Toyota nu va atinge tinta de vanzari in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 24.06.2008
Efectele crizei economice din SUA se rasfrang si asupra primului producator auto din lume.

Esential

2.62 de milioane de unitati a vandut Toyota in 2007 in SUA.

Recesiunea economica din Statele Unite ale Americii si cresterea pretului la petrol au lovit decisiv piata auto nord-americana in acest an.

Niciun producator auto nu a scapat de scaderea puterii de cumparare a americanilor si implicit de scaderea vanzarilor auto. Este si cazul japonezilor de la Toyota, care au inregistrat in ultimii ani cea mai rata de crestere a vanzarilor si care au reusit sa treaca in spatele celor la GM, pe locul doi in topul vanzarilor, reusind sa detroneze Ford.

Toyota a vandut in SUA in 2007 cifra record de 2 .62 milioane de unitati si avea o tinta de vanzari fixata pentru acest an la 2.64 milioane unitati. In timpul unei intalniri a actionarilor, vicepresedintele executiv al companiei, Tokuichi Uranishi, a declarat ca Toyota nu va atinge aceasta tinta, avand in vedere noile conditii economice.

Uranishi a prezis, de asemenea, ca piata auto americana nu va atinge 15 milioane de unitati, ceea ce ar insemna ca 2008 va fi cel mai prost an din ultimii 18.

Toyota isi va revizui in scadere, luna viitoare, tinta de vanzari din Statele Unite aferenta anului in curs.

Via | Detroit News  

Taguri: Ford, GM, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru