Un german a plătit 10.165 de euro pentru Golf-ul deţinut de Angela Merkel

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.05.2012
Un exemplar Volkswagen Golf 2 deţinut în trecut de Angela Merkel, actualul cancelar al Germaniei, a fost vândut cu suma de 10.165 de euro.

După ce Golf-ul deţinut de Papa Benedict al XVI-lea a fost vândut pentru 250.000 de dolari, cel care a scos la licitaţie maşina Angelei Merkel se aştepta la un profit similar. Se pare că "Doamna de fier" a Europei nu a reuşit să fie la fel de populară ca Suveranul Pontif, maşina sa, tot un Volkswagen Golf, fiind vândută pentru o sumă cu mult mai mică.

Scos la licitaţie a doua oară, exemplarul care a aparţinut cancelarului Germaniei a fost adjudecat pentru suma de 10.165 de euro. Valoarea nu pare mare, însă trebuie să precizăm că Golf-ul celei mai puternice femei din Europa a fost produs în 1990 şi are deja la bord peste 190.000 de kilometri.

Maşina a fost cumpărată de Dirk Fricke, un german care şi-a dorit ca maşina să rămână în Germania. Noul proprietar nu a precizat ce va face cu maşina, însă ea va ajunge cel mai probabil într-un muzeu dedicat poporului german.

"Eu nu am o apartenenţă politică aparte. Doar mi-am dorit să nu repetăm exemplul de acum câţiva ani, când maşina Papei Benedict a părăsit Germania.

De această dată, automobilul trebuie să rămână la noi în ţară", a declarat Fricke, proaspătul proprietar. 

via l leblogauto

Comentarii (4)

  • Oare ce ar vrea sa faca romanii cu Loganul lui Base? :))))
    27 0
  • @Lau.....
    sa-i dea foc in semn de protest:)))
    22 3
  • si base a avut un golf 5
    14 0
  • :)
    La cum conduc femeile,sigur ambreiajul e distrus si volanul e manjit cu crema de mana. :)) Cat de idiot tre' sa fii sa dai 10000 de euro pe o rabla...?! Daca acel neamt castiga salariul mediu din Romania si mai avea si-o rata la banca,sigur nu-si permitea extravagante din astea,dar nu,ei castiga 4-5000 de euro pe luna lejer,in timp ce ne impun noua planuri de austeritate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru