Suzuki a prezentat conceptul unui SUV mic la Salonul Auto de la Delhi

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.01.2012
Suzuki a dezvoltat conceptul unui SUV bazat pe Swift şi l-a prezentat la Salonul Auto de la Delhi. Modelul se numeşte XA Alpha şi versiunea sa de serie debutează în 2014.

Suzuki a adus la Delhi Auto Expo conceptul XA Alpha. Iniţial, conceptul bazat pe Swift era văzut ca un înlocuitor al lui Jimny, dar oficialii companiei nu au confirmat şi nici nu au infirmat această ipoteză. Având în vedere segmentul în care este încadrat, modelul s-ar putea lupta cu Nissan Juke, Ford EcoSport şi alte crossovere de segment B. Versiunea de serie care va fi dezvoltată în baza acestui concept va debuta în producţie în 2014, spun cei de la Suzuki.

Suzuki XA Alpha este destinat clienţilor tineri şi înstăriţi din Asia. Modelul are o lungime mai mică de patru metri pentru a fi scutit de taxele specifice de pe piaţa din India şi se mândreşte cu trenul de propulsie şi şasiul lui Swift. Eventuala versiune de serie a acestui model va utiliza propulsoare din gama K de la Suzuki şi noua unitate diesel 1.3 DDIS. Cei de la Maruti au confirmat deja faptul că vor avea şi o versiune cu tracţiune integrală a acestui model.

Până la debutul acestui model, viitorul Jimny ar putea avea un design similar cu acesta în ceea ce priveşte partea frontală, dar nu este exclus faptul că acest vehicul să devină succesorul lui Jimny. Aspectul părţii frontale şi ampatamentul mic, trăsături specifice ale lui Jimny (pe lângă montanţii A subţiri şi anvelopele de teren) sugerează abilităţi off-road pentru XA Alpha, dar oficialii Maruti-Suzuki au refuzat să comenteze aceste elemente.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Alex Radoi
    Imi place, dar din pacate grila fata seamana izbitor cu cea de la actualul Murano, un pic restilizata.
    3 4
  • imita ca si chinezii
    Suzuki era firma serioasa (sau credeam asta)
    Farurile arata ca la Audi Q3, iar din lateral are linia lui Evoque
    0 3
  • ciudat .....
    ce dracu ai facut masina asta voi naveti imaginatie buna?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru