Toyota va închide temporar toate fabricile din SUA, Honda reîncepe activitatea în Japonia

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 05.04.2011
Cei mai mari constructori auto japonezi au anunţat măsuri complet diferite în faţa scăderii stocurilor de piese pe fondul crizei furnizorilor japonezi.

Toyota şi Honda au anunţat azi dimineaţă, în acelaşi timp, măsuri diametral opuse pe care cei doi constructori le vor lua în următoarea perioadă în urma accidentului natural care a afectat Japonia acum trei săptămâni şi jumătate. Astfel, dacă Honda a anunţat că va reîncepe producţia de componente începând cu 11 aprilie (fabricile constructorului nipon urmează să lucreze însă la 50% din capacitate), oficialii Toyota au declarat că vor închide temporar toate uzinele pe care le deţine în Statele Unite din cauza subţierii stocurilor de piese din partea furnizorilor japonezi.

Conform purtătorului de cuvânt Toyota America de Nord, Mike Goss, cele 13 uzine Toyota din SUA vor fi închise la sfârşitul acestei luni, cei 25.000 de muncitori pe care japonezii îi au angajaţi în această zonă a Globului urmând să fie anunţaţi ulterior care va fi momentul în care se vor reîntoarce la muncă. "Nu ştim cât timp vom fi nevoiţi să oprim producţia, deoarece acest lucru depinde în mare măsură de momentul în care va reîncepe producţia de subansamble şi piese în Japonia", spune Goss.

În perioada în care uzinele Toyota vor fi închise, muncitorii vor participa la traininguri şi cursuri pentru îmbnătăţirea activităţii.

De asemenea, aceştia îşi pot lua concediu de odihnă sau concediu fără plată.

"Întreruperea activităţii va afecta modelele Lexus şi Toyota produse în America de Nord. Cu toate acestea, avem un stoc de rezervă pe care ne putem baza activitatea, astfel că, dacă întreruperea nu va fi de lungă durată, aceasta nu va afecta foarte mult producţia", afirmă purtătorul de cuvânt al japonezilor.

via | Automotive News (înreg) | msnbc

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru