Tarile care consuma produse made in China, bune de plata

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.03.2009
Conform guvernului chinez, tarile care importa produse fabricate in China vor fi obligate sa plateasca echivalentul emisiilor nocive pentru mediu create de fabricile producatoare.

Esential

25% este suma emisiilor poluante produse in China in urma fabricarii unor bunuri de consum destinate exportului.

Guvernul comunist din China a gasit solutia pentru nivelul ridicat de poluare din aceasta tara. Conform unor oficiali chinezi, tarile care importa bunuri produse in China ar trebui sa fie responsabile pentru emisiile de substante poluante emise de fabricile care produc respectivele produse.

"Intre 15 si 25% dintre emisiile din China provin in urma produselor pe care le facem pentru tarile din toata lumea. Nu e normal sa nu facem nimic din acest punct de vedere", a declarat Gao Li, seful Departamentului impotriva Schimbarii Climatice din China.

Pe scurt, ideea de la care a pornit China este faptul ca pretul emisiilor trebuie platit de consumatori, si nu de producator. Statele Unite reprezinta principala piata de desfacere pentru produsele fabricate in China, urmatorii pe lista importatorilor fiind Canada si Mexic.

via | Reuters (inreg)

Comentarii (5)

  • Gabriel_r
    Mi s epare cam deplasat ..
    Daca vinzi produsul si altul il cumpara , ai un profit , ai locuri de munca etc.. sa tipi acum ca ala care cumpara sa iti plateasca noxele ? asa poti sa ajungi sa ii zici cumparatorului sa iti plateasca si sistemul social , vacantele la muncitori ..etc ..ca de faci produse pe care le folosesc cumparatorii .
    0 0
  • li se umfla orzu'
    un mic santaj....cum piata mondiala e in mare masura dependenta de produsele chinezesti isi permit nesimtirea. Din nefericire China devine din ce in ce mai puternica si deja isi arata muschii, mai vorbim peste 20 ani...in chineza
    0 0
  • culmea
    e ca multi s-au dus acolo sa scada costurile produselor pe care le faceau in tara lor pentru tara lor si pentru export in acelas timp facand locuri de munca si intarind economia chineza iar acum e ca si cum ii dai de munca lu' unu si dupa ce se ajunge spune ca din cauza ta s-a ajuns asa ca sa-i platesti impozitele ca esti magar............ha ha ha ....mai rau ca tiganii nostri
    0 0
  • Floris
    coool down !!!
    De fapt cumparatorul plateste deja aceste noxe,platind produsele... E doar o noua taxa asupra cumparatorului peste alta taxa .Caci , dupa parerea mea, toata veniturile producatorului provin din vanzarea produselor, si deci si taxele pe care le plateste producatorul in momentul actual ,le plateste de fapt consumatorul cand cumpara produsul...Mi-e sila de toate manevrele astea facute in incercarea de a stoarce buzunarele consumatorilor,mai ales in aceasta perioada austera, sa nu spun de "criza"...
    0 0
  • intrebare
    Pai nu inteleg care e nemultumirea.Nu mai cumparati made in China.De ce sa aveti chiloti sau izmene pe voi?mai bine in curul gol si asa se incalzeste global..cu o frunza te descurci.Ei da doamne minte romanului.Da de ce credeti ca se bucura toti din jurul nostru atunci cand demolam cu atata salbaticie tot ce a avut acesta tara ca industrie.O sa vedeti ca au sa mai urmeze si altii ideia lor.Noi oricum nu mai avem ce pierde ca am pierdut totul dar cand v-a veni vorba de taxa pe mancare pe care o importam o sa fie mai frumos.Nu platesti nu mananci.Ei ce ziceti credeti ca se v-a spune nu platim.Eu nu cred.Sa auzim de bine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru