Toyota, Nissan, Subaru si Mitsubishi dezvolta o retea de incarcare electrica

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.03.2010
Patru producatori de automobile din Japonia au format o coalitie pentru dezvoltarea retelelor de incarcare ale vehiculelor electrice. Aceasta alianta se numeste Chademo si doreste sa creeze o serie de standarde in aceasta industrie.

Toyota, Nissan, Mitsubishi, Fuji Heavy Industries si Tepco au infiintat asociatia CHAdeMO, care are scopul crearii infrastucturii necesare vehiculelor electrice. Scopul final al asociatiei Chademo este dezvoltarea unei infrastructuri care sa permita distributia si utilizarea vehiculelor electrice la nivel global pentru publicul larg. Totodata, asociatia Chademo doreste sa realizeze instalarea de puncte publice de incarcare ale vehiculelor electrice si sa creeze un standard al sistemelor de incarcare pe care le folosesc aceste vehicule.

Peste 150 de companii internationale si-au aratat interesul de a intra in proiectul Chademo, acestea apartinand industriei auto, dar si serviciilor sau industriei energetice. Numele Chademo provine dintr-o fraza in japoneza care se traduce mot-a-mot in "o ceasca de ceai in timpul incarcarii". Membrii fondatori ai asociatiei Chademo doresc sa creeze un nou standard al procedurilor de incarcare rapida ale vehiculelor electrice.

Pe langa asistarea dezvoltarii vehiculelor electrice, membrii Chademo doresc sa se ocupe si de vehiculele hibride care pot fi incarcate si de la priza. Nissan si Mitsubishi au prezentat deja concepte care prefigureaza viitoare modele electrice, in timp ce Toyota ofera de peste 10 ani vehicule hibride si a prezentat un vehicul hibrid care poate fi incarcat de la priza anul trecut.

Fuji Heavy Industries este compania care detine marca Subaru, care a lansat deja un minivehicul electric pe piata din Japonia.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • Stelian_Opincariu
    Harnicii ingineri asiatici isi intensifica munca constructiva in crearea de noi tehnologii! O stire cu totul mai deosebita! bravo!
    1 3
  • fereste-te de lauda prostului....

    ii prefer deci pe idiotii si cocalaraii care spun ca electricul nu va avea influenta asupra lumii auto.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru