Suzuki a dezvoltat SX4-FCV, model pe baza de hidrogen

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 04.07.2008
Suzuki a primit aprobarea guvernului japonez de a testa noul model pe baza de hidrogen derivat din SX4.

Esential

250 km este autonomia lui Suzuki SX4-FCV.
150 km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Suzuki SX4-FCV.

Suzuki a dezvoltat un model nou bazat pe SX4 care functioneaza pe baza de hidrogen. Producatorul japonez a primit aprobare din partea ministerului transporturilor din Japonia pentru a testa autovehiculul pe drumurile publice.

Suzuki SX4 FCV (Fuel Cell Vehicle) este echipat cu rezervorul de hidrogen 70MPa dezvoltat impreuna cu GM inca din 2001. Alte trei modele experimentale Suzuki echipate cu acest tip de rezervor au fost deja testate in conditii de trafic reale: MR Wagon-FCV si Wagon R-FCV in octombrie 2003, iar in decembrie 2004 a fost testat pentru a doua oara MR Wagon-FCV.

Noul model cu celule de hidrogen construit de Suzuki incorporeaza si un sistem de recuperare a energiei la franare. SX4-FCV are o autonomie de 250 km si poate atinge viteza maxima de 150 km/h.

Constructorul japonez au intensificat cercetarile asupra sistemelor de propulsie cu energie alternativa in vederea introducerii in productia de serie a unui model in varianta finala. Suzuki va expune SX4-FCV la o expozitie care va avea loc cu ocazia summit-ului G8 Hokkaido Toyako incepand cu 7 iulie.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru