anunţat şi modelele noi cu care vom face cunoştinţă anul viitor.

Este vorba despre noul A8 Hybrid, propulsat de un motor pe benzină de 2.0 litri cu injecţie directă, şi de o unitate electrică.

Alături de acesta, Audi va prezenta publicului şi noile generaţii ale modelelor A3 şi A6 Allroad. Finalul anului va rezerva o surpriză pentru fanii modelelor sportive: nemţii vor introduce versiunea de serie a supercarului electric R8 e-tron, propusă pentru producţie într-o serie extrem de limitată. 

via l carscoop

Comentarii (2)

  • booooring !!!
    8 17
  • Cristy
    @ automarket
    ce inseamna 13 MILIARE ??? :)))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru