Un nou motor diesel pentru VW Touareg

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 08.04.2008
Volkswagen lanseaza o varianta revizuita a motorului diesel common-rail V6 de 3.0 litri pentru noua generatie Touareg.

Esential

240 CP dezvolta noul motor lansat de Volkswagen
8.3 secunde este timpul in care Touareg va accelera de la 0 la 100 km/h
262 g/km de CO2 va emite Vw Touareg echipat cu noul motor

Volkswagen Touareg va beneficia de o varianta noua a diesel-ului common-rail V6 TDI de 3.0 litri. Noul motor promite sa aduca mai mult rafinament si performante sporite, reducand consumul de combustibil si emisiile de CO2.

Noul motor beneficiaza de 15 CP in plus, ajungand la totalul de 240 CP cu un cuplu motor marit de la 500 Nm la 550 Nm. Performantele noului propulsor disponibil pe modelul Touareg fac posibila o scadere a timpului de acceleratie (0-100 km/h) de la 9.2 la 8.3 secunde. Motorul va fi legat la o cutie de viteze automata tiptronic cu 6 trepte si la un sistem de tractiune integrala.

Emisiile de CO2 au scazut de la 278 g/km la 262 g/km si incadreaza motorul in categoria de poluare Euro 5, la fel ca motoarele V10 TDI de 5.0 litri, TDI de 2.5 litri si V6 pe benzina de 3.6 litri. Sistemul de evacuare va contine si un filtru de particule numit DPF.

Noul propulsor diesel de 3.0 litri V6 common-rail va fi disponibil cu trei nivele de echipare, toate avand o lista cuprinzatoare de dotari standard.

Varianta 4XMotion, cu tractiune integrala, dispune de un sistem electronic de blocare a diferentialului numit EDL, sistem electronic de asistare la urcare si coborare, aer conditionat si sase airbaguri in pachetul standard.

via | AutoMotoPortal

Comentarii (5)

  • Acest motor (aceasta versiune de putere 240 CP) este disponibila pe Touareg din momentul in care in Romania a fost lansat A5, adica de vreo 4 luni. Se poate observa cu usurinta acest lucru in configuratorul de pe www.vw.ro
    0 0
  • cozappz
    programare
    In concluzie, au scos erorile din firmware si au bagat altele la loc. Sa vad si eu cand o sa scoata VW noile generatii de motoare ca astea se apropie de varsta pensionarii :P
    0 0
  • tot scot motoare noi poate nimeresc si ei unul bun
    0 0
  • Andrei
    cel mai bun SUV
    1.Motorul V6 de 240CP este disponibil in Romania din octombrie 2007....cam foarte intarziata stire.2.Pot spune ca e cel mai bun motor diesel de 3 litri din clasa(240CP,550NM)si cu mult mai ieftin decat cele de pe Merc sau BMW.Acelasi motor este montat si pe Audi Q7. Cat despre fiabilitate, nu am auzit pe nimeni sa se planga de un motor diesel VW, dar am vazut multe trecute de 1 milion de km fara sa aiba vreo problema.
    0 0
  • cel mai motor de 3 litrii diesel
    De fapt motorul de pe BMW X5 3sd este cel mai bun si cel mai rafinat la ora actuala cu 6 cilindrii in linie dublu turbo in cascada, 286 CP si 580 Nm
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru