UE: triplarea taxei auto este ilegala!

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 13.01.2009
Comisia Europeana a analizat cazul triplarii taxei auto in Romania pentru masinile second-hand.

Comisia Europeana este impotriva triplarii taxei auto de poluare pentru masinile second-hand importate in Romania.

Desi nu este o pozitie oficiala, surse din Ministerul Afacerilor Externe au afirmat pentru cotidianul “Adevarul” ca Uniunea Europeana considera ilegala taxa auto din tara noastra.

O delegatie romana, formata din presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, vicepremierul Dan Nica, ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu si seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puscas, se afla la Bruxelles pentru a purta discutii cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso.

Vasile Puscas a declarat pentru Mediafax ca ordonanta de urgenta prin care s-a triplat taxa de poluare auto este considerata ilegala de catre Comisia Europeana.

In urma acestor discutii, s-a aflat ca forul executiv al Uniunii Europene face o analiza ampla privind legalitatea taxei auto pentru masinile second-hand. Inca nu exista o pozitie oficiala a UE, analiza fiind in curs de derulare.

Via | Adevarul via | Mediafax

Comentarii (10)

  • cressty
    jos taxa..
    0 0
  • sunshine64sm
    Jos cu toate taxele
    Taxa auto si toate taxele inventate de citiva "alesi ai poporului" care n-au altceva mai bun de facut, sint complet contrare spiritului UE. Asa inteleg domnii parlamentari sa ne aliniem cu tarile UE ?! Jos cu taxele !!!
    0 0
  • sunshine64sm
    ...si banii sa fie restituiti inapoi
    Pentru cei care au platit aceasta taxa ilegala, sa le fie returnati banii.
    0 0
  • AndreiRN
    Taxe
    Offff, si vilele si vacantele exotice cu ce se mai finanteaza?
    0 0
  • taxa
    Taxa e buna, numai ca trebuie lasata la un nivel acceptabil
    0 0
  • e buna taxa
    Taxa nu ar mai fi o problema daca nu ar fi asa de mare. Ar trebuii pus un prag de 2-300 E max in functie de masina. Dar parerea mea este ca ar trebuii sa se interzica aducerea de masini mai vechi de anul 2000. O masina din 2000 e totusi o masina buna, astfel nu s-ar mai aduce toate gunoaiele la noi in tara. BIne ca l-au dat pe tariceanu jos, k el a fost capul prostiei in toata treaba asta cu taxa auto. Numa bine si ganditi-va la ideea mea cu anul fabricatiei !!
    0 0
  • ali baba
    hmmm
    ii fain ca nu ai fost snob la faza asta bre jan.......fac pariu ca ai o masina din 2000-2001 ! tre sa te gandesti k nu toti au banii de o masina noua sau de una din 2000cum poate ai tu. pt omu de rand decat coaja de dacie din 1985 cu care se mai plimba multi inca e de 100 de ori mai buna una din 95 de care poate ar dispune sa si-o achizitioneze si s-ar mai cara cativa ani cu ea, dar il impiedica o taxa tampita,ilegala si care nu ar avea pt ce sa existe dar nah ROMANIA...
    0 0
  • Circotasul auto
    Taxa
    Jos cu taxa , dar sa fim europeni pina la capat si sa adoptam taxa de poluare pe CO2 ( asa este in Europa ) care se plateste anual. Am masina euro IV deci voi plati 200 - 300 Euro , masinile de 8 ani paltesc aproximativ 2000 Euro / AN !!! SA FIM EUROPENI PINA LA CAPAT SI SA NU CIRCULE PE STRADA TOATE CAZANELE !!!
    0 0
  • andrei
    taxa de mediu
    Ar fi mult mai usor daca Romania s-ar uita la felul in care au rezolvat celelalte tari civilizate problema taxei de mediu.
    Multe dintre ele aplica o taxa mica anuala care este platita odata cu inmatricularea, RCAul si celelalte taxe... nu trebuie sa alergi dintr-ul loc in altul.
    Modalitatea de abordare este urmatoare:
    Sa presupunem ca avem o masina cu un motor de 1800cc
    - noua - nu platesti taxa de mediu
    - 1 an vechime - platesti 180 ron
    - 2 ani vechime - platesti 360 ron... etc
    - 10 ani vechime - platesti 1800 ron... samd
    In felul asta au incurajat cumpararea de masini noi... este o metoda jidaneasca de plata in fiecare an mai mult... incurajand astfel si schimbarea masinii la 5 ani cu una noua...
    Hai sa nu mai inventam roata si sa o folosim pe cea care a fost inventata si testata de ani de zile!!!
    0 0
  • Pt. "Circotasul auto"
    Domnule "Circotas" ia-ti banii aia multi cu care te lauzi pe toate paginile si cara-te nene in alta tara, in care nu te impiedici de masini vechi, in care platesti impozite "mititele", ca aici printre noi astia amarati si cu masini naspa nu ai ce cauta, sau esti ruda cu Prostoriceanu? Mi se pare ca ganditi la fel, va protejati afacerile pe spinarea astora cu masini vechi. Cum vrei tu ca milioane de oameni cu salarii mizere sa-si poata cumpara masini de zeci de mii de euro, cand in tara asta cresc numai taxele, impozitele si preturile, astea intotdeauna se aliniaza la cele europene (ba chiar impozitele le-au depasit pe cele europene, probabil ca sa ai tu de unde iti lua masina de 40 000 de euro), dar salariile nu se aliniaza nicicum la cele europene (numai cele de la parlament si norocosii cu cumul de functii, esti unul dintre ei?, daca erai unul care a muncit pe acei bani cu care te lauzi, ai fi avut respect si pentru bani si pentru oameni). Si cred ca si Domnului Andrei vreau sa-i spun ceva, frate in tarile in care munca este recompensata normal si nu in bataie de joc (ca in corupta noastra tarisoara) este bine sa stimulezi cumpararea de masini noi prin impozite crescute, aici la noi o sa stimuleze o mare de proteste (fiindca sunt oameni care de-abia au ce pune pe masa, darmite sa mai cumpere o masina noua), si apoi ce a facut Prostoriceanu cu taxa asta? Iti spun eu ce a facut, a stimulat aparitia de firme care iti inmatriculeaza masina veche in Bulgaria, asa ca romanii platesc impozite in tara vecina, care nu are atatea greturi vis-a-vis de poluare ca noi, in schimb are impozite mai mici platite la zi deci mai multi bani la buget. Cu poluarea ar trebui sa se rezolve cu multele taxe cuprinse in pretul benzinei. Voi nu vedeti ca aici nimic nu e normal, bancile te fura la dobanzi, la tot ce se poate, serviciile sunt proaste, ministerele in functie de ce spagi primesc mai marii lor functionari aproba importuri de gramezi de chestii care se produc si aici, bineinteles ca in felul asta ei cativa privilegiati isi umplu buzunarele si economia tarii o ia razna. Dar gata ca m-am plictisit, toti oamenii vad doar atat cat le trebuie lor personal, si tare mi-ar place sa ramana in tara doar privilegiatii sa vedem ce fac ei... fara astia cu bani putini si masini "mari poluatoare"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru