TVR ar putea renaste cu un supercar, animat de un V8 american

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.02.2010
Brandul britanic TVR ar putea reveni pe piata sportivelor de nisa cu un supercar nou, propulsat de un V8 american, capabil sa produca cel putin 500 de cai putere.

Esential

500 de cai este puterea pe care ar urma sa o dezvolte motorul instalat pe viitorul supercar TVR.

Dupa ce vreme de trei ani nu s-a mai auzit nimic despre soarta sa, raposatul constructor britanic TVR pare sa revina la viata. Brandul de nisa si-a incetat activitatea dupa ce noul proprietar, rusul Nikolai Smolenski, a pus lacatul pe poarta uzinei in 2007.

De atunci, fanii modelelor produse de TVR si-au exprimat nemultumirea si au sperat intr-o revenire, care se pare ca este pe punctul sa se produca. Din primele informatii, TVR ar urma sa debuteze din nou pe piata auto cu ocazia festivalului de la Goodwood, unde va prezenta un supercar misterios. Oficialii brandului britanic au lansat in acest sens si un nou site, care ii invita pe cei pasionati sa ramana pe receptie pentru a afla cele mai noi informatii.

Se pare ca supercarul asteptat anul acesta va imprumuta un motor V8 de provenienta americana, cel mai probabil din curtea Ford sau Chevrolet, regasit deja pe un model sportiv. O asemenea unitate ar reduce considerabil costurile de dezvoltare si i-ar oferi sportivei un bagaj de putere de cel putin 500 de cai.

In plus, folosirea unui motor american le-ar oferi celor de la TVR posibilitatea de a vinde modelul si pe piata de peste Ocean si in Asia, zone cu potential in acest segment.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • ..........
    sper sa revina pe piata
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru