SUV-ul Bentley va avea şi o versiune hibridă cu emisii de 130 g/km

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.04.2012
Bentley vrea să introducă pe primul său SUV şi o versiune hibridă, alimentată de la priză. Modelul 4x4 va avea un motor V6 benzină şi unul electric.

Esential

130 g/km ar urma să emită versiunea hibridă a SUV-ului Bentley.

Prezent la Salonul Auto de la Beijing cu SUV-ul EXP 9F, Bentley a ţinut să facă o serie de lămuriri privind viitoarea versiune de serie a celui de-al treilea model ce va fi asamblat pe linia de la Crewe. Britanicii speră că SUV-ul de serie va creşte considerabil vânzările, motiv pentru care acordă o atenţie deosebită lansării şi propulsoarelor pe care le vom regăsi sub capotă.

Primele informaţii anunţă un motor pe benzină, V8 bi-turbo, de 4.0 litri, capabil să dezvolte nu mai puţin de 500 de cai putere. Super SUV-ul ar putea adopta însă şi o versiune cu caracter eco, pusă în mişcare de un ansamblu hbrid, compus dintr-un motor V6 şi unul electric.

Conceptul EXP 9F, expus la Geneva şi Beijing, dispune de un motor cunoscut deja publicului larg, mai exact unitatea W12 de 6.0 litri. Agregatul de 600 de cai putere şi 800 de Nm, asistat de o cutie cu opt rapoarte, ar putea fi instalată şi pe modelul de serie ca versiune de top.

Revenind la ansamblul hibrid anticipat de presa de specialitate, trebuie menţionat că acesta ar putea fi alimentat de la priză.

Pachetul de baterii litiu-ion va oferi o autonomie electrică de 30 de kilometri. În situaţiile în care ambele motoare vor funcţiona, SUV-ul va emite doar 130 g/km. Chiar şi aşa, performanţele nu vor fi lăsate deoparte, SUV-ul urmând să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 5 secunde.

via l greencarcongress

Comentarii (8)

  • emisiile alea o sa-i determine pe multi s-o cumpere...daca nu altceva
    10 1
  • model cu destinatie:
    amatorii de femei urate isi trag SUV-ul de la Bentley. Cand ii voi vedea coborand din balena asta pe 4 roti ma voi astepta sa iasa din burta lui Moby Dick si muma padurii botoxata in toate buzele. Prima va fi chiar prorietareasa de cimitir da pa malu' Dambovitei.
    6 7
  • mâncaiaș roțilii lui de taureg ... cum să aibă balena aia de două tone emisii de 130g/km ?

    In alta ordine de idei .. (daca se pot ordona altfel ... mama ei de balena..) este dragut sa vedem o noua "interpretare stilistica" a binecunoscutului taureg . . . si eu care cerdeam că Cayane este suficient de "rupt in bă ... figuri" :)
    4 7
  • mercedes fan
    se vede dupa comentariile de mai sus ca masina asta nu este pt toate scursurile societati,mai bine ramaneti la renault si la chinezari
    6 5
  • @mercedes fan
    ..a.... si tu esti creama?!
    6 3
  • nu pot sa zic...
    ...ca e urata, sau hidoasa, dar un aspect mai nefericit n-am intalnit decat la Fiat Multipla sau oricare Ssang Yong! si speram sa fie ultimele! si nu trebuie sa fii o scursura a societatii sa observi asta, domnule Merc Fan.

    daca e bentley, ce? nu poate fi o monstruozitate? ESTE! pentru ca nu toti reusesc sa faca bine ceva ce n-au mai facut pana atunci. Mai ales daca nu concep un design nou, ci doar trag de colturi si maresc un model existent, neproiectat vreodata pentru a deveni un SUV.

    Sa fim intelesi, nu am spus ca nu se va vinde, ca nu se vor gasi sa cumpere, ca nu pot face si dube utilitare, si motociclete, si pantofi...dar daca o sa le faca pe toate in acelasi stil, da-ne voie totusi sa ne indoim de calitatile estetice ale acestor malformatii!
    3 1
  • Octavian
    come one.......am o viziune deschisa si deschis la ce e nou....dar acest model este HIDOS de-a dreptul........ Vorba celui de mai sus care aduce a uratenie gen Multipa
    1 1
  • sergiu
    una dintre masinile mele preferate!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru