Un britanic a construit singur un Jaguar de colectie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.12.2008
Un englez a construit de la zero un Jaguar E-Type din 1960 utilizand, in stil LEGO, exclusiv piese originale.

Esential

72.529 exemplare Jaguar E-Type au fost fabricate in cei 13 ani de productie.

Ca dovada a faptului ca iubtorii de automobile nu au limite, un britanic pasionat de marca Jaguar a construit de la zero un Jaguar E-Type din anii ’60. Constructia a durat opt luni si a fost facuta numai cu piese originale Jaguar.

Ray Parrott a obtinut piesele de la un magazin de piese auto specializat in Jaguar, unde britanicul era client fidel. Piesele i-au fost facute cadou de catre proprietarul magazinului, care a reusit sa le obtina de la un domn care a achizitionat reperele de la fabrica Jaguar in 1974.

Daca toata povestea nu era suficient de surprinzatoare, aproape 95% din piesele necesare erau inca in ambalajele originale si aveau toate sigiliile si actele de provenienta necesare. Motorul V12 nici macar nu a fost pornit in cei 34 de ani de existenta. Doar cateva elemente au mai fost necesare pentru a completa masina, acestea fiind gasite cu usurinta in forma originala. In afara de cateva reparatii minore la nivelul caroseriei realizate de un profesionist, britanicul a asamblat masina singur.

Inainte de a incepe constructia, Ray Parrott a facut o vizita la Agentia britanica pentru Inmatriculari si Eliberari Permise, pentru a se asigura ca masina va putea fi inmatriculata si omologata in circulatie. Acesta a primit acordul cu o conditie: masina sa fie adusa in forma sa originala. Jaguar E-Type a avut o perioada de productie de 13 ani, timp in care au fost vandute 72.529 unitati.

Via | ClassicandPerformanceCar

 

Taguri: Jaguar

Comentarii (1)

  • mowgli
    e-type
    o idee geniala, a unu om cu adevarat pasionat de o marca anume.iar faptul ca a ales un e-type e si mai bine.o adevarata lengenda mondiala.adevaru e ca, daca as primi si eu piesele pe gratis... n-ar fi chiar asa de greu.norocul proprietarului.is curios daca ma duc la noi la automobile bavaria si sunt client fidel. oare nu primesc si eu toate piesele pentru un m3 din 88?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru