Un Bugatti Atalante din 1937 va fi vandut pe 7 milioane euro

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.01.2009
Rudele unui britanic decedat au descoperit in garajul acestuia o bijuterie a anilor '30: Bugatti 57S Atalante 1937.

Esential

1937 este anul aparitiei modelului Bugatti Type 57S Atalante.

Un exemplar Bugatti Type 57S Atalante 1937, gasit in garajul unui britanic decedat, va fi restaurat si scos la licitatie pentru suma de 6 milioane de lire sterline (6.7 milioane de euro la cursul zilei).

Exemplarul Bugatti Type 57S Atalante este unul dintre cele 17 fabricate si se afla intr-o conditie destul de buna, avand parcusi doar 42.300 de km.

Masina a petrecut ultimii 48 de ani in garaj, lucru demonstrat de faptul ca proprietarul Harold Carr nu a platit taxa de drum din 1960. Piesele existente pe model sunt originale, motiv care face descoperirea acestui exemplar sa fie si mai entuziasmanta.

Bugatti Type 57S Atalante va fi scos la licitatie de casa Bonhams in cadrul unui eveniment organizat pe 7 februarie la Paris.

Este una dintre ultimele descoperiri mari si una dintre putinile modele sport functionabile din epoca de aur a anilor ‘30”, a declarat James Knight, cel care detine departamentul auto al Casei de licitatii Bonhams.

Modelul a fost mostenit de nepotii doctorului Harold Carr, rudele proprietarului nestiind de pretioasa comoara care se afla in garajul acestuia.

Britanicul mai poseda in acelasi loc doua masini de epoca, un Aston Martin si un Jaguar E Type.

Via | Worldcarfans

Comentarii (3)

  • ali baba
    ...
    castana sa ai asa bunic fie el chiar si mort acu ...
    0 0
  • Atlante???
    Mai copii, se vede ca voi pasiti in domeniul auto ca pe un teren minat... Stirea asta v-a aruncat in aer. Asta cu Atlante e cea mai tare dovada a analfabetismului vostru in materie de automobile. Si cel mai de pe urma iubitor de autoturisme, care a auzit ca exista Bugatti, stie ca Bugatti 57 se chema Atlantic. Asa ca, andante, Atlante, la pubela cu voi, la reciclare! Poate acolo va faceti sait cu stiri si recenzii despre manele si manelisti. Valea!
    0 0
  • mircea
    Atlantic versus Atalante
    Stimate prieten,

    Daca te-as trimite din nou la manual pentru a citi (ceva mai) mult, dupa care te invit sa vii din nou pe acest site pentru a ne povesti tuturor despre cele doua editii speciale Bugatti Type 57 (Atalante si Atlantic), ce-ai spune?

    Probabil ca lipsa de respect de care dai dovada in comentariul de mai sus nu iti da voie sa spui multe in conditiile astea.

    Mai citeste.

    Cu respect,

    Mircea Mester.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru