Tesla va produce un vehicul electric accesibil peste cinci ani

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.01.2010
Elon Musk, presedintele Tesla Motors, a anuntat ca va produce un vehicul electric accesibil, care va costa 30.000 de dolari il va introduce pe piata peste cinci ani.

Oficialii Tesla Motors au anuntat la Salonul Auto de la Detroit ca vor dezvolta un model electric mult mai accesibil. Tesla-ul economic va costa circa 30.000 de dolari si Elon Musk spera sa vanda circa 20.000 de unitati pe an. Pretul unui Tesla economic va fi situat la o valoare ceva mai mare fata de cel al unui Chevrolet Volt, care va debuta in 2012. Debutului noului model este asteptat sa aiba loc peste cinci ani, la doi ani si jumatate distanta de la introducerea lui Model S pe piata.

Declaratia lui Elon Musk se incadreaza perfect in stilul sefului excentric al marcii Tesla, dar transformarea acesteia in realitate s-ar putea sa fie ceva mai dificila. Chevrolet spera sa vanda circa 60.000 de unitati ale lui Volt pe an in momentul in care il va introduce pe piata, dar americanii beneficiaza de o retea de dealeri mai mare si de capacitati de productie cel putin impresionante.

Nu trebuie sa uitam faptul ca productia Tesla poate fi masurata in cateva unitati pe saptamana si ca producatorul de vehicule electrice are o singura fabrica functionala. Desi Elon Musk a obtinut fonduri pentru constructia unei fabrici in Silicon Valley, lucrul la aceasta nu a demarat inca.

Acest lucru ar putea insemna un veritabil conflict de interese in ceea ce priveste productia Tesla peste cinci ani, cand acestia vor avea de construit modelul Roadster – daca va mai fi pastrat pana atunci, Model S si noul model economic.

Via | MSN

Comentarii (6)

  • wtf?
    Bai nu stiu cum se face dar astia de la tesla tot anunta si sustin conferinte de presa in care isi tot prezinta planurile de viitor.Pana acum n-am vazut nimic concret.Numai gura e de Musk asta
    2 3
  • @sel
    Amice, ei anunta si fac treaba, pana una alta au 2 modele in productie, daca nu ai vazut tu in RO nu inseamna ca sunt inexistenti.
    Daca o sa fie considerata o "basina" de masina o sa se umple si la noi de TESLA.
    1 0
  • @gtrazvan
    Prietene 1000 de masini vandute la niste bogatani snobi care le tin in garaj si se plimba cu ele duminica sa-si cumpere lapte nu ma impresioneaza cu nimic
    2 1
  • @sel
    Ce legatura au nr. de bucati vandute cu respectarea planurilor de viitor la care te refereai tu si cu ghici, ce nu ai vazut tu concret!?

    Chiar, ce voiai sa vezi tu coincret?

    Vb de Tesla, un fel de Ferrari al masinilor electrice, de ce nu te legi si de Ferrari atunci ca nu vand n-spe mii de buc pe an??

    Pentru niste pionieri Tesla sunt bestiali, au facut ce nu au facut concerne auto cu potential mult mult mai mare decat al lor.
    1 0
  • pffffffff
    in sfarsit s-au gandit si astia sa faca niste masini mai cumparabile si de oameni, nu doar de colectionari si miliardari
    1 0
  • @asu
    Masini cu pretul lui tesla sunt cu sutele numai in Bucuresti, ce aberezi cu miliardarii tai?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru