Tariceanu anunta casarea masinilor non-euro

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 10.04.2008
Premierul roman a anuntat ca este posibila casarea masinilor non-euro incepand cu anul 2011.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a atentionat proprietarii de masini non-euro ca este foarte posibil sa fie obligati sa renunte la autoturisme de la 1 ianuarie 2011, daca Uniunea Europeana va aproba directiva privind scoaterea din circulatie a acestui tip de autovehicule.

"Este foarte probabil ca la nivelul Uniunii Europene - si este o atentionare pe care o fac tuturor detinatorilor de masini poluante non-euro - de la 1 ianuarie 2011 sa fie adoptata o directiva pentru scoaterea acestor masini din circulatie", a spus Tariceanu, citat de Mediafax.

Premierul a mai aratat ca proiectul ordonantei de urgenta privind taxa de poluare auto nu reglementeaza parcul auto existent, dar a amintit de programul guvernamental privind acordarea unei prime pentru casarea masinilor vechi.

Mai mult de jumatate dintre masinile care formeaza parcul auto ar putea fi restrase din circulatie incepand cu 2011, in baza unei directive a Comisiei Europene. Din categoria autoturismelor non-euro fac parte, printre altele, Dacia 1310 fabricata pana la 1 ianuarie 1996, Trabant, Oltcit, Opel Ascona, Renault 16, Renault 21, Opel Kadett, Renault 5.

Comentarii (17)

  • IN SFARSIT...!!!
    0 1
  • Corectare...
    Va rog sa reveniti asupra formularii titlului! Cred ca mai corect din punct de vedere gramatical ar fi fost "Tariceanu anunta casarea masinilor non-euro", adica inlaturarea lui "a".O zi buna!
    0 0
  • dacie
    Eu daca am o dacie din august 97 de care ii ?non-euro sau altfel?
    0 0
  • Dispare Tariceanu de anu asta!
    LASA-NE, LASA-NE taricene si du-te-n....Franta ca tot esti tu indragostit de citroen si renault. Un singur cuvant: M461!
    0 0
  • AndreiRN
    Furt legalizat
    Aceasta actiune, daca se va aplica va fi echivalentul furtului legalizat in Romania si Europa dar banuiesc ca in tarile europene deja au legislatie care protejeaza pe proprietari masinilor vechi. Singura solutie legala ar fi ca guvernul sa CUMPERE masinile de la individ.
    0 0
  • pentru dan_
    Toate daciile fabricate pana la modelul Logan (nu stiu exact daca si solenta) au motoare non-euro. Incearca, poate prinzi programul "rabla", ca am inteles ca suma e cam de 40-45 mil.
    0 0
  • Ce Renault 16...nu stiu sa fi existat vreodata asa ceva...poate R19 ).Sunt multe masini care la inceput au fost non euro iar apoi au ajuns sa aiba euro2.Nu ne poate nimeni obliga sa casam masinile vechi.La unele e vorba de sentimente nu de bani.Pe vreme aceea se faceau masini de calitate.Acuma se fac sa fie cat mai ieftine prin asia ,mexic...
    0 0
  • curios
    casarea
    Daca tot priviti spre Occident (probabil cu ochii incetosati)ati putea vedea ca poluarea in cazul autovehiculelor este in raspunderea producatorilor, nu a consumatorilor, pe care-i numiti "poluatori" ! Oare, voi care puneti etichete ce-ti fii?? Dupa mintea voastra este mai firesc sa omori bolnavul decat sa-l tratezi!!Nu este de mirare ca voi si din asta stoarceti bani fara rusine! Nu mai dati vina pe Uniunea Europeana ca nu va mai crede nimeni si ... stiti voi de ce !!
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Bahai nebunule din coceni
    asta e prost sau se preface ... pai juma de populatie o sa mearga pe jos ... ar renunta ei de buna voie daca ar avea bani sa cumpere una euro nush cat ... taricene stii care e diferenta dintre un caine si tine ... amandoi calcati de o masina ? inaintea cainelui se vedeau urme de frana nebunule care esti
    0 0
  • casare
    pai NOVA mea din '99 este tot non euro. ce fac? Vad ca scrie pana in anul 1996
    0 0
  • Dl.Marius
    Astia au tampit
    Al dracu sa fiu dak nu mi-oi pune catalizator pe dacia mea din 1991 si o fac cu euro,apoi omologhez treaba!!!
    0 0
  • Dacian
    ceee ????
    Sa mor de nu fac tot ce-mi sta in puteri si-mi cumpar un trabant, si ii pun catalizator, dupa care dau spaga si il omologhez, si de nu-i trec cu tariceanu in fiecare dimineatza prin fata portii !!!
    0 0
  • yollman
    mda minunata idee
    mda minunata idee, o sa mi interzica tovarasul tariceanu sa mai merg cu dacia mea, bazanduse pe povestea cu comunitatea . eu ma indoiesc ca cei din comunitate nu au reglementari pentru cei cu masini clasice care vor sa le pastreze. SFIDEAZA PROPIETATEA , daca am itp ul si masina e ok astai deposedare de propietatea , am ajuns mai rau ca acuma 20 de ani , oricum citroen nu o sa mi cumpar
    0 0
  • marcel
    o mare prostie
    o mare prostie ce vrea tariceanu, asemenea vise, sa si le tina pentru el. evident ca ei mari bogatasi isi permit numa avioane si mertane, si ii doare undeva de altii. pentru o poluare mai redusa, masinile non-euro trebuie dotate cu un catalizator, ce va fi adus pe piata. asta ar fi o solutie, insa sa le scoata din circulatie, ar fi cauza multe scandaluri, revolte, si in plus suntem in romania, el nu o sa scape neatins...
    0 0
  • FERNANDO
    belea
    la nemti masinile au catalaizatori... la noi ore nu se pot pune? vand fierul vechi la nemti...acum nu mai au ce vinde... oare se mai satura romanii de bani nemunciti??
    0 0
  • ma bucur tare va lansa oltcit noul model in 2011 asa trebuie bravo!
    0 0
  • ADEVAR
    TARICEANU ARE SITROENU, NORMAL CA ANUNTA CASAREA.................................CASAREA ROMANULUI, ....................................................DERBEDEILOR NENOROCITILOR, HOTILOR, VA-TI BATUT JOC DE TARA SI DE ROMAN..................PANA CAND VA MAI SUPARTA BUNUL DUMNEZEU, DE CE NU VA DA LA TOTI MOARTEA DE CARE VOI MERITATI SA MURITI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru