Un bancher elvetian a recunoscut ca a santajat-o pe mostenitoarea BMW

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 09.03.2009
49 de milioane de euro este suma pe care un elvetian i-a cerut-o Susannei Klatten pentru a nu publica fotografii compromitatoare cu cei doi.

Un fost bancher elvetian a recunoscut astazi, la Tribunalul din Munchen, ca a sedus-o si apoi a santajat-o pe cea mai bogata femeie din Germania, Susanne Klatten, cea care face parte din familia care detine 46% din Grupul BMW. Justitia germana l-a condamnat pe acesta la finalul procesului  la sase ani de inchisoare.

Helg Sgarbi (44 de ani) a declarat in fata acuzarii ca a reusit sa o seduca pe Susanne Klaten si pe alte trei femei foarte bogate, reusind ulterior sa obtina de la ele peste 10 milioane de euro dupa ce a filmat povestile lor de dragoste din mai multe hoteluri elvetiene.

Sgarbi le-a cerut bani ulterior pentru diferite scopuri, Klaten trimitandu-i acestuia sapte milioane de euro in bancnote de 500 de euro pentru ca Sgarbi sa scape de acuze intr-un proces inventat de el. Ulterior, elvetianul i-a cerut mostenitoarei imperiului BMW 49 de milioane de euro pentru a nu publica filmele pe care el le filmase in timp ce se aflau impreuna in diverse locuri din Elvetia.

"Regret ce am facut si imi cer scuze in fata femeilor implicate in aceasta poveste", a afirmat Sgarbi la Tribunalul din Munchen.

Elvetianul si-a motivat actiunile prin faptul ca a incercat sa se razbune dupa ce bunicul sau evreu a fost fortat sa lucreze in cel de-al doilea Razboi Mondial in fabricile familiei Quandt, care avea o stransa legatura cu regimul nazist.

Susanne Klatten este casatorita si are trei copii. Conform declaratiilor lui Sgarbi, aceasta s-a indragostit de el in urma numeroaselor mesaje de dragoste pe care i le-a trimis acesteia in timp ce se recomandase ca fiind detinatorul unei companii care ajuta persoanele aflate in zone de conflict. Klaten detine la aceasta ora circa 10 miliarde de dolari, fiind numita de Forbes a 68-a persoana din lume in topul averilor. Aceasta detine cu titlu personal peste jumatate dintre actiunile companiei de produse chimicale Altana si 12.5% din actiunile BMW.

Taguri: BMW, Klatten, Quandt

Comentarii (2)

  • parintii mananca agurida....
    ....i-as sugera doamnei sa ia legatura cu niste racketi rusi...rezolva problema mai ieftin si mai rapid...cat despre bunicu', norocul lui ca a lucrat in fabricile BMW bine ca nu a fost trimis la "munca" la Auschwitz
    0 0
  • Luxul si prostia
    Cel mai graitor exemplu pentru zicala romaneasca ce spune ca luxul si prostia sunt lucrurile care costa cel mai mult in viata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru