Tesla va analiza Roadster-ul accidentat in Franta

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.11.2008
Inginerii Tesla vor analiza comportamentul Roadster-ului accidentat in Franta.

Inginerii Tesla vor scoate maximum posibil din accidentul modelului Roadster, care a avut loc saptamana trecuta in Franta. Un exemplar Roadster a fost avariat in timpul unui test drive in urma unui accident petrecut la o viteza de circa 160 km/h.

In urma acestui crash test neasteptat, inginerii Lotus si Tesla au ocazia sa vada cum se comporta sasiul si caroseria lui Tesla Roadster intr-un accident la viteza mare. Modelul accidentat a fost trimis in Marea Britanie, la fabrica Lotus din Hethel. Inainte de a trage linie si a concluziona raportul detaliat, purtatorul de cuvant Tesla a declarat ca sistemele de siguranta si cusca de protectie au functionat exact asa cum erau proiectate.

Principalul risc, si anume electrocutarea, a fost inlaturat din start cu ajutorul sistemului care intrerupe contactul electric si reduce drastic posibilitatea descarcarilor electrice. Cusca de siguranta a bateriilor cu litiu-ion nu a fost afectata, in ciuda faptului ca masina s-a rasturnat. In acest mod a fost inlaturat si riscul arsurilor provocate de scurgerile de electrolit si alte substante chimice prezente in acumulatori.

Via | Edmunds

 

Taguri: Roadster, Tesla

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru