Suzuki nu accepta cresterea influentei VW

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 23.01.2010
Dupa incheierea parteneriatului intre Suzuki si VW, grupul german a ajuns cel mai mare actionar al producatorului nipon. Cu toate acestea, japonezii spun ca vor refuza orice oferta a Volkswagen de a-si spori influenta.

La conferinta organizata de Foreign Correspondents' Club din Japonia, directorul Suzuki, Osamu Suzuki, a declarat ca va refuza orice oferta a VW de a-si creste influenta in conducerea Suzuki.

Dupa definitivarea parteneriatului, multi analisti se asteapta ca VW sa incerce preluarea pachetului majoritar de actiuni al companiei japoneze. Aceasta miscare se poate incadra in strategia VW de a surclasa Toyota, producatorul german planuind sa ajunga cel mai mare constructor auto din lume pana in 2018.

Osamu Suzuki spune ca nu vrea ca brandul japonez sa fie cunoscut ca al 12-lea subsidiar Volkswagen. El spune ca parteneriatul actual este unul intre firme egale.

via | 4wheelsnews.com

Taguri: Suzuki, VW, Volkswagen

Comentarii (6)

  • NU POT ADAUGA INTREGUL COMENTARIU
    Tare gagiul asta, Osamu Suzuki... -> "El spune ca parteneriatul actual este unul intre firme egale" Si el a avut incasari nete 6.333 miliarde de euro ? si detine si 11 brand-uri auto.... Ma rog... mai devreme sau mai tarziu tot va apartine grupului VW...

    Intradevar poate ajunge pana in 2018 cel mare constructor din lume(mai are de combatut GM,Toyota si Ford),dar nu va acapara intreaga piata mondiala,sa cumpere concurenta...desi asta ar fi visul grupului VW
    10 14
  • Bravo Osamu
    Eu sper ca Suzuki sa nu ajunga niciodata sub VW, nici una din divizii.
    5 12
  • Robert
    VW & Suzuki
    Aceasta este parerea consiliului de administratie al Suzuki Motor Corporation condus de Osamu Suzuki . In prezent, Suzuki nu mai detine nici un procent din propriile actiuni, restul de 80 % fiind tranzactionate liber la bursa . VW poate initia o preluare ostila a constructorului nipon (hostile takeover bid) facand o oferta directa actionarilor Suzuki, fara a mai consulta conducerea Suzuki . Cum fiecare ajunge actionar la o companie pentru a face bani, daca VW va face o oferta generoasa actionarilor Suzuki, va ajunge relativ usor la peste 50 % din actiunile Suzuki . Momentan, VW Group a anuntat printr-un oficial ca nu doreste in viitorul apropiat sa-si mareasca pachetul de actiuni detinut la Suzuki . Revenind la Osamu Suzuki, acesta a declarat ca PROBABIL va respinge oferta VW, lasand spatiu de manevra pentru eventuale negocieri . Va reamintesc ca in noiembrie 2009, Osamu Suzuki declarase ca nu au avut loc discutii intre VW si Suzuki, ca pe 09.12.2009 sa apara comunicatul oficial ca VW a cumparat 19.90 % din actiunile Suzuki . Privind la istoria grupului VW, in maxim 5 ani acestia au devenit actionari majoritari in toate parteneriatele pe care le-au incheiat si nu cred ca Suzuki va fi o exceptie . Osamu Suzuki a declarat ca primul Suzuki construit in colaborare cu VW va aparea in 2013, fiind cel mai probabil un model de clasa compacta construit pe platforma lui VW Golf 7 care va debuta tot in 2013 .
    16 1
  • @Robert
    "restul de 80 % fiind tranzactionate liber la bursa" - eronat
    Fiind o societate listata la bursa teoretic toate actiuniile se tranzactioneaza liber dar nu inseamna ca sunt si de vanzare, din ce spui tu Suzuki ar fi 100% de vanzare pe Bursa, complet fals.
    3 15
  • 20%
    Daca vor pastra proportia de 20% va fi ok, pt ca vor avea independenta si nu dependenta fata de VW! Suzuki are nevoie doar de tehnologia diesel de la nemti, nimic mai mult! Sper ca vor fi inteligenti!
    2 1
  • Robert
    @ gtrazvan
    Suzuki Motor Corporation are actiunile impartite intre foarte multi actionari . Volkswagen Group este cu 19.90 % cel mai mare actionar la Suzuki, restul de 80 % din actiuni fiind detinute de mii de actionari . Din acest punct de vedere, Suzuki Motor Corporation este foarte asemanator cu Daimler AG care are peste 10000 actionari, iar cel mai mare actionar este emiratul Abu Dhabi cu 15 % din actiuni . Peste 90 % din actiunile VW Group sunt detinute de doar trei actionari ( familiile Porsche/Piech, landul Saxonia Inferioara si statul Qatar ), acestia fiind pe termen lung actionari VW, restul de 10 % fiind detinute de multi investitori, care daca vor primi o oferta avantajoasa ( vezi oferta Suzuki care doreste sa cumpere 2.5 % din actiunile ordinare VW ) isi vor vinde actiunile . Presa germana speculeaza ca VW Group va cumpara restul de 10 % din actiunile sale ordinare ( cu drept de vot ), urmand ale schimba cu actiuni Suzuki ( 10 % din actiunile ordinare VW echivaland cu 35 % din actiunile Suzuki ), devenind astfel actionar majoritar la Suzuki .
    17 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru