Toyota, membru ACEA?

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 03.05.2007
Toyota, primul producator auto mondial, ar putea deveni de la sfarsitul acestei saptamani membru al Asociatiei Producatorilor de Automobile din Europa.

Toyota ar putea deveni la sfarsitul acestei saptamani membru al Asociatiei Producatorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Toyota nu doar ca vinde masini in Europa, dar si produce pe acest continent. In 2006, Toyota a vandut 866.831 unitati in Europa, mai mult decat BMW si putin sub Mercedes.

Asociatia Producatorilor de Automobile din Europa (ACEA) a fost infiintata in anul 1991 si reprezinta interesele a 13 producatori auto care au operatiuni pe Batranul Continent. Cartierul General al institutiei are sediul la Bruxelles.

Membrii curenti ai ACEA sunt: BMW Group, Porsche AG, DAF Trucks, PSA Peugeot-Citroen, DaimlerChrysler AG, Renault SA, Fiat S.p.A, Scania AB, Ford of Europe, VW AG, GM Europe, AB Volvo, MAN AG.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru