Un BMW X3 camuflat a fost confundat cu o masina-capcana in New York

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 10.05.2010
Un prototip camuflat al viitoarei generatii BMW X3 a fost confundat cu o masina-capcana de o femeie care isi plimba cainele pe langa Central Park in New York.

Dupa ce acum o saptamana au trecut din nou aproape de tragedie cand politia a dezamorsat o bomba aflata intr-o masina parcata in Times Square, americanii nu au incredere in nicio masina care arata diferit de celelalte de pe sosele. Un exemplar prototip X3 camuflat parcat de un pilot de teste BMW langa cel mai mare parc din New York a fost spart de politie in urma unui apel al unei femei care a considerat ca masina arata suspect. Genistii au spart luneta masinii, insa nu au gasit inauntru decat echipamentul clasic utilizat de inginerii BMW care testeaza masinile inainte de lansare.

Inginerul care testa masina, Martin Birkmann, lasase X3-ul prototip la marginea parcului, cu motorul pornit, in timp ce a coborat sa ia o gura de aer curat. "E o neintelegere, eu doar o testam", a declarat acesta la vederea politiei. Alarma falsa a dus la blocarea circulatiei in zona pentru 90 de minute, toti turistii aflati intr-un muzeu din apropiere fiind evacuati. Birkmann a fost amendat pentru ca a lasat motorul pornit.

Masina care a cauzat alarma falsa era "imbracata" in hainele clasice de camuflaj ale celor de la BMW, fiind acoperita cu o folie neagra din plastic care deasupra are desenate spirale albe.

In plus, interiorul era si el camuflat de bandaje negre care acopereau detaliile masinii.

via | NYdailytimes

 

Taguri: BMW, BMW X3

Comentarii (11)

  • cupitza
    americanii ...
    ... astia sunt paranoici. sa se duca la doctor sa se mai controleze la cap.
    18 3
  • valentin
    bmw
    nici cu cei de la bmw nu mi-e rusine, in alta parte decat in New York nu aveau unde sa testeze x3 ? niste incompetenti
    8 10
  • Paranoici rau de tot
    Astia s-au dus tare de tot. Cum pana mea sa te iei de o masina care e parcata si care are motorul pornit. O sa ajungem sa credem ca orice masina parcata e un pericol. Nu as vrea sa fiu un american lucid in SUA acum. Ah, scuzati, nu exista americani lucizi :D.
    Pt. valentin: BMW isi testeaza masinile in cat mai multe conditii de trafic. Daca asta inseamna ca trebuie sa testeze in New York, acolo testeaza. Asa fac toti producatorii mari.
    11 3
  • in romania nu fac teste
    La noi daca ar lasa masina pornita, ar fi fost demult furata:)) si daca avea bomba in ea, le-o dazamorsau si tot le furau masina:()..de aia nu fac teste la noi.
    12 0
  • flaviu c
    off topic
    sunt curios cati dintre voi a-ti devenii 'paranoici' dupa ce ar fi aruncata aruncata o masina-n aer oriunde la noi in tara....
    instantaneu a-ti devenii suspiciosi la orice in jurul vostru cand iesiti in strada..
    intr-adevar...sua nu este irak sa fi panicat cand iesi din casa....dar din moment ce cu doar o sapt mai devreme a fost dezamorsata o bomba tot langa parc.....si vezi zebra asta (ca omu de rand nu cunoaste ce este, si nici nu-i pasa) care arata cel putin ciudat...
    eu zic ca sunt pe buna dreptate si clar pardonabile actiunile de aces ge
    3 6
  • andr3i
    bine k si astia de la bmw nu au gasit alt loc mai bun unde sa testeze x3-u, aia sunt disperati rau de tot.
    5 1
  • terorism contrafacut
    .... in primul rand aia nu a fost bomba in nissanul din Time Square , 2 canistre mici de benzina si una si mai mica de gaz si boul ala nici macar nu stia sa le faca sa arda
    politia nu a dezamorsat nimic , s-a stins singur
    se intretine starea de teroare pt a justifica un razboi continuu ce aduce profituri imense unora ... nu tarii
    toate-s regizate de CIA incluzand si 9-11 ...... mai informati-va
    si revenind la bmw .... ok femeia nu stia ce e aia dar politaii cat de cretini pot sa fie incat sa sparga orice e altfel vopsit .... ca doar masini camuflate am tot vazut pe aici de la multe marci
    .......m-a facut sa rad asta -"a coborat sa ia o gura de aer curat" ..... aer curat la NY .... hehehe
    3 0
  • stire de kkt
    Masina asta in nici un caz nu a fost pozata in SUA, uitati-va si voi la masinile din parcare, la reclamele de pe marginea drumului... etc, nu savurati toate stirile de senzatie inventate de oameni platiti sa va retina atentia.
    0 1
  • stire falsa
    Cate Skoda Fabia combi sau Citroen Berlingo gasesti in NY?
    Poza nu este in NY, poate s-a intamplat asa ceva in NY.
    0 0
  • catre zet
    zet bai poze cu x3 gasesti panai lume si nu o puso pe aia de la ny pote nici nu o avea !
    0 0
  • panou
    pe panou scrie in germana.Or fi avand si americanii placute bilingve ca noi in ardeal cu ungurii.Poate ca o ajuns Adolf prin NY in '40 si cartile de istorie au omis asta.... conspiratii conspiratii.Oricum , mie imi place commentul lui Mihai.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru