Tariceanu: "Taxa auto nu va fi redusa"

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.12.2007
Premierul roman a declarat ca singurele modificari la taxa de prima inmatriculare vor fi de ordin tehnic.

Esential

2007 este anul introducerii taxei auto in Romania.

Taxa de prima inmatriculare auto poate fi modificata daca sunt neconcordante de ordin tehnic, dar nu va fi nici redusa si nici eliminata, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza Mediafax.

Comisia Europeana a trecut miercuri la a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul taxei de prima inmatriculare, autoritatile de la Bucuresti avand la dispozitie doua luni pentru a se conforma solicitarilor CE, care va inainta, in caz contrar, o plangere la Curtea Europeana de Justitie.

Executivul european a argumentat decizia prin faptul ca reglementarile in vigoare sunt discriminatorii in cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar.

Comisarul european pentru taxe Laszlo Kovacs a declarat, miercuri ca a avut in cursul diminetii o convorbire cu premierul Calin Popescu Tariceanu, caruia i-a explicat ca "emisia de CO2 a unei masini mici si vechi poate fi egala cu cea a unui Porsche Carrera nou-nout" si ca sumele colectate de stat ca taxa auto trebuie restituite.

El a aratat ca CE va renunta la procedurile de sanctionare a Romaniei imediat ce Guvernul roman va modifica legislatia privind taxa auto si ca aceste proceduri pot fi oprite chiar si dupa sesizarea Curtii Europene de Justitie, explicand totodata ca procedura impotriva taxei auto din Romania se bazeaza pe discrepanta dintre legislatia romaneasca actuala si legislatia la nivel comunitar.

Taguri: taxa auto

Comentarii (28)

  • noname00
    Singurul motiv pentru care Tariceanu nu vrea sa scoata taxa auto este pentru ca el este inportator Citroen (din cate stiam), si nu vrea sa ii scada vanzarile.
    0 0
  • jos cu ei!!!
    sunt niste magarii ale lui Tariceanu.... isi urmareste doar interesele personale... eu am platit 1000 euro taxa pt un Mercedes A140 pt k la noi nu sunt recunoscute normele D4 care, ca si emisii de CO2 sunt aceleasi ca si E4...dar asta e pt k la noi sunt favorizate vanzarile de masini frantzuzesti (citroen si renault) si bineinteles DACIA
    0 0
  • Fraierii
    pisa-m-as pe tariceanu si pe taxa lui.......ii doresc lui si partidului soarta taranistilor
    0 0
  • andrey
    Cel mai nesuferit om din RO- Taricila Citroen
    Omu asta a avut foarteeee mult de gastigat de pe urma taxei auto...si va dati seama ca nu doreste sa o scoata... la anu dupa ce UE ii va obliga sa scada taxa sau chiar sa o scoata ii voi da in judecata pentru ca vreau sa-mi recuperez banii. Am luat o masina din 2004 si a trebuit sa platesc 4000 RON pentru taxa asta nenorocita. TARICILA PLEACA DE LA GUVERN !!!
    0 0
  • iulian
    Nu-i mai votati!
    Jos cu ei!Nenorocitii care "lucreaza impotriva intereselor noastre,ale romanilor,noi cei care i-am votat,trebuie sa dispara!Ne considera pur si simplu IOBAGI,nu se mai poate astfel.Nu mai votati PNL!
    0 0
  • anonim
    in afara subiectului
    mai oameni .. voi cei din spatele sitului asta.. sunt in afara subiectului de mai sus .. dar nu ma pot abtine .. modificati dracu js-ul ala de cacat care livreaza reclamele alea contextuale .. sa faca up la mai multe secunde nu la onmouseover .. ca m-a acrit .. nu poti face nici o miscare cu mouse-ul ca sare un cacat din ala de div de 2 lei ..
    0 0
  • florin
    taxa auto
    i'mi pare rau sa spun' dar TARICEANU e cel mai stricator personaj din lumea politica a ROMANIEI. cam asta spune tot.
    0 0
  • alecstm
    @steff
    chiar ma intrebam si eu, oare de ce nu e recunoscut la noi D3 sau D4 (pt. cei care nu stiu, aceste sunt catalizatoare echivalente a Euro 3 respectiv E4). In strainatate sunt recunoscute si se plateste taxa aferenta. Doar la noi e magarie, macar de ar face si ei un RO3 sau 4, macar sa faca si ei un ban, dar is prosti gramada!!!
    0 0
  • Simplu, nu mai cumparati Citroen...
    Cel mai bun protest este evitarea cumpararii masinilor Citroen de cetatenii romani.
    Pacat de aceasta firma ca a colaborat cu acest neroman. Tariceanu le-a facut cea mai mare contra reclama. Banii inapoi Taricene ca e vai de tine...
    0 0
  • Taxa
    D3 si D4 sunt norme FISCALE nu sunt exact norme de poluare D3 miroase mai mult a EURO2 decat a EURo3 la fel cum D4 nu este EURO4 ci mai mult EURO 3.
    0 0
  • Berila
    tariceanu si ai lui - spaima continentului
    Taricene - Citroen... sa te pregatesti... sufleteste...ca-ti aplica acuma Base constitutia de n-ai sa o uiti toata viata...si bine face..ca nu meriti altceva mai bun...porcule si groparule al PNL
    0 0
  • ...
    din cate stiu eu tariceanu nu ami este implicat in ats.

    taxa este proasta in felul in care este gandita acum. ca scop este buna; nu este bine sa ne umplem tara de gunoaie si vechituri echivalente berlinelor noastre.
    0 0
  • londonezul
    sal all
    am inteles eu sau daca se aduna mai mult de 5000 mii de semnaturi in fiecare judet si cu ajutorul acestor semnaturi guvernul ar fi obligat sa renunte la taxa de prima inmatriculare auto????!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • JUSTITIARU'
    RADICAL
    Peste tot in lume exista de ani buni aceasta taxa... Avand mai mult caracter tehnico-fiscal, aceasta taxa nu a fost introdusa pentru SPOLIEREA acelor natii, insa la noi in ROMANIA(Tara Tuturor Posibilitatilor), legea bunului simt a alunecat treptat spre desuet fiind inlocuita cu legea junglei.
    La nivel politic, acestor gen de oameni, atat de RADICALI, le vom oferi cat de curand masuri RADICALE: TARICENE, ciocu'mic si da-le banii oamenilor inapoi, altfel iti rupem capatzana... sau iti luam gatu'! Tu alegi, JIGODIE!!!
    0 0
  • blondi
    i'mi pare rau sa spun' dar TARICEANU e cel mai stricator personaj din lumea politica a ROMANIEI. cam asta spune tot.
    0 0
  • Poate mă înşel, dar nu credeţi că firmele care au cel mai mult de câştigat din povestea asta nu sunt cumva: Renault, Volkswagen si grupul Ţiriac???? Comparaşi vânzările lor cu cele ale lui Tăriceanu şi trageţi singuri concluzia...(nu că aş fi un simpatizant al acestui personaj...)
    0 0
  • Marian
    tara plina de prosti!!
    Eu nu am posibilitati materiale frate asa sa singura suma pe care mi-am pernis sa o dau pe o masina a fost 2000 euro anu trecut pe o dacie din 99! acum am posibilitatea sa imi cumpar o masina de 4000 euro dar n-am de unde si ce sa cumpar din romania ca e dacie sunt satul iar de matizuri obosite e plina tara! fara taxa lu peste prajit [tariceanu sa suga ...........pla] imi aduc un opel agila cu e3 care nu o sa polueze niciodata cum polueaza jegul de dacie a mea care e din 99 dar toata lumea stie ca e concept............1977 ??????? sau o supenova care trancane toata!! asa ca nu cred ca tara s-ar umple te rable pt ca deja este plina de dacii care fie vorba intre noi polueaza mai rau decat un bmw 3000 cmc din 91!!!! parerea mea!!!
    0 0
  • Pt steff
    La mine au echivalat D4 cu E4, dar chiar si asa pt o masina din iulie 2005 am platit aproximativ 4800 de euro. E adevarat motor de 3600.
    0 0
  • ...
    numa gura e de noi... intrebare: de ce nu iesim pe bune de data aceasta in strada? ca in 89 a fost programat...
    0 0
  • Jos tariceanu
    E clar pt. toata lumea de ce taricenu tine la taxa: Creste vanzarile la firma lui si aduce bani din taxa la buget pe spinarea romanilor..

    iesitu in strada nu e neaparat o solutie, ci mai de graba sa dai statul roman in judecata!! (uitati-va la ce o facut Miron costea)
    0 0
  • razvan
    hmm ..
    ca idee .. pd sunt varza, pld la fel .. psd tot praf, de pnl nu mai zic - dar pareau mai ok in general asa, ori daca tariceanu asta se tine asa ca ultimul fomist de aceasta taxa (ptr a avea vanzari cu citroen) atunci trebuie arestat, ptr abuz de putere .. si totusi traim in RO, cand se va petrece ceva logic cred ca ne ocupa nemtii ...
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Steff
    Poti, te rog, sa detaliezi in ce mod sunt favorizate masinile frantuzesti? Marturisesc ca nu iti pot intui logica asa ca astept argumentele tale.

    Mie mi se pare ca un client roman are libertatea totala de a alege sa cumpere un Volkswagen Golf sau, spre exemplu, un Renault Megane. Din cate stiu, la motorizari echivalente si la vechimi echivalente, taxa e similara pentru ambele masini.
    In ce mod e descurajat cumparatorul de Volkswagen si incurajat cumparatorul de Renault?

    Astept argumentatia ta. Daca se poate, pe un ton civilizat...
    0 0
  • moliceanu, valmar si alti pungasi
    molicene, ia-te de mina cu Valmar de la Porsche Romania si duceti-va sa nu mai aud de voi!
    Pacat ca niste marci cunoscute au ajuns la noi sa aiba de suferit din cauza reprezentarii lor de catre indivizi ca voi!
    0 0
  • bomba
    ar trebui eliminati toti fraierii de la guvern in frunte cu taricila...
    0 0
  • UNU cuuuu CAP (studii)
    TAXA AUTO
    Guvernul nu trebuie sa cedeze in fata intereselor unor tari occidentale si trebuie sa sustina interesul national. Mentinerea taxei aduce numai beneficii tuturor ! Este redusa poluarea, prin faptul ca volumul autovehiculelor second hand aduse in tara este tinut cat de cat sub control, se mai poate circula INCA pe drumurile din tara (care nu au fost gandite pt un flux asa de mare) si nu mai ajung toti tembelii si taranoiii sa-si ia masini straine cu care sa omoare lume nevinovata. Lasa-i sa mearga cu rablele de aici cu care nu se pot aventura mai tare de suta. Alt beneficiu al taxei este cresterea la buget, care se intoarce apoi tot catre societate sub diverse forme: sosele, trotuare, borduri, iluminat etc. ASA CA NU CEDATI !!!!!
    0 0
  • VOLVO for LIFE !
    pentu ala cu un cap(studii)
    Stimate Domnule, sunteti intr-o grava eroare...Volvo-ul pe care l-am achizitionat recent, m-a mai "costat" inca 56.000.000 ROL, tocmai datorita acestei celebre TAXE (putei citi BIR).
    In urma ineptiilor pe care le-ati sustinut ma vad nevoit sa va precizez ca intretinerea acestui autoturism, surprinzator, este mult mai ieftina decat banuiti, iar raportul calitate/pret este total avantajos...
    MASHINA care v-am preezentat-o este 2003, euro3, full-options,
    0 0
  • gogoasa
    taxa auto
    Am cumparat o masina noua din Romania,si trebuie sa o inmatriculez foarte curind.Stie cineva sa-mi spuna cum procedez cu taxa de prima inmatriculare? Multumesc pentru ajutor.
    0 0
  • de ce nu va luati hibride?
    Asa nu mai platiti taxa :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru