Taxa zilnica pentru masinile londoneze
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Ken Livingstone, primarul Londrei, a anuntat ca pe data de 10 august va incepe o dezbatere publica pe tema introducerii unei taxe pentru masinile poluante din capitala engleza.
Denumite popular la Londra „Chelsea tractors”, masinile poluante din metropola risca o taxa zilnica de peste 35 de euro. La categoria celor mai poluante masini sunt incluse masinile sport si modelele de lux.
Circa 8% dintre masinile inregistrate in Londra au emisii de C02 care prevad o taxa zilnica de 35 de euro. Masinile care au emisii de cel mult 120 g C02/1km nu vor fi taxate in niciun fel.
Majoritatea masinilor din Londra au emisii de C02 cuprinse intre de 120 si 225 g pe kilometru. Acestea vor fi taxate cu 11 euro pe zi.
Masinile care emit mai mult de 225 g C02/km vor fi taxate cu 35 de euro pe zi. Din aceasta categorie fac parte limuzinele si supercar-urile. In aceasta categorie de pret sunt incluse si modelele mai vechi de 6 ani si modelele dotate cu motoare de cel putin 3 litri.
Masinile contribuie cu circa 22% din cantitatea de C02 emisa in Londra.
Actuala grila propusa de primarul londonez va fi supusa dezbaterii publice pana in octombrie anul acesta, dupa care se va lua o decizie finala.Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Potrivit noilor teste GreenNCAP, Dacia Spring este cea mai eficientă mașină electrică din Europa pe perioada de producție și de utilizare. Mai mult, același test relevă că Ford Puma este mașina cea mai prietenoasă cu mediul la nivel european în clasamentul mașinilor cu motoare termice. (27.03)
- Volkswagen: „Nu mai vrem să desenăm mașini agresive”
- Noua Skoda Elroq: limbaj de design nou și preț de 33.000 de euro
- Noul Subaru Forester a ajuns în Europa: din cauza normelor de emisii, motorul oferă 136 CP
- Noul Leapmotor C10, lansat oficial în România: preț de lansare de 39.800 de euro
- Noul Mitsubishi Outlander PHEV: autonomie electrică de 86 de kilometri
Ideea in principiu este foarte buna si ar trebui aplicata in toate orasele lumii "civilizate". Totusi, as fi curios cum o sa se implementeze aceasta masura intr-un oras cu cateva milioane de masini...
Aici tot cei care nu au prea multi bani au de pierdut...