Toyota ar putea construi o versiune decapotabila a viitorului Celica

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.11.2009
Toyota FT-86 Concept, cunoscut si ca viitorul Celica, ar putea fi dezvoltat si intr-o versiune cabrio, in cazul in care cererea pentru acest gen de model va fi suficient de ridicata.

Japonezii de la Toyota au anuntat ca iau in considerare posibilitatea construirii unei versiuni cabrio a modelului FT-86, asteptat sa devina viitorul Celica. Crearea noului roadster de la Toyota ar putea avea loc doar daca analistii Toyota vor considera ca piata doreste un asemenea model si daca vor inregistra suficiente cereri pentru un Celica in versiune cabrio.

Daca totusi vor decide intrarea in productie a acestui model, cei de la Toyota il vor oferi tot cu tractiune spate si cu acelasi motor boxer de 2.0 litri de 220 CP pe care il va utiliza si modelul Celica. Transmisia manuala cu sase trepte este in standard, in timp ce clientii Toyota vor putea opta si pentru o cutie de viteze automata cu cinci sau sase trepte.

In timp ce Subaru creeaza o versiune STI a lui FT-86, care beneficiaza de tractiune integrala si motor mai puternic, cei de la Toyota vor avea un roadster care va atrage un segment diferit al pietei. Astfel, platforma lui Toyota FT-86 va fi utilizata pentru a crea nu mai putin de patru modele, iar numaratoarea nu a fost oprita inca.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (2)

  • Catalin
    floroiu_catalin@yahoo.com
    am mai pus intrebarea asta pentru alte subiecte: de ce "viitorul Celica" ? Viitoarea Celica nu suna bine ?
    1 0
  • mircea
    @Catalin
    Pentru ca in articolele automarket.ro sa existe unitate semantica, am hotarat ca toate numele de modele sa fie considerate masculine. Se subintelege "modelul X". Deci, viitorul 'model' Celica, viitorul 'model' Toyota, viitorul 'model' Honda.

    Multumesc.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru