Top 10 cele mai ieftine masini din lume

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.04.2008
Forbes a intocmit un top zece al celor mai ieftine masini din lume. Primul loc este ocupat de Tata Nano, ultimul de Logan.

Esential

2500 de dolari costa cel mai ieftin model auto din lume -Tata Nano.
9500 de dolari este costul modelului Loganb produs in India.

Publicatia americana Forbes a intocmit topul celor mai ieftine zece masini de serie produse la nivel mondial. Pe primul loc in clasamentul realizat de Forbes se afla modelul Nano, creat de indienii de la Tata Motors, model care costa 2.500 de dolari.

Pe locul al doilea se afla modelul chinezesc Chery QQ, care costa 4.781 de dolari, iar pe locul al treilea se gaseste Suzuki Maruti 800, la un pret de aproape 5.000 de dolari. In primele cinci cele mai ieftine modele auto din lume se mai numara Geely MR (5.500 de dolari) si de Geely HQ SRV (aproape 7.400 de dolari).

Locul 6 este ocupat de modelul chinezesc Chery A1 cu circa 7.400 de dolari, urmat de Tata Indica, care costa aproape 9.000 de dolari. Locul 8 este ocupat, in mod spectaculos, de un model Hyundai. Este vorba despre noul i10, model care costa putin peste 9.000 de dolari.

Ultimele doua pozitii sunt ocupate de Fiat Palio, model produs in Brazilia la preturi de 9.250 de dolari si Logan Renault produs in India.

Modelul Logan asamblat in India costa 9.500 de dolari si este catalogat de Forbes ca cel mai spatios si mai performant din Top 10.

Via | Forbes 

Comentarii (70)

  • top
    LOGAN clar .. ....putea lipsii =)) ???
    0 0
  • URAGANU
    mana cereasca
    Ce-a gasit Renault in Romania si ce s-au relansat ei datorita rablei noastre nu o sa se exprime niciodata. I-au spart pe toti cu janghina asta. Oricum sper ca sunteti constienti ca in India loganul ala de 9500 DOLLARI este full :D nu ca la noi 13.000 euro full. Jaf de tara ce avem, dar mai jaf e poporul care cumpara asa ceva. Nu meritam respectul strainilor pana nu-l vom cere meritat.
    1 1
  • da....
    bravo uraganu !nu mai are rost sa spun nimic
    0 1
  • Dagwod
    bine zis
    asa e!! perfect de acord cu URAGANU - atat putem noi - atat ni se da!!
    0 1
  • Vam-pirelu
    Jaf de conducatori ce avem ... nici unu nu ii mai bun k altu ... trebe dati jos toti toti ...
    ahahahaha ... loganu de la renault ... cel mai spatios si mai performant ... din top 10 :)))) Mai Romanii sincer se lasa condusi de astia de sus, k de nu erau astia cu coruptiile lor si cu o gramada de bani furati de pe la stat ... aveam si noi Dacia nostra si nu era luata de renault, si si noi puteam face mashini bune, k Romanu nu e prost, are imajinatie bogata , stie sa faca mai de tote :)))
    1 0
  • BANHAZI IULIANA
    BRAVO
    LOGAN CLAR PUTEA LIPSI DIN TOP
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Uraganu
    Pentru ca este evident faptul ca le ai la degetul mic cu structura de preturi a gamei Logan in diferite tari, cu evolutia financiara a Renault din 1999 pana acum, poate ne explici si noua cat de "jaf" sunt nemtii, olandezii sau spaniolii care cumpara "janghina" asta..Nu-i asa ca, din cand in cand, iti vine sa o scuipi si pe mama ta?
    0 0
  • Pentru Dumitru!!!
    Bai,"Tata",eu cred ca tu esti posesorul acestui "junghi" de masina si de aceea sari la gatul lui Uraganu;dar sa stii , ca baiatul are perfecta dreptate:din pacate suntem o tara majoritara "pupincurista",nu vreau sa spun mai mult.Dar daca te-ai duce in Germania si ai vedea cine conduce masina aceea,in speta Dacia Logan,ai vedea ca este :- fie un prapadit de emigrant ,care isi doreste si el o masina- fie un pensionar,care nu dispune de fonduri mai mari!!!Si inca ceva,care nu prea cunosti si vreau sa te interesezi,pe diferite cai,ca Logan-ul in Germania costa mai ieftin decat in Romania!!!???,avand aceleasi DOTARI.Asa ca te intreb eu pe tine:ce fel de tara suntem???NU cumva ne meritam soarta?,cu de-al-de voi?De fapt nu s-a schimbat nimic la noi;din pacate;aceeasi mentalitate:daca pe timpul lui Ceausescu in tara ,daca vroiai sa-ti cumperi Dacia 1300 din tara fara sa stai la rand cam 5 ani,o cumparai pe valuta ,daca imi aduc aminte bine,cu 3500 $,-pe cand ,la export se vindea in China sau alte tari,functie de negocieri,si cu 2200-2500 $.Ce mai ai de comentat la toate acestea?Iti spun toate astea din surse sigure,oameni care au lucrat in Comertul Exteriorm,dar nu se spunea niciodata adevarul,ci numai "transpirau" anumite lucruri.Deci nimica nu s-a schimbat!!!Inca o data, BRAVO URAGANU !!!
    1 0
  • @ Dumitru
    logan in vest
    mosu, vezi ca in vest loganul se vinde si in varianta de baza cu ABS, airbags, A/C, etc.Pe cand la noi in aceeasi varianta, chiar un pic mai scump, nu ai nimic. cumparati-va voi logan. O versiune decenta costa 12.000 de euro. la banii astia te lipesti chiar de un Opel Astra H, sa nu mai spun ca Atra Classic, la fel de bine dotata este vreo 11.000. sau cat costa un Accent..
    0 0
  • nu ca zic
    da' vreau sa spun. Pe langa Dacia clasica Loganul e Mertan. Probabil ca atunci cand or sa vrea francezii sa faca un model si ceva mai rasarit or sa faca. Daca imi aduc bine aminte si cu Skoda a fost cam aceeasi poveste. Intai a fost Skoda Favorit, dupa aia Felicia... Iar pana au ajuns la Octavia a durat ceva vreme. Diferenta este ca la noi trebuie sa adapteze masinile si in functie de venituriloe majoritatii. Vrem nu vrem, asta e Romania - tara in care salariul mediu pe economie este cu putin mai mare de 1000 de lei. Deci asa numita middle class aduce cam 1000 de euro pe luna in casa. Daca scazi chiria, sau rata la casa, intretinerea, gradinita lu' ala mic, ai sa vezi cam cu cati bani ramai. In conditiile astea este aberant sa investesti intr-o masina mai scumpa, daca nu ai un public suficient de mare. Da, poate ca sunt multi care isi permit o masina mai zdravana. Insa doar numeric. Procentual e cum iti zic eu.
    0 0
  • logan
    cine stie ma ce are loganul pe el la 9500 USD, de vorbiti toti atat? sau cat costa ora de munca in india? toata lumea in tara asta vorbeste doar pt a se afla in treaba, dar cine stie cat costa un logan in brazilia: 13000 EURO pt 1,6 L. e adevarat ca marja de profit este foarte mare pt o masina atat de ieftina dar asta e economia de piata, cauti sa ai profituri cat mai bune, de ce pleaca nokia din germania oare?
    0 0
  • pt.Dumitru
    Sunt putini cei ce cumpara logan in vest si de obicei ,cumpara cei saraci , care au venituri foarte mici sau in mod constant emigrantii( turci, sarbi, croati,romani etc)care vor o masina nu prea scumpa.O tin 1-2 ani dupa care o vand.... comentati voi.Eu astept logan Suv ... sa vedem cat de performant o sa fie.
    0 0
  • de ce cumpara lumea logan
    de ce ? pt ca sunt piesele mai ieftine.. sau cel putin asa se aude, cu un scurt telefon poti sa afli ca nu exista nici o diferenta intre piesele pt logan si piesele pt diferite tipuri de masini nemtzesti. se adauga performantele proaste, interiorul catastrofal si alte neajunsuri. in aceste conditii ma intreb: de ce sa alegi logan ??? (si am o intrebare: de ce in logan mai ai 50cm de la cap pana la plafon cand stai pe scun, era prea aerodinamica masina ? :))) )
    1 0
  • Logan.
    De mars...ce suferi atat? ai vreun lamborghini?
    0 0
  • Pentru Dumitru!
    Poate nu ne intelegem,nu cadem pe aceeasi lungime de unda.Dar nici pomeneala sa laud "CARICATURA " asta de masina,intr-adevar,cu 13.000 de Euro,iti cumperi din gama Audi: A4 performant si cu putini km,A6,sau VW Passat sau Mercedes C si E Klasse,etc.Salut si numai bine!
    0 0
  • si cat pe ce sa uit...
    Nu va mai tot mirati ca masinile facute in India sunt mai ieftine. Este perfect normal. Un indian bine platit primeste 100 de euro. Pleava, ia 17 euro pe saptamana. Ganditi-va ce reducere de costuri ai nunmai de-aici....
    0 0
  • Numai de rau
    Stau si ma uit la comentariile pe care le fac toti. Nimeni nu a comentat la top, ci toti au sarit si au criticat Loganu, sau conducatorii tarii (care nu sunt cei mai buni, dar asta e ca noi i-am ales). Stiti vorba aia cu vulpea care nu ajunge la struguri sunt acrii? Eu personal asa as categorisi pe cei care au comentat mai devreme. Ca vulpea! Ca sa nu ma abat de la "subiect" (adica Logan), tin sa precizez ca am in posesie un parc auto format din asemenea masini, si nu sunt deloc putine, adica vreo 35 de bucati, si sunt folosite pe post de taxi. Deci rulaj mare, gropi multe, opriri porniri dese.... in 2 ani de cand le am, nu am schimbat prea multe piese la ele, deci s-au incadrat in conditiile normale de utilizare. Numai criticati voi masini pe care nu le vedeti decat la altii! Voi comparati Dacia cu Mercedes. Opel, si alte marci auto din clasenet superioare de pret. Comparati cu cele din top, caci asa se face o comparatie. Ca de exemplu nu poti sa compari Skoda Octavia cu BMW seria 5 ca sa nu zic seria 7. Daca am face o comparatie intre Skoda si BMW, logic ca Skoda nu ar avea nici o sansa chiar daca merge repede, chiar daca e confortabila, chiar daca e frumoasa, tot BMW e superior. Asa ca domnilor specialisti ganditi de 5 ori si tastati odata.In rest numai bine va doresc si sa conduceti cu grija! La revedere!
    0 0
  • bibicu'
    ce cocalari...
    Gogule, vreau si eu A6 cu 13.000, dar nu ala de 8 ani, te rog... Numai prostavani pe-aici, n-aduni 12 clase de la toti care comenteaza, si nu din cauza ca n-au virsta.Se poate cumpara un Logan decent (cu aer, airbaguri, geamuri electrice) la 8mii si ceva de euro. Incearca sa iei o masina noua si de conceptie recenta la banii astia. Evident, n-ai gasit! Si desigur, in Golful tau 4 din 2000 nu ai loc nici pe bancheta, nici portbagaj. Dar n-are nimic, i-ai facut distributia cu 10 milioane si esti multumit, merge bine pentru o masina de 240.000 de km. Si oricum, o sa gasesti altu' la fel de prost care sa-ti dea tot cit ai dat tu pe ea, adica 9000 de Euro. Nici nu se observa pragul indoit (oricum fraieru' nu se va prinde, ca o sa-i ia folia de pe geamuri ochii). Si rulmentii aia o sa-l lase pe el, ca te-ai prins si scapi de ea repede.
    0 0
  • symona
    foarte tare
    foarte interesant...uite asha invatz shi eu mai mult:P
    0 0
  • VLADUT
    E BINE?
    CEL MAI MULT MA DERANJEAZA CA SE SCUMPESC COMBUSTIBILI,ASTA PANA VA INVENTA CINEVA CEVA ALTERNATIV.NASOL
    0 0
  • @bibicu
    Toata dreptatea pe care o ai se anuleaza in momentul in care nu sti a respecta opiniliile celorlalti. Dar e o caracteristica a noastra - sa nu ascultam niciodata ce spune interlocutorul pentru ca in principiu e mult mai prost decat noi, se inseala si in general noi care ne chinuim sa-i ascultam toate prostiile suntem detinatorii adevarului absolut. Si apropos de Audi A6. Am dat o cautare mica 2005-2006 preturile variaza intre 7000 si 20.000 de euro, insa media e de 14-15.ooo.
    0 0
  • :)))))
    Foarte interesant topul, dar mai interesant este unde se vand modelele alea. Sunt atat de "performante" ca se gasesc numai in tari de care n-a auzit nimeni. I-a intrati aici http://www.marutisuzuki.com/prices.aspx si vedeti unde e disponibil modelul. S-au prostit de tot si cei de la Forbes.
    0 0
  • TOP 10 ?? Poate ultimele 10 locuri din TOP 500 :)))
    TOP 10 ?? Poate ultimele 10 locuri din TOP 500 :)))Deci Logan este pe locul 990 -> Asa ca e foarte normal ca Logan ca fie mai performant si mai spatios decat ultimele locuri...
    0 1
  • Raspuns mana cereasca
    Draga mana cereasca, s'ar putea ca Loganul sa fie versiune full in India insa ar trebui sa stii ca standardele din India nu se compara deloc cu cele din Europa. Tocmai de asta reusesc sa il produca la un pret asa de mic. Insa o masina care este conform standardelor in India nu va putea fi niciodata vanduta in Europa deoarece nu va respecta standardele minime de siguranta si confort.
    0 1
  • :))))
    Bravo Uraganu......
    0 0
  • Vasile
    Logan
    Voi ati mers cu un Logan 1.5Dci 85CP?! Masina asta consuma 4% la viteza de 100Km/h. Are ABS,Aer conditionat, geamuri si oglinzi electrice, airbag-uri, volan in piele tot. M-a impresionat demarajul si spatiul interior. Apropo masina mirosea a nou, stiti mirosul acela specific, si nu avea o scama de praf in ea.
    0 1
  • el
    miam cumparat masina nemteasca,golf 5 ,noua.am dat 16mii euro. nu sunt absolut deloc multumit de ea. imi vine sa mi dau palme cam luato.platesc lunar o caruta de bani ca bou munciti din greu. un harb de dacie imi era arhi suficient. nu mai vorbesc de logan. da ase e omu plateste feru sa fie in pas cu moda sa se laude sa nu fie mai prost de cat altu
    0 1
  • ortizz
    de ce nu va faceti voi un partid astia care aveti ceva cu marca autohtona??ca sa fiti in rand cu toate curvele din romania !! :)))
    0 0
  • ALX CT
    E logic ca Uraganu a postat sub alte nick-uri mesaje care sa i'l sustina pe el.Prietene nu iti place nu cumperi.CE tot comparati atata LOganu cu alte masini.vreti alte masini cumparati altceva.Ce atat bataie de cap.Toate masinile au defecte unele mai multe altele mai putine..dar ai de ales si apropo MCV-ul se vinde si in Germania
    0 0
  • parnaie
    zdreanta
    mai oameni buni terminati cu chat-ul despre zdreanta asta de masina numita logan lumea care inca mai cumpare Dacii are buba la cap, le-a ramas de pe vremuri. In Romania exista si masini de vanzare.
    0 1
  • Hai cu prostia! Comentati de Logan , se putea? Incultura!!!
    taranii sunt pe camp...si cu asta am spus totul de inaptii care n`au ce face si comenteaza la adresa Loganului.
    0 0
  • cineva.
    logan
    hai sa fim realisti,kiar dk loganul e facut in india si mai e si full pe deasupra nu cred k e cu mult mai diferit de cel fabricat in romania...de fapt ca orice alta masina fabricata in 2 tari diferite...kiar nu vedeti mentalitate de roman: toti se duc sa ia masini second hand..k la 7000-8000€ se gasesc destule bmw, mercedes,audi si alte marci in germania...si oricum e de preferat sa cumperi una de 7-8 ani decat logan....la orice masina noua pe care o cumperi dupa ce iesi cu ea de la reprezentanta pierzi automat 2-3000€....dupa 1-2 ani se devalorizeaza si salut...asa k ce folos sa cumperi logan cand la banii aia aia poti sa.ti iei altceva...mai performant,mai confortabil si nu facut din topor k loganul....:))))
    0 0
  • fost logan
    nu vreau sa comentez parerile voastre, dar am avut Logan. am scapat de el si mi-am luat o masina nemteasca la mana a doua. cam atat
    1 0
  • ptr io
    de frate,ai vrut sa fii la moda.k la 8000€ iti luai bmw de 2002,si cu garantie de 2 ani.io mi.am luat si sunt sooper multumit de el.nu inteleg de ce va aruncati toti la masini noi.incearca sa mergi cu una second hand.si apune.mi si mie care e diferenta?si apoi nu cred k poti compara bmw cu logan...
    0 0
  • Jonny Cage
    posesor de logan
    Am un Logan 1.6 de 2 ani si un Ford Focus 2.0D de 2 luni.Am avut 0 probleme la Logan, imi troncane o usa la Focus (am rezolvat la service). Am dat 7800E pe Logan, apx 17000E pe Focus.Sunt multumit de ambele masini.Eu nu inteleg discutiile astea despre cat de prost e Loganul: cine nu are bani de altceva isi ia Logan, cine are isi ia altceva. Eu asa am gandit acum 2 ani.Am citit numai prostii in comentariile anterioare:-"cu banii astia iti iei altceva" = NU, nu iti iei nici o alta masina din clasa ei cu aceleasi dotari, cine zice altfel nu cunoaste preturi sau nu stie matematica.-"Loganul e mai ieftin in vest" = NU e, mergeti in GermaniaPartidul celor care urasc Loganul nu inteles ceva: Loganul nu e o masina de curse (vezi comentarii gen: "nu e aerodinamic" sau "la 160km/h iti tremura ceva"); Loganul nu e o masina de lux; Loganul e o masina cu care sa mergi decent de la A la B, prin gropi, pe borduri, prin balti, etc ...
    0 0
  • jimmy66
    REALITATEA CRUDA
    NU sunt fan Logan, dar de fiecare data cand vin in tara inchirez unul. Consider ca e masina potrivita pentru drumurile si veniturile romanilor pentru cel putin 5-10 ani.
    0 0
  • nea caisa
    fiabilitate
    LUATI-VA FRATILOR BMW CU 200.000 DE KM LA BORD CU 8000 de euro si o sa va usuce de bani la buzunar cand o sa incepeti sa ii schimbati piesele si sa nu mai spun ca la drumurile din Romania o sa dati cu burta de pamant cu el de o sa va vina toti dracii.Loganul este destul de fiabil am vorbit cu taximetristi din Bucuresti care la 150.000, 180.000 de km nu schimbasera prea multe la el. Asadar masina simpla ca electronica si constructie insa FIABILITATE mare.Eu cred ca la o masina este cel mai important costul de intretinere si implicit fiabilitatea.SA TRAITI BINE
    0 0
  • Kostynson
    Informatia face jocul
    NU inteleg de ce se vorbeste in necunostinta de cauza... O explicatie ar fi consta in placerea de a blama tot ce se face aici. In Anglia, Germania si Franta se cumpara foarte bine Logan, iar astea sunt tari in care calitatea conteaza. Pentru oamenii de acolo aspectul calitatii este adanc inradacinat pana la cel mai sarac dintre ei. Nu mai spuneti lucruri care vi se pare logic, dar nu are corespondent in realitate... Nu sunt proprietar Logan. Dar merita toata atentia. Cu Skoda la inceput nimeni nu-i acorda nici o sansa, incepand cu Felicia (fiind din era VW) si continuand cu noua Octavia de atunci... Dar nemtii au asteptat in tacere, nu ca noi sa o blamam la orice colt de strada si pe unde o prindem. Hai sa fim si noi mai apreciativi la ce se cauta sa se faca, mai putin poate cu dorinta francezului de a exploata forta de munca a romanului dandu-le praf in oki... Nu masina e problema, ci conducerea uzinei de faptul cum ii trateaza pe muncitorii de acolo, kiar aici in tara lor! Hai, sa avem o zi buna toti k se poate, dar e posibil si de mai bine! :))
    0 0
  • eternul logan
    la 8000 € gasesti bmw cu 90.000 km nu 200.000....si app de piese la bmw skimbi o data nu de 10 ori k la logan...cate airbaguri are loganul?...bmw de 2002-2003 de baza nu full...are 6 airbag ceea ce o sa vedeti la logan poate in 2020....inchipuitiva in caz de accident ce se poate intampla....noroc cu taxa asta de prima inmatriculare k altfel loganul dadea faliment....
    0 0
  • nea caisa
    VEZI ANUNTUL CU BMW
    http://anunturi.automarket.ro/anunturi-bmw.html?terms=bmw&go=1VEZI anuntul asta BMW 190.000 km bord --> 9800 euro
    0 0
  • fost logan
    Va certati degeaba. Ca fost posesor de Logan, sunt perfect de acord ca acesta masina sa faca parte din topul celor mai ieftine masini. Calitatea costa.
    0 0
  • alex pirvan
    e gresit..
    nu este vina loganului ca este mai ieftin in germania sau in nu stiu ce tara e vina romaniei in general pt ca nu stie sa negocieze si are taxe mari si proaste asa facem de 100 de ani vindem ieftin si luam scump ca suntem batosi opinie proprie:loganul e o masina buna pt un anumit segment.. ca si mine de altfel...drumuri proaste cimenturi de carat in portbagaj...etc o sa mi iau passat cand oi termina ...la mana a doua desigur...
    0 0
  • Dragos
    mai stii cand mergeai la bunici la tara cu ocazia?Asta nu-ti spune nimic?Ai mers 4 Km cu un Logan taxi si crezi ca stii cum arata o bucsa.Mai gandeste-te...
    0 0
  • bai frate
    De unde luati voi BMW cu 8000 de euro si 90.000 de km?????.... sau Audi A6 din 2005 cu 14.000 de euro???Sau voi sinteti d-aia de le furati, ca sa le vindeti dup-aia cu 20.000?
    0 0
  • bau bau
    logan
    Este o masina foarte buna,nu stiu de ce tot o blamati atat. Vai de noi cu asa oameni, de aceea romania a ajuns unde a ajuns, cu hahalere din astea ca voi. Este foarte adevrat cand nu ajungi la struguri intradevar sunt foarte acrii.Rusine
    0 0
  • top cele mai nesigure masini!
    Asa trebuia sa se numeasca titlul, cat despre Logan si pretul acestuia ne face ca tara de rusine... ne comparam la tehnologie cu cele mai jalnice marci auto care majoritate se fabrica pe vaporul care vine-n spre Occident!
    0 0
  • cineva
    pt astia care sunteti praf
    mai depinde si unde cauti masini second hand...cauta pe mobile.de sau pe autoscout24 si cauta bmw 316...sa vezi cat e si cu cati km....dar normal k voi vreti bmw serie 7 sau 5...sau audi mai stiu yo d care ....sa fie de cilindrata 4,0...sa mai fie si full si sa mai aiba si 200 kw....k altfel nu se poate...apoi normal draq k alea costa....atunci luati.va logan fratilor...
    0 0
  • Masini produse sau gandite
    Nano din cate stiu nu e inca produsa. Atunci de ce a fost inclusa? Ca oricine poate sa anunte masina cea mai ieftina de 1000$ si sa puna un model de carton la un show.
    0 0
  • uraganu are ceva mic si sufera
    Ce suferiti toti de Loganu asta :))...complexele chiar nu va dau pace nu-i asa? O versiune decent ala 12.000E? Fabulati mai copii. Ia intra pe site si o sa vezi ca iti iei o versiune Kiss Fm cu 10.400E, motor 1.5dci 85 de cai care are cam tot ce iti trebuie. Cine are habar cum merge masina aia si ce consum are il invit sa se dea cu parerea, dar pustii frustrati de probleme intime care viseaza sa agate si ei cu BMW-ul pot sa se nu se mia chinuie sa nimereasca tastele. Din partea mea sa isi ia toti BMW-uri si Golfuri sh pe care le arunca aia si sa se mandreasca ca isi dau salariul pe reparatii dar cine ami e ca ei. Toti dobitocii care iau Logan in alte tari decat Romania sunt niste incompetenti iar romanii sunt si mai tampiti nu-i asa? Hai lasa, fiti voi destepti si luati din banii lu mamica si taticu masini second pe care vi le repara tot ei ca de... cand nu muncesti pt niste bani te cam doare fix in cot cat de repede se duc sau pe rugina de masina cu 200 de cai de acum 15 ani se duc. Distractie placuta in oboselile voastre de care si-au frecat fundu toti nespalatii!
    0 0
  • cineva
    stati linistiti fratilor k oricum pe baiatul lu mamica si a lu taticu n.o sa.l vedeti in masini second hand...am vazut in bucuresti masini care nu au aparut ink pe strazile din italia sau spania...si romanul se tot vaita k nu are ce manca....in cazul in care n.ati observat pe strazile din romania ink mai circula dacia din 1985...1990....
    0 0
  • Robert
    top
    partial deacord, cu cei care spun ca la banii astia (10000,10500,11000.....E), iti iei si altceva si faci si dregi, dar sa ma C.c in service-urile reprezentantelor(99,99% din ele), ca te apuca toti dracii din cauza lor, au un sictir pe ei de-ti vine sa le plantezi masina in vitrine si te costa nu gluma....
    0 0
  • dacia
    Obesrv cum posesorii de logan, desi incapabili de multe ori sa-si sustina gafa facuta, de a cumpara acesta masina, arunca cu pietre in masinile cu adevarat bune.Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar dacia a fost, este si va ramane o masina proasta. De ce? Pentru ca se adreseaza anumitor oameni si cat timp acesti aomeni vor exista, va exista si dacia. Acei oameni sunt loviti rau de epoca comunista care le-a impregnat gandul ca o masina straina se intretine greu si costa mult, insa prefera sa surubareasca in weekend la dacia lor, chipurile mentenanta ieftina... mentaliate de doi lei. Eu am masina germana, nu e mercedes, dar e capabila sa treaca peste multe generatii de dacia. A costat putin mai mult decat un logan "full"(adica cu presuri si scrumiera)
    0 0
  • logan coaie
    si cum este loganul ala din india o fi mai bun ca asta al nostru in pula mea cat are pe bord ??????????????
    0 0
  • ursus2
    @Jonny Cage
    E grav pt.tine daca nu vezi nici-o diferenta intre un logan 1,6 de 2 ani si un Focus nou de 2,0!Ia urcate-n carutza si vezi daca e diferenta!?
    0 0
  • tare as dori...
    sa va vad fetele la toti, la o bere...fara alcool si sa ne disputam punctele de vedere alaturi de trotinetele noastre. Sincer, pentru ca e bine sa mai pipaim masinile noastre, asa ca sa ne lamurim de calitati, defecte, etc...stiti voi, cu cartile pe fata, fara sa omitem nimic. Cred ca la o luna daca ne-am vedea, am deveni mai...reali, mai adevarati si sunt sigur ca mult mai constructivi. Altfel va fi aici tot o salata " a la grec" scapata pe alee, linsa de caine, calcata usor in picioare si restaurata in farfurie cu maini pricepute de ospatari dispretuitori. Cam asa e cu posesorii nostrii(inclusiv eu), de masini...ma rog, mai mult sau mai putin masini...si modul in care ne cumparam obiectele astea care creaza dispute in stil neaos. S-au racit deja berile...si tre sa tragem o concluzie legat de cat de prost e un Logan, mai ales injuratul asta de 1,5DCI-85 CP, in mod live si cat de potrivit este sa-ti cumperi un second tot asa de reusit ca o masina noua in limita de 10-11 mii euro. P.S. ....daca stam pe vreun platou cu masinile la umbra sau la soare mai mult de 3 ore cred ca merge si o bere...normala, pe care o da...ultimul care vine...:)) Numai bine oameni buni !
    0 0
  • Sala pe antiLoganisti
    Pentru cei contra autoturismului Logan ... chiar ca mi-e sila de voi, la ce mai stati in Romania, plecati in Africa si lasati-ne cu masina noastra nationala, mai carnatilor ce aveti in cap numai SF-uri.
    0 0
  • flaviu
    hahaha
    dintre cele mai tari "Eu astept logan Suv ... sa vedem cat de performant o sa fie." "Numai criticati voi masini pe care nu le vedeti decat la altii! Voi comparati Dacia cu Mercedes. Opel, si alte marci auto din clasenet superioare de pret. Comparati cu cele din top, caci asa se face o comparatie" " Poate ultimele 10 locuri din TOP 500 :)))Deci Logan este pe locul 990 -> Asa ca e foarte normal ca Logan ca fie mai performant si mai spatios decat ultimele locuri" asta ma lasa mut de prostie...si fiti atent la urmatoru..s-o dat jos din 1310 si s-o suit in logan...ia vedeti cum se mira "Logande Vasile (15.04.2008, 10:05)Voi ati mers cu un Logan 1.5Dci 85CP?! Masina asta consuma 4% la viteza de 100Km/h. Are ABS,Aer conditionat, geamuri si oglinzi electrice, airbag-uri, volan in piele tot. M-a impresionat demarajul si spatiul interior. Apropo masina mirosea a nou, stiti mirosul acela specific, si nu avea o scama de praf in ea." uitati un om serios pana una alta "nu vreau sa comentez parerile voastre, dar am avut Logan. am scapat de el si mi-am luat o masina nemteasca la mana a doua. cam atat" si inca unul "Va certati degeaba. Ca fost posesor de Logan, sunt perfect de acord ca acesta masina sa faca parte din topul celor mai ieftine masini. Calitatea costa." BUN....si acum sa trec si eu la subiect...pt cei ce se obosesc sa-mi citeasca post-u...Loganu ii o masina potrivita pt RO...ii suficienta...dar daca-ti permiti mai mult...ia-ti mai mult (si aici ma refer la costurile de intretinere al unui second de >5 ani...apropo eu conduc un mercedes 124 de 19 ani care inafara de filtre,ulei si cauciucuri,mai o bucsa o planetara o suspensie...n-am schimbat nimic si are aproape 500mii) deci..is de-accord cu loganu pt romani...dar nu-s de-accord cu pretul ridicat (fata de cat trebuia sa coste initial si cat a a si costat o vreme,n-am mai vazut alta masina care in loc sa-i scade pretul dupa cateva luni...acesta sa creasca) in fine...lung post,si oarecum plictisitor...pana una alta,oarecum de-accord cu Uraganu,jOHNY,ALA CU FIRMA DE TAXI& altzii...o seara placuta!!!
    0 0
  • shooter
    pareri diverse
    Intotdeauna se va gasi cineva care sa laude loganul si sa fie nemultumit de golf 5. Totusi eu zic sa pastram proportiile si sa ne vedem lungul nasului. Logan este MASINA SARACULUI , cu tehnologie invechita cam cu 2 generatii si fara pretentii de calitate si performante dinamice. Golful este emblema omului de conditie medie ce doreste un plus de calitate, o masina semi-premium, intotdeauna a fost o masina ce a setat standardele in categoria sa , masina cu care toti s-au comparat. Degeaba e astra nr 1 la vanzari ca dupa parerea mea nu se compara. Sigur exista probleme si la golf , banuiesc ca si la bentley mai exista probleme, dar totusi ... pastrati proportiile!!!
    0 0
  • eXiled
    nerozii
    dupa ce am citit cu interes vadit comentariile voastre tin sa mentionez ca : o masina de 200.000 km din vest (de preferinta germana) este mai buna decat un logan din toate punctele de vedere stabilitate pe sosea confort si alte cele . --Pt zervzecu ala cu AUDI A6 la 13.000 eur care nu gaseste sa vina ca ii dau eu (3-5 ani vechime) --Pt cei care vb de Nemtzi , Francezi -- pt ca altundeva nu am vazut logan si har domnului am umblat prin europa .. sa stii ca le injura si le pare rau ca l`au luat dar cum ii o tzara libera ma bucur sa vad ca sunt atatea opinii ... si prosti ehhh daca ar muri totzi ce bine ar fi ! :))
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Uraganu si Gogu
    Inteleg ca, pe langa vastele cunostinte de marketing, sunteti in plus si in posesia studiilor sociologice referitoare la posesorii de Logan din Europa Occidentala.In aceste conditii, am doua mici intrebari pentru voi:- Indicati-mi sursa verificabila care arata ca la nivel de echipare similar un Logan este mai ieftin in Germania decat in Romania. Ar trebui sa fie simplu sa imi dovediti asta.- Vreau link-ul catre studiul de marketing care arata ca posesorii de Logan din Europa Occidentala sunt: imigranti arabi, saraci, etc. Probabil va inchipuiti ca ar trebui sa va cred pe cuvant, pentru ca "se stie ca e asa" sau "ati vazut voi cu ochii vostri". Va cred, nici o problema,daca imi indicati un singur link...
    0 0
  • clasament
    surpriza vine de la Hyundai care pe la noi are un pret mult mai mare si cine stie pe unde sunt produse toate masinile aste din top pentru ca la preturile astea nu au nici un fel de euro si nici sisteme de siguranta. cat despre Logan pentru o varianta berlina ful platesti 11250 euro dar sa nu uitam unde i se opresc echiparile. daca vorbim de Audi, VW, ect aceste masini sunt alta clasa si pleaca de la 25000 euro dar automat calitatea si echipamente sunt mult mai scumpe, iar daca le vreti la mana a doua uitativa si la preturile de la Logan la mana a doua din germania care este la mai jumatate sau mai putin din pretul masinilor scumpe pentru ca asta este valoarea in timp a unui autoturism. cat despre Tata fac masini pe aceasi clasa cu Loganul calitativ dar la noi pe acelasi segment sunt la 8500 euro cu euro 2, adica taxe mai mari dar sunt un jucator puternic in industria auto, sa nu uitam ultimele achizitii a celor de la Tata adica Jaguar si Rovar, cat despre China ce sa mai spunem am zis China am spus tot. sa nu uitam ca au fost prezenti la targuri internationale cu copii ale unor masini consacrate.
    0 0
  • tot Loganu
    Hai sa va spun eu cum sta treaba cu Loganu. Sunt fericitul posesor al acestei masini de aproape 3 ani si vreo 7 luni, a implinit 55.000 km, acum 4 zile am fost si eu intr-un service sa ii schimb uleiul si alte alea. Mi-au spus ca face parte din seria cu probleme de rugina.... cand mi-au umblat in portbagaj si mi-au dat la o parte tapiteria.....atat in partea stanga cat si in partea dreapta a aripilor in interior era RUGINA, rugina de la porcaria de tabla de tot cacatul din care este facuta aceasta masina. Dupa 3 ani de zile sa iti rugineasca masina achizitionata de noua, in rate, pentru ca salariul de 750 ron brut nu mi-a permis decat altfel decat rate pe 7 ani de zile!!!!!!!!!!!!!! si uite asa masina este acum la fabrica la Pitesti la Dacia pentru remedieri. Rusine sa va fie pentru aceasta nenorocita de caruta, pentru ca nu poate fi numita masina.
    0 0
  • prostia romaneasca
    mai..., logan e printre cele mai ieftine 10 masini...si voi va tot plangeti k nu are nush ce...k nu merge nush ce....k "e de ...."....sau k de banii aia va luati alta masina(la mana a 2-a desigur)...dar ce sa ii ceri romanului in ziua de azi....
    0 0
  • luciano
    no american cars
    si chevy spark unde e(ca inca se mai fabrica)
    0 0
  • logan
    Pt. toti cei care nu au condus o caruta numita logan , intrebati pe unul care a condus asa ceva, insa , intrebatil cata siguranta are la viteza de 100-120 km/h , ai impresia ca esti in tractor , ma refer la balansul lateral atunci cand sunt mici denivelari . Jaful de dacie 1300 este mult mai stabil decat el !!!
    0 0
  • Adrian
    Hai cu Loganul sa ne facem damblaua
    Ce bani si-au tras astia de la Reanault cu RABLA asta numita Logan. Bravo natiune sa ne traiesti ! Ca e ieftina, ca e nu stiu cum, ca e pe dracu sa o ia sa o duca de porcarie.
    0 0
  • nime de nicaieri
    Uraganu.... iesi afar' din tzara
    Mai oameni buni.... si pt masini k si pt orice alt lucru e o regula.... nu exista ieftin si bun ci doar ieftin si prost si bun dar scump. Iar cei de la Renault, dupa ce au cumparat Dacia, s-au pozitionat al dreq de bine pe piatza..... pt k fac bani tata.... Si atata timp cat o sa existe cerere pt astfel de masini cu sigurantza va exista si oferta. Iar pe frustratii care nu stiu sa compare Loganu decat cu Audi, BMW si VW (mari idiotzi, fie vorba-ntre noi) ii invit sa mearga pe drumurile noastre "bine asfaltate" sa vada k daca esti prost poti sa-ti rupi masina-n doua fara sa conteze ce marca e.
    0 0
  • logan
    sal ai logan? cumpara-ti frate altceva
    0 0
  • prost Loganul ! ? mai gandestete de 3 ori
    am logan 1.4L si sunt f multumit dupa 20 000km nu am schimbat 1bec si consuma putin 1Q si-a luat fiat linea 1.4L SI NU E PREA MULTUMIT DE CONSUM SI PERFORMANTE
    0 0
  • un roman
    sunteti niste prosti
    haideti sa va zic eu ceva ... intr`adevar nu sunt de acord cu cine conduce tara cu ce preturi au mashinile cu blah blah blah .... dar sa v-o zic eu pe aia buna , cine isi permite mai mult de un logan sa isi ia deocamdata loganul e masina are 4 roti motor un volan shi un prost care invarte de el da? tara de cacat o fac aia de`al de voi care lauda ce are in curte si nu privesc realitatea fiecare isi ia ce vrea si cat isi permite ca e logan ca e bmw ca e tricicleta ...noroc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru