Techart bate recordul de viteza pentru SUV-uri: 321.2 km/h

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.12.2009
Cel mai rapid SUV mare din lume este Porsche Cayenne Turbo in versiunea Techart, care poate sa atinga 321.2 km/h. Modelul dezvolta 680 CP si a inregistrat acest record pe circuitul de la Nardo.

Tunerii de la Techart au obtinut un record de viteza pentru SUV-uri mari pe circuitul italian de la Nardo. Acestia au atins viteza de 321.2 km/h pe pista italiana. Germanii au concurat cu un Porsche Cayenne Turbo pe care l-au modificat serios. Exemplarul testat era echipat cu pachetul TA 055/2.2, care urca cu 130 CP puterea motorului lui Cayenne, atingand un varf de 680 CP. Alaturi de acest kit de performanta, cei de la Techart au instalat pachetul Aerodynamics Kit I si modulul de suspensie sport.

Jantele Techart Formula de 22 de inch ale lui Porsche Cayenne Turbo au fost incaltate cu anvelope Continental Cross Contact UHP pentru aceasta proba deosebita. Pilotul Sandro Reuter a fost extrem de multumit de performantele motorului si ale anvelopelor, declarand ca SUV-ul a fost "pregatit ideal pentru acest eveniment si ca ambele elemente mentionate mai sus au oferit un nivel ridicat de performanta".

Circuitul de 12.4 kilometri de la Nardo este locul in care numerosi producatori de automobile si tuneri testeaza noile lor creatii in vederea obtinerii unor recorduri. Acest circuit este considerat ca fiind cel mai rapid circuit din lume, chiar mai rapid decat Indianapolis Motor Speedway.

Recordul celor de la Techart a fost inregistrat in cadrul competitiei High Speed Event disputata pe acest circuit si gazduita de catre germanii de la AutoBild si sponsorizata de Continental.

Via | AutomobilesReview

Comentarii (2)

  • Damian
    nu este adevarat...cel mai rapid e GLK Brabus V12 cu 322.3
    4 5
  • Damian
    scuze...intradevar cel mai rapid suv mare e cayenne...dar cel mai rapid suv e compactul GLK ..
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru