Tata va injecta "zeci de milioane de lire" in Jaguar si Land Rover

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.12.2008
Amanarile statului britanic in ceea ce priveste ajutorul guvernamental promis marcilor Jaguar si Land Rover ii face pe proprietarii acestora, Tata Motors, sa ia masuri imediate.

Esential

2.3 miliarde de dolari a costat achizitia Jaguar si Land Rover.

Constructorul indian Tata, proprietarul marcilor britanice Jaguar si Land Rover, a anuntat ca va injecta cateva "zeci de milioane de lire sterline" pentru a preveni o eventuala criza cauzata de fondurile insuficiente ale celor doua branduri. Jaguar si Land Rover au fost cumparate de catre Tata de la Grupul Ford la inceputul acestui an, pretul tranzatiei fiind de 2.3 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, The Times citeaza astazi surse cuvernamentale britanice care sustin ca Statul britanic este gatasa acorde un ajutor economic si asistenta pentru ca Jaguar sa se mentina pe linia de plutire in aceasta perioada tulbure pentru toti producatorii lumii. "Guvernul este gata sa acorde ajutorul de care au nevoie companiile care trec printr-o situatie financiara grea, insa nu putem sa vorbim de un cec in alb pentru orice isi doreste acest lucru", sustine purtatorul de cuvant al Ministerului de Afaceri din Marea Britanie intr-un interviu acordat agentiei Reuters.

Ultimele miscari asemanatoare in lume au avut loc in Canada si SUA, tari ale caror Guverne au hotarat deblocare a 3.3, respectiv 17.4 miliarde de dolari pentru ajutorul marcilor auto aflate in criza.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru