Tuning elveţian pentru Audi S5

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 29.08.2010
Tunerii elveţieni de la Sportec au dezvoltat un kit de performanţă pentru Audi S5. În urma modificărilor operate de aceştia modelul german dezvoltă 425 de cai.

Casa de tuning elveţiană Sportec a creat un pachet de performanţă pentru versiunile coupe şi cabrio ale lui Audi S5. Propulsorul V6 de 3.0 litri supraalimentat a fost supus unui tratament special, iar schimbările operate de tunerii elveţieni poartă denumirea de Stage One. 

Inginerii Sportec au înlocuit filtrul de aer şi au recalibrat unitatea ECU a modelului german. Mulţumită acestor modificări, puterea produsă de motorul lui S5 a crescut cu 97 de cai putere, ajungând sa dezvolte 425 de cai la o turaţie de 6.640 rpm. De asemenea, cuplul motor produs de modelul constructorului din Ingolstadt a crescut la 520 Nm la o turaţie de 4.250 rpm.

Cu noile modificări Audi S5 reuşeşte să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 250 km/h. Preţul cerut de Sportec pentru operarea acestor modificări este de 2.370 de euro cu TVA.

Via | Sportec

Comentarii (2)

  • De ce toate casele astea mari de tuning n-ar face un pachet pt Renault Megane sau Citroen C4 sau Peugeot 308,masini frantuzesti,in general.Toate se axeaza pe masinile germane!
    3 0
  • Acestea sunt modificari notabile de putere si cuplu, iar pretul cerut de cei de la Sportec este bun, pentru cei care isi permit astfel de masini.
    Adica nu sunt modificari ale sistemului de evacuare care sa aduca numai cativa cai putere in plus, pe care sa se ceara cam mult ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru