Suzuki renunta la WRC in 2009

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.12.2008
Suzuki va renunta la echipa sa oficiala din Campionatul Mondial de Raliuri.

Dupa numai un an in campionatul WRC, Oficialii Suzuki au anuntat ca vor retrage echipa de fabrica in 2009 din cauza problemelor economice. Directorii companiei vor reorienta fondurile folosite de programul WRC catre segmentul de dezvoltare si productie. Aceasta decizie a fost luata pentru a asigura viitorul pe termen lung al marcii Suzuki.

Suzuki a inceput sa concureze in Junior World Rally Championship in anul 2002, cu modelul Ignis Super 1600 si a obtinut doua victorii prin pilotii sai. In anul 2008, compania japoneza a trecut la WRC cu modelul SX4 WRC, participand cu doua exemplare. Odata cu participarea in Campionatul WRC, Suzuki a beneficiat de o imagine de marca mult mai buna, indeosebi in Europa.

Suzuki va sprijini in continuare clientii sai care participa in JWRC, dar si pe cei care particpa la concursuri locale cum ar fi Swift Cup din Europa si alte competitii similare.

Via | Suzuki

Taguri: IGNIS, SX4, Suzuki, Swift, WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru