Un roman da in judecata Dacia pentru un airbag defect

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.07.2008
Un bucurestean da in judecata Dacia pentru ca airbagul Logan-ului sau nu s-a deschis in urma unui accident violent.

Constructorul roman de automobile a primit o grea lovitura de imagine zilele acestea. Un bucurestean a actionat Dacia in justitie pentru ca, in urma unui accident, airbagurile masinii sale nu s-au deschis.

Accidentul a avut loc miercuri 23 iulie in zona Preciziei din Bucuresti. Un autoturism Renault Megane nu s-a asigurat intr-o intersectie, a fost lovit de tramvai si apoi a ricosat in Logan. Violenta impactului a facut ca scaunul soferului sa se rupa si puntea sa se deformeze.

Barbatul s-a ales cu multiple contuzii, inclusiv la coloana vertebrala. Din primele informati, airbag-urile Logan-ului nu s-au deschis, agravand practic ranirea soferului. Ieri, soferul si-a mandatat avocatul pentru a deschide o actiune impotriva Renault-Dacia, solicitand despagubiri masive.

Iulian Urban, avocatul sau, a declarat presei ca nu este singurul incident de acest gen din Romania. "Nu am stabilit cuantumul despagubirilor, iar in functie de rezultatul expertizei, actiunea ar putea fi atat civila cat si penala.

Este, credem noi, o bataie de joc sa se comercializeze masini care nu ofera o minima protectie, iar pentru asta cineva va trebui sa plateasca. Vom solicita de a asemenea o hotarare judecatoreasca prin care Renault sa retraga de pe piata toate unitatile suspectate a avea defectiuni la sistemul de declansare a airbagului pentru a le remedia", a mai declarat avocatul Iulian Urban.

via | Ziare

Comentarii (88)

  • foarte bine
    este timpul sa mai si plateasca dupa atatia ani in care au murit oameni din cauza carutelor lor
    0 0
  • AdiLogan
    Pt Loganisti
    Grea lovitura pt Loganisti. Iti dai seama cum se gandesc saracii? Oare al meu o fi bun ..? Daca mor ca prostul? La Solenza cand se declansa airbagul le venea in nas si ii facea varza . La Logan e si mai bine ..nu mai mere deloc. cea mai tare masinuta de pe piata - asta daca nu mori in ea. Spatiu incapator - calitate. ca un fel de cosciug mai mare.. ..hehe
    0 0
  • Ovidiu
    Nasol moment..
    Am mai auzit faze dinastea. Si cu lucrurile astea nu e de glumit. Ar trebui sa faca ceva ca sa-si spele pacatele. Din pacate lumea o sa-si capete greu increderea in ei iar.
    0 0
  • nam inteles nimic din aceasta stire
    unu a fost implicat un megan si nu logan .....si nu mai majiti imaginea firmei ....si normal k nu au declansat a fost lovit din lateral si pana acum loganul nu are airbegu-ri laterale ...... DOMNULE BOGDAN A FOST IMPLICAT IN ACCIDENT MEGANE NU LOGAN ...si bun a fost data in judecata ...pe ce baza ... afacut domnul avocat expertiza masinii
    0 0
  • Costas
    Airbag
    Eu cred ca se va stinge repede foul de paie - isi va lua niste bani repede sa taca si baietii de la Dacia vor gasi repede explicatii ca impactul nu a fost nu stiu cum si ..... etc. Vom vedea.
    0 0
  • mare fasssss
    Daca impactul nu a fost frontal, nu castiga nici o centima in proces. Presupun ca, daca a fost rupt scaunul soferului, impactul a fost lateral, deci pa pa banii. Presupunand ca totusi, airbag-ul s-ar fi deschis, la ce il ajuta in cazul unui impact lateral?
    0 0
  • Oare purta centura de siguranta ? Daca nu purta centura e normal sa nu se deschida airbag-urile, asa este facut sistemul din constructie. Cum in oras daca privim in jur marea majoritate nu poarta centura nu m-ar mira sa fie la fel si in cazul soferului din articol. Apoi mai depinde si unde a fost lovit Loganul. Daca nu a fost lovit frontal si nu are airbaguri laterale este iarasi foarte normal ca airbagul din volan sa nu sara.
    1 0
  • NU AM SAU N-AM INTELES SE SCRIE CORECT
    DACA CITESTI SAU STII SA CITESTI SCRIE CA ACEL MEGANE A RICOSAT IN LOGAN ......SI OAMENII AU DREPTATE , AVEM TAXA DE INMATRICULARE PENTRU MASINI STRAINE CA SA PROTEJAM O MASINA DE RAHAT ROMANEASCA ......HALAL GANDIRE COMUNISTA
    0 0
  • Logan = caruta
    Mda, uitati-va fratilor in continuare la maretele dotari ale carutei Logan si aveti incredere in ele.
    Are frane, frate... de cacao.
    Are Airbaguri, muuulte, tot de cacao.
    Are ABS.. pfff, de cacao, dar are caruta noastra dotari ca o masina adevarata? Are frate.
    Va kti pe voi pt 2-3 mi de euroa, va meritati soarta!!
    0 0
  • pt tony
    mai tony, in primul rand invata sa citesti, k deaia nu intelegi nimic...........si mai faci si comentarii aiurea. si ar trebuii sa se faca ceva in legatura cu toata masina, nu numa cu airbagurile k au o asa tabla k de suflie pe ea se indoaie...........si daciile vechi au fost mai bune ......
    0 0
  • @tony - chiar n`ai inteles nimic..si stau sa ma intreb de ce, cand stirea este explicata cat de poate de clar. Un Megane nu s`a asigurat intr`o intersectie , a fost lovit de un tramvai , ricosand apoi in loganul cu pricina! Este impact , airbag`urile trebuiau sa se activeze pentru ca aia e menirea lor! Cat despre manjitu` firmei ..lumea e doar realista! Daca nu aveau motive nu aduceau atatea plangeri la miraculosul logan si implicit , dacia!
    0 0
  • revenire
    Am vazut la Discovery, impact frontal intre doua masini, ambele cu aibag-uri, la una s-a deschis airbag-ul , la cealalta nu. De ce? Prima era mai joasa si a intrat sub cea de a doua, ca atare senzorul nu a detectat impactul si airbag-ul nu s-a deschis. Si, daca imi aduc bine aminte, tot pe automarket, acum vreun an era o stire cu un chinez care voia sa dea in judecata Mercedes pentru aceeasi cauza. Problema era ca ala intrase in fundul unui tir, si impactul avusese loc numai la nivelul capotei motorului (care era mototolita bine) dar motorul, bara fata erau impecabile...Deci depinde foarte mult si de tipul impactului.
    0 0
  • citeste raz.....
    ciocu mic nu iau apararea dar citeste a fost implicat un megane si daca ricosa nu avea cum sa deformeze asa rau masina incat sa rupa scaunul ...si doi la lovitura din lateral nu sare airbeg-urile
    0 0
  • ..
    Mi se pare corect sa dea in judecata Dacia pentru eroarea de fabricatie.. daca intr-adevar a fost o eroare de fabricatie. Ce nu mi se pare normal e ca toata lumea acum sa sara in capu Daciei, a Loganului.. doar s-a intamplat si la case mai mari.. asa ca orice comentarii adresate loganului, loganistilor, mi se par inutile.
    0 0
  • vocea poporului
    citit cu atentie informatia
    Accidentul a avut loc miercuri 23 iulie in zona Preciziei din Bucuresti. Un autoturism Renault Megane nu s-a asigurat intr-o intersectie, a fost lovit de tramvai si apoi a ricosat in Logan. Violenta impactului a facut ca scaunul soferului sa se rupa si puntea sa se deformeze.

    Informarea nu face referire la lovitura laterala si nici direct (in partea din fata a automobilului). Tind sa cred ca Meganul a ricosat in fata Daciei ptr ca nimeni nu e nebun sa dea in judecata o mare corporatie fara a avea o baza solida de argumente si probe stranse.
    Daca va aduceti aminte acum ceva timp (un an sau mai multi) o doamna din Bucuresti a dat in judecata Renault ptr ca modelul ei de automobil Renault Scenic nu i s-a declansat airbag*ul.
    0 0
  • de mine
    pentru tony
    domnule tony...sunteti prost. permiteti-mi sa va explic accidentul mai pe intelesul d-voastra. Un Megan a fost lovit de un tramvai. Meganu' pe urma a intrat intr-un Logan. Logan'u a suferit o ruptura de scaun si deformare a puntii. Nenea (Iulian Urban) care era in scaunu rupt din Logan a suferit multiple contuzii printre care si coloana. La acelasi Logan care a fost lovit de Megan nu s-a deschis airbag'u. Daca se deschidea, nenea (Iulian Urban) din Logan nu mai suferea contuzii. Concluzie: nenea din Logan (Iulian Urban), nu cel din Megan (tineti cont si fiti atent), da in judecata Reno-Dacia. Expertiza n-o face avocatu, expertiza o face asigurarea.Sunt acolo niste experti care se uita la masina si care dupa ce si-au dat cu parerea ii spun lu' nenea avocat: "airbag-u trebuia sa se deschida" acum nenea avocat ia aceasta expertiza si le da celor de la Reno-Dacia in cap cu ea si asteapta sa fie platit pentru daune. Daunele fiind ne-deschiderea airbag-ului din Logan care a fost lovit de catre Megan care la randul sau a fost lovit de un tramvai.

    ati inteles? sau vreti o schema?
    0 0
  • de chiuchiu
    Hienelor...!
    Hi, hi,... Cum saritzi ca hienele si habar nu avetzi de cum s-a petrecut accidentul.
    Bai baietzi daca Meganul s-a rostogolit si a picat de sus pe capota, s-ar putea ca zona unde se afla senzorul pt. airbag-uri le frontale, nu uitati baietzi frontale, nici sa nu fi fozt afectata, asa ca ura si la gara. Puteai sa ai tu masina lui peste si ai fi patzit la fel cu cele frontale. Apropo nu uitazi ca au fost si cazuri de masini cu renume la care nu li sau declansat airbag-urile si pt aia nu v-am vazut sarind asa (cazul Dinu cu Volvo, ceva Mercedes-uri, etc, ca mai sunt pe lista destule). Asa ca lasati pe cei care o sa investigeze sa traga concluzile si abia dupa saritzi asa.
    0 0
  • Gangsta
    Multe dintre jegurile astea de Logan sunt praf... asa le trebuie prostilor care le cumpara in rate si nu numai.
    Nu va luati masini romanesti!
    0 0
  • @de de mine
    Mai "de de mine",citeste mai bine articolul...
    Zice clar ca dl. Urban era avocatul tipului accidentat!
    "...Iulian Urban, avocatul sau,"

    P.S. Daca tipul ala era avocat crezi ca ar fi condus Logan? qed
    0 0
  • Bravo
    Foarte bine si este laudabila decizia bietului om! Sa dea in judecata ca poate intr-un final o sa se schimbe si romanu si sa nu-mi mai bage p*** in tot ce face. Sa ceara daune mari si sa nu intreprinda procesul in romania ci pe Haga! Castiga sigur.

    Trist frate, si isi mai lauda rablele de logan de parca sunt Mercedesuri.
    0 0
  • al 4-lea caz
    este al 4-lea caz pe care il aud cu Logan. cand l-au rasturnat nemtzii au vrut sa traga un semnal dar noi am ras de ei ca au luat curba tare...
    0 0
  • iulianix
    bravo mai"de mine"
    primele patru cuvinte...foarte adevarate!
    0 0
  • Felicitari pentru curaj de a da in judeacata niste criminali!
    Si eu am avut un accident foarte urat, ca pasager intr-o solenza. Accident Frontal cu o alta masina...nu a sarit NICIUN airbag, iar masina a fost distrus pana la blocul motor. Noroc cu centura care mi-a lasat niste urme urata pe gat si piept cum ma tinut in momentul socului. In rest, parca eram intr-o capcana pe roti. Daca ati avzut pe site la Sandero, airbagurile cortina sunt 733 de roni...la un Volvo, airbagurile din masina sunt cam 3000 de euro in total. La ce sa te astepti de la niste pungi de 700 de lei?
    0 0
  • revenire
    loganul ala nu are caroseria deformata sau scaunul rup minciuni cautati imagini de la accident ....stire doar pentru reclama conucatorul se pare a fi un avocat si coleg cu domnul avocat IULIAN ....si acum sa va relatez ce spune domnul avocat "Da, masina statea pe loc, insa airbag-ul este conceput sa se declanseze la impact, indiferent daca masina este in mers sau sta pe loc.
    Iar impactul a fost atat de puternic incat , dupa ce Meganul a fost aruncat de tramvai peste o bordura, el a cazut pe partea din fata a Loganului pe care l-a impins in spate circa 3-4 metri. Adica a actionat ca si cum Loganul a intrat intr-un obstacol, cu diferenta ca in acest caz, obstacolul a lovit Loganul.....
    0 0
  • esti un bou "de de mine """"
    loganul ala nu are nimic deformat ,nici scaun rupt ...are farurile sparte bara putin zgariata
    0 0
  • dadada
    Pai da........... Megane s-a comportat normal. Logan nu . De ce ? Este posibil ca sa fi pus , ca si sitemul ABS , tot un airbag saxon.Normal sa mearga prost(sau de loc).Loganul ramine aceeasi masina excelenta , numai ca nu mai trebuiesc facute combinatii nefericite ! Sa puna de la Renault , care este detinatoru a 5 stele la protectie !
    0 0
  • :)
    ati ajuns sa luati stiri de pe ziare com , latrina internetului de stiri romanesc ?
    0 0
  • NU CRED
    Deci nu cred ca ati dat o astfel de stire, iata droaie de pareri, nici lansarea lui Sandero nu a starnit atatea, tare...
    0 0
  • chichiu
    Cat de habanisti suntzi
    Pt totzi fraieri care habar nu au de tehnica dar stiu numai sa critice, imi e scarba de voi. Orice atzi spune voi Dacia v-a avea acelasi succes cu sau fara prostia voastra.
    Sa traitzi bine
    0 0
  • andrei
    si ce, va mirati?!?!?!
    DACIA, spune tot, de ce va mirati?, asta este dacia poporului
    0 0
  • paul s
    solutie
    Terminati cu comentariile rautacioase vis-a-vis de Logan! Daca accidentatul nu era atat de zgarcit, isi cumpara o casca moto Shoei si o geaca de motor cu protectie pentru coloana.
    Si nu mai avea absolut nici o probema. Loganul este o masina excelenta, dar este nevoie si de putina intelepciune si de echipament adecvat.
    Toti cei care ataca acest model de succes sunt niste invidiosi frustrati.
    0 0
  • andrei
    bine bine
    si nah, sa zicem ca nu trebuiau sa se deschida airbagurle, sa s-o rupt scaunu deci tot VARZA cu V mare
    0 0
  • FELICITARI
    In sfarsit un mare pumn in gura tuturor taranilor care sufera pe toate topicurile de aici ca LOGAN e masina. La service cu voi, se mai usureaza traficul fara 10% din golani, pardon logani
    0 0
  • eu
    Accidentul a avut loc miercuri, pe 23 iulie, in zona Preciziei din Bucuresti. Un Renault Megane nu s-a asigurat intr-o intersectie, a fost lovit de tramvai si a ricosat intr-un Logan.

    Impactul a fost puternic: scaunul soferului s-a rupt, barbatul s-a ales cu multiple contuzii, radiatorul a fost impins in motor, puntea s-a deformat. Masina a trebuit tractata, avand rotile din fata distruse.

    Ciudat este ca niciunul dintre airbag-urile masinii nu s-a deschis, iar soferul s-a ales inclusiv cu contuzii la coloana vertebrala, relateaza Cancan in editia de vineri.

    La celalalt autoturism, Renault Megane, s-au deschis rapid toate airbag-urile.

    Joi, soferul de Logan si-a mandatat avocatul sa deschida o actiune impotriva Renault-Dacia, solicitand despagubiri masive. "de pe un alt site" ii clar ca trebuia sa se deschide airbagul
    0 0
  • chichi
    Bu utatzi problemele de la altzi Andrei
    Acuma ca sa fiu rautacios. Mai acu un an un obez dadea in judecata Mercedez pt. ca-si luase un "S" clase si sau rupt scaunele si asta nu la crash si in simpla utilizare. Asa ca cine stie ce obez a stricat scaunul ala. Asa ca trecetzi la cura de slabire daca vretzi sa scapati usor la impacte frontale. :)
    Pa
    0 0
  • Loativa logan deci investiti an siguranta voastra :))))))
    0 0
  • nu sa rupt nici un scaun si masina nu are deformata caroseria
    masina are farurile sparte si bara zgariata
    0 0
  • Renault- DACIA nu pierde procesul!
    Avocatii asta cauta: judecata! Si daca se duc la WC se gandesc ca ar fi cineva de dat in judecata ca isi pierd ei vremea cu chestia asta... ala este si accidentat - precis nu-i atat de grav cat da stirea ... si daca avocatul i-a spus ca s-ar putea, a crezut si el. Avocatul isi va lua un onorariu fie ca va castiga, fie ca nu, plus notorietate ... a avut curajul sa dea in judecata Renault. Si notorietatea de dobitoc este foarte buna la noi.
    Renault va castiga sigur. Chiar daca Logan pare mai ieftin si unele persoane isi tiparesc banii si apoi ii cheltuiesc pe masini straine, nu inseamna ca Loganul este prost. Sta mai slabut la capitolul securitate rutiera. Dar diferenta fata de Dacia din 2003 este ca si diferenta din Logan si Mercedes GL. adica progresele sunt enorme. Si sa nu uitam - Renault are o acum cea mai buna reputatie de masina sigura, chiar peste Volvo sau Mercedes.
    Dar care credeti ca este mai sigur: Hummer sau GL??
    0 0
  • logan airbag
    se pare ca e un obicei.am in service un logan al unui client care s-a lovit pe toate partile,singurele elemente intacte ramanand airbagurile din volan si al pasagerului din dreapta.
    nu va speriati insa.
    am ridicat de pe defileul jiului toyota avensis aproape moua,izbita frontal de stanca si rasturnata,fara ca airbagurile sa se deschida
    cunosc caz de peugeot 407 lovit intr-o pluta de directorul termo rovinari,la fel.
    la modelul 307 se duce foarte rapid cablul elestic al airbagului din volan si soferul ramane fara protectie,inlocuirea fiind extrem de scumpa si cu aceleasi rezultate
    0 0
  • Scorillos
    Detalii complete
    Pentru toti cei de mai sus, aici gasiti absolut toate detaliile, inclusiv poze... Ca sa nu va mai bateti deshtele-n taxtatura dejeaba:
    http://www.urbaniulian.ro/2008/07/24/airbagurile-de-la-logan-nu-functioneaza-soferii-fiind-victime-sigure-in-caz-de-accident/
    0 0
  • subiect "BOMBA"
    Asta da subiect! :)))

    Ma gandesc ca cei care "creeaza" stirile sunt "concentrati" peste 90% pe impactul care il are publicarea stirii respective si mai putin de 10% pe continutul ei.

    Cat despre o abordare echilibrata, normala, a subiectului respectiv, nici nu poate fi vorba.

    Exista multe cazuri de accidente in care airbag-ul(-urile) nu s-au deschis, iar proprietarii sau rudele celor decedati au actionat in justitie producatorii masinilor implicate in accidente.

    Nu a fost vorba de o anume marca, cotata ca foarte slaba, ci de masini ale unor producatori foarte bine cotati. In majoritatea cazurilor a fost destul de greu de concluzionat daca a fost vorba de o nefunctionare/defectiune a sistemului airbag, sau daca modul in care s-a produs impactul respectiv a condus sau nu la declansarea sistemul airbag.

    Revenind la cazul prezentat, am auzit cateva situatii in care la autoturismele Renault si Dacia Logan implicate in accidente nu s-au declansat airbagurile.

    Un astfel de caz, unde putem vorbi intradevar de un defect nepermis, a fost o Dacia Logan, la care in urma accidentului, airbagul nu s-a deschis, in schimb s-a ars computerul de airbag. Aici este vorba clar de un defect/functionare necorespunzatoare. Proprietarul masinii respective spunea ca a avut ceva de furca cu asigurarile pentru schimbarea calculatorului de airbag, intrucat airbagul propriuzis nu era declansat.

    O concluzie corecta se poate trage doar in urma studiilor unor astfel de cazuri si in urma documentarii lor, sigur ca producatorii trebuie sa isi corecteze defectiunile de proiectare si executie.

    In privinta valorii despagubirilor pentru proprietarul masinii si a prejudiciilor de imagine pentru Dacia, nu am ce sa comentez. Sigur ca omul respectiv trebuie despagubit, insa prejudiciul de imagine si tam-tamul procesului, intra in alt capitol: senzatie si scandal. Cei care fac asta sunt in general oameni care nu au facut nimic constructiv in viata lor, si care nu sunt in stare sa schimbe o roata la masina, dar cand e vorba de dat cu noroi...
    0 0
  • verificatii stirea domnule bogdan daca tot o luati din ziar
    http://www.urbaniulian.ro/2008/07/24/airbagurile-de-la-logan-nu-functioneaza-soferii-fiind-victime-sigure-in-caz-de-accident/
    vreau sa vad si eu unde e deformata masina si unde e rupt scaunul asa cum spune DOMNUL BOGDAN in stirea din ziar pe care o ia si nici macar nu se intereseaza cum sa intamplat accidentul RUSINE RUSINE RUSINE
    0 0
  • pt tony
    Draga domnule Tony. Vad ca stirea aceasta a starnit un deosebit interes pentru persoana dumneavoastra. Ne bucura faptul ca suntem atat de cititi. Si acum o lamurire sau mai multe:

    Inca din primul comentariu ati dovedit superficialitate in citirea stirii vehiculand niste informatii total eronate. Ati fost "luminat" insa de o serie de cititori atenti.

    Vazand acest lucru ati revenit cu alte comentarii la fel de superficiale. Ultima dumneavoastra interventie este insa de-a dreptul hilara. Oferiti un link catre pagina de internet a domnului Iulian Orban cu mentiunea: "vreau sa vad si eu unde e deformata masina si unde e rupt scaunul"
    Vin acum si va intreb: Acel articol l-ati "rasfoit" macar? O sa vedeti ca si acolo, ca si in articolul redactat de mine, se precizeaza faptul ca scaunul soferului a fost rupt. Din nefericire pentru dumneavoastra, care va simtiti intotdeauna dator sa contraziceti, nu exista o fotografie care sa ne edifice. Asa ca nu inteleg ce anume v-ar putea lamuri. Poate doar o expertiza personala asupra masinii.

    Cat despre cat de deformata este masina, in articol nu scrie nicaieri de gradul de deformare. Se vorbeste doar despre deformarea PUNTII, lucru posibil si fara o dovada vizibila. Deci inca o data: In articol nu se vorbeste de deformarea masinii ci de deformarea PUNTII (doua lucruri total diferite).
    Va multumim pentru atentia cu care ne urmariti!
    0 0
  • Tarani
    Numai comentarii de tarani care si-au luat niste rable de la bulgari si vin sa se dea mari in romania cu ele.
    0 0
  • FRATILOR TREZITI-VA EU AM AVUT UN ACCIDENT SI NU SAU DESCHIS airbagurile
    UN TIE A INTRAT IN ''FUNDUL'' LOGANULUI SI MASINA A RICOSAT INTR-UN COPAC SI NU S-AU DESCHIS NICI MAMA LOR DE airbaguri.AM UN PICIORUL IN GIPS DE 3 LUNI SI LA CAP AM 17 COPCI.SI EU AM DAT IN JUDECATA FIRMA SI CA SA TAC AU ZIS CA-MI DA ALT LOGAN .AM ZIS NU MERCI .MAI BINE CU BICICLETA DECAT CU LOGANUL
    0 0
  • Daniel
    Iar...
    Loganul va mai fi fabricat cel mult doi ani! apoi va iesi din productie, altfel va avea pierderi irecuperabile! daca AIRBAGURILE nu s-au deschis la un impact frontal este ceva foarte grav!!! daca sunt cel putin trei cazuri problema este si mai mare, si asta ar insemna ca cine isi mai cumpara asa ceva intra intr-un fel de loterie a vietii ceea ce ne da mutl de gindit! aici nu mai este vorba de "loganisti" si "antiloganisti" ci de ceva ce trebuie luat serios in seama. Dacia ar face bine sa consulte firma mama Renault, cea care este posesorul de drept al acestei fabrici si marci, pentru a face verificari serioase.
    0 0
  • Urban si Asociatii
    Fratolor... SaU tu frate Tony! Iulian Urban e avocatul care se ocupa de caz, nu victima !!! Omul are mult prea multi bani pentru ca neam de neamul lui sa-si mai ia vreodata Logan !

    In al doilea rand n-ati auzit si de masin straine carora sa nu li se deschida airbag-urile? Pentru curiosi ... NU AM LOGAN SI NU VREAU SA-MI CUMPAR?
    0 0
  • nu mai sariti in sus..loganul este tot o dacie..dacia este masina cu cele mai invechite sisteme de siguranta.intr-un mercedes din anii 80 esti mai in siguranta decat in DACIA logan.
    Dar..fiecare face cum stie.."inteligenta" isi spune cuvantul in romania.Cumparati in continuare Dacia.. hahaha..doar ca sa aveti o masina noua.
    0 0
  • bine face, si mi se pare normal.eu nu cred k de aia k e golan, indiferent ce masina avea o facea sau trebuia sa o faca, in functie de masina care era p aia ii dadea in judecata.
    vad k aici multi prosti comenteaza
    0 0
  • de ala
    mda , din nou discutii nesfarsite de cat de nasol e loganul ... etc etc , oameni buni de aia suntem cica in democratie , sa cumperi ce vrei si sa vinzi ce vrei . Nimeni nu spune ca Loganul e cine stie ce realizare dar parca nici cum il zugraviti pe aici .Ca de obicei adevarul e intotdeauna la mijloc . In ceea ce priveste accidentul asta , sa fim seriosi . Am avut odata un accident cu un logan la 20 de km la ora frontal cu un matiz si era mai sifonat de atat . sau ca s-a rupt scaunul si sa deformat puntea. sa fim seriosi . e doar strategia de lucru la urban si asociatii . Sanse nu au la proces asa ca incearca sa scoata bani .Sunt sigur ca se intampla la Logan sa nu sara airbagul ,cum se mai intampla si la alte masini , dar nu asta e cazul in care ar trebui sa sarim in sus. La un impact asa cum se vede lalogan nu vad de ce ar fi sarit airbagul .si ca idee daca ti sa rupt scaunul si esti culcat pe spate cum te mai ajuta airbagul ?
    0 0
  • ion creanga
    re logan
    varza tata loganu,defapt mana de lucru e varza,si cei care au gandit dizainul..
    la siguranta.... nu mai vorbim
    iar la felul cum poti accesa comenzile cand esti la volan....nu mai zic.
    sa vezi cum e sa intinzi mana dupa un buton de geam sau cum e sa intinzi mana dupa volumu de la radio,fara ca sa poti sa mai fii atent la trafic din cauza ca sunt pozitionate aiurea,nu vin la mana.Dar ce sa mai zicem de smecherasii care dau sa loveasca participantii la trafic cu loganu ca sa arate cum pot prinde ei 80 plecand de la semafor.
    nu se gandesc ca pot ajunge in spital cu loganu lor cu tot , ca nu au protectie la impact?
    am vazut la stiri cateva accidente cu loganu,sincer nu as conduce niciodata asa ceva.
    Fiti seriosi si luati masini straine pt ca tot aceiasi bani dati ca pe logan...
    Lasati patriotismul,ca: "dacia o poti repara oriunde" lasati-va ca nu mai merge!
    Mai uitativa si la consum si la singuranta cat de cat.
    0 0
  • Crysty
    Logan
    Aceleasi discutii interminabile despre logan ! Parerile sunt impartite ! E extrem de grev daca nu s-au deschis airbag-urile ! Din cate stiu aceste sar daca este purtata centura de siguranta sau daca declanseaza senzorul pentru airbag care e in bara fata sau ceva de genul ! Chinezul ala cu Mercedes-ul a intrat cu capota sub un tir sau nu mai stiu dar fata masinii, bara fata nu era afectata !
    0 0
  • logan
    uitati va pe saitu ala si o sa vedeti k loganurile alea abia sunt busite ce draq cum voiati sa se deschida airbagurile si avocatu asta mai mult k sigur k nu o sa castige procesu
    0 0
  • am vazut un logan intrat frontal in roata de la o combina deaia de adunat graul...loganu se indoise pana la aripile din spate...si luneta era sparta...dar nici un airbag sarit...desi avea 2 din fabrik...concluzia:2 mortzi(din logan.,nu din combina)moarte placuta tuturor celor care isi iau loganu pt sigurantza sa
    0 0
  • lol
    QUOTE "
    nam inteles nimic din aceasta stire
    de tony (25.07.2008, 13:51)
    unu a fost implicat un megan si nu logan .....si nu mai majiti imaginea firmei ....si normal k nu au declansat a fost lovit din lateral si pana acum loganul nu are airbegu-ri laterale ...... DOMNULE BOGDAN A FOST IMPLICAT IN ACCIDENT MEGANE NU LOGAN ...si bun a fost data in judecata ...pe ce baza ... afacut domnul avocat expertiza masinii


    sa mori tu? a arata pe protv masina...si era logan
    0 0
  • alexandru
    panarame de masini
    SI EU AM AVUT UN LOGAM MCV SI LA O TRECERE DE PIETONI AM PUS FRANA DAR NU SA OPRIT CU TOATE CA AM AVUT ABS SI NICI AIRBAG NU A SARIT CU TOATE CA AM AVUT CENTURA PUSA SI DE ATUNCI MAM JURAT CARE ISI MAI IA LOGAN VREODATA.ASTEA NU SANT MASINI SI CU BICICLETA DACA MERGEAM TOT SE OPREA
    0 0
  • Bolovan
    Parerea mea
    Am vazut poze...masina nu era lovita in fata...deci nu avea pentru ce sa se deschida airbag-urile...eventual daca doreau oamenii sa-si si rupa gitul.
    Cele de la logan...sint doar pentru impact frontal. Masina a fost lovita in laterla.
    Deci...nu mai vorbiti fara sa stiti...
    0 0
  • ursus2
    loganul si altele
    Loganul nu e singura catastrofa pe 4 roti care se fabrica,dar e una din cele mai mari catastrofe!Mai mestere admin,de ce tre sa-ti bag codul ala de 2 ori?
    0 0
  • URAGANU
    O SA MURITI
    O sa muriti cu totii daca va incredeti prea mult in Cutiile astea de Conserve numite Dacia ! Auzi, cica a luat 3 Stele la NCAP ! Ma intreb cati bani a dat Renault sa ia 3 stele JAFUL asta de masina !?
    0 0
  • petrice sergiu
    airbag logan
    nu mai tot batjocoriti loganul.eu am unul in taxi si in 120 mii km in afara de consumabile nu am schimbat nimic si merge ca nou.airbagurile oricum nu se deschid daca nu ai centura de siguranta.toti sunteti meseriasi numa vorba de voi.pun pariu ca unii nu au nici macar un jaf de dacia1310.la 5800 euro cat am dat pe ea sunt multumit.daca vreti calitate luativa masini de 80000 euro.
    0 0
  • ion creanga
    re petrice sergiu
    PRIETENE AM MASINA DE 45 DE MII DE EURO SI TU AI DE 8000 :() :() AI GRIJA DE LOGANEL CA DACA TE STRADUIESTI NITEL O SA AJUNGA LA FIER VECHI NITEL :d
    0 0
  • Ghimpele
    Urban si Asociatii
    Acest Urban este acela care acum 4-5 luni ameninta cu judecata toti bloggerii care povesteau despre spamul pe care il face Urban si Asociatii?
    http://www.seopedia.org/internet-marketing-and-seo/urban-asociatii-got-the-first-ever-spam-fine-in-romania/
    http://www.oradeanul.com/2008/05/26/urban-si-asociatii-nu-suporta-sa-fie-asociati-cu-spamul-pentru-care-au-luat-amenda.html
    0 0
  • STELIAN
    PT. cREANGA
    MA NE LASI CU MASINA TA DE OPTJDEMII DE EUROI ! COBOARA MAI INTAI DIN CARUTA (SARETA) SI DUPA AIA MAI INTRA PE SITE-UL ASTA ! MARSH !!!
    0 0
  • ion creanga
    Re
    :D:D:D:D !
    nu man ,am un 1300 din 74` si are airbag intre roti ! Si dau cu ea de se rupe prin gropi ! :D:D:D:D
    0 0
  • airbaguri
    Ca precizare ultimele modele de logan cele mai scumpe au si ele airbaguri laterale deci dak au existat nu au functionat un lucru logic dat fiind ca are sigla dacia pe ea
    0 0
  • logan
    si credeti ca la alte marci nu se poate intimpla .Hai sa facem test cu 10 firme si garantez ca la 7 nu se deschid.
    0 0
  • un FOST roman
    :)
    Sunt foarte fericit ca am parasit tara. Numai cand citesc comentarii de genu asta atat de contra atat de usturatoare la ceva cu care ar trebui sa ne mandrim imi dau seama de ce are romania imaginea pe care o are. Felicitari! Loganul se vinde destul de mult in afara! Felicitari inca o data pentru autoreclama "buna" de tara pe care vo faceti!
    0 0
  • Lasane
    Este vorba de senzori si nu de airbaguri!Si eu imi pot lovi masina lateral si nu se deschid nici un airbag!Domnu Bucurestean nu a auzit despre senzorii pt airbag care la dacia logan sunt doar in fata si in spate nu si lateral!Poate peste cativa ani o sa puna si lateral sau o sa puna lacatul pe poarta fabricii!Si inca ceva!Nici un producator nu garanteaza suta la suta ca in caz de impact airbagurile se deschid!Masinile sunt masini si nu oameni cu creier domnule pancreas de la capitala!!
    0 0
  • toyota
    in state stiam un caz cu o toyota noua care s-a izbit frontal de un copac si nu i s-a deschis air bag ul..se intampla si la case mai mari!
    0 0
  • anonim
    Aruncati-va in Dambovita
    Mai bucurestenii lu' peste. Zici ca voi lucrati in ditamai fabrica si sunteti nu stiu ce ingineri, habar nu aveti in ce cazuri se deschide airbag-ul la o masina. Probabil la carutele voastre se deschide cand trage cate un vant calul .... =))))))
    0 0
  • sunteti praf!
    Parerea mea despre toti care critica Loganul si Dacia este : "SUNTETI PRAF!" . Numai de critici sunteti buni ! nu imi vine sa cred cand va aduc :" nu e bun! e caruta! e ..." asa si ce daca e ? e cumva problema voastra? poate nu toti au bani de la taticu sa isi permita altceva ... oricum nu are rost sa va contrazic sunteti praf! nu am nimic personal cu voi dar ganditi inainte sa scrieti ceva ... daca s-ar fi intamplat cu un BMW? mai critica cineva? nu cred... asa ca liniste! fiecare cu masina ce ii place !
    0 0
  • Stefan
    Lasa taata... ca Loganu care este este masina buna. Are si piese ieftine, masina fiabila, aud ca si cu airbagurile au scandal... Lasa domle pe tot tzaranu sa-si ia masina noua la 6500 de euro pentru vecinii de la bloc si noi sa ne luam masini de la nemti...
    0 0
  • ionica
    hi hi hi
    In primul rand faptul ca ai sau nu pusa centura nu are nici o legatura cu deschiderea airbagurilor la Logan ( ati vazut voi pe Logan senzor de prezenta a centurii ??? ).
    Apoi din poze se poate vedea ca masina nu are decat un far spart si bara zgariata deci am mari dubii ca ar fi trebuit sa se declanseze minunatia.
    Asa ca hai sa lasam expertii(si nu cred ca de la asigurari sunt ei) sa dea verdictul.
    0 0
  • logan
    Acest Av.ORBAN debiteaza numai prostii ,daca impactul initial nu a fost frontal nu avea cum sa se deschida AIRBAG-UL ,senzori sunt montati in mijlocul barelor initial a fost lovita lateral iar din ricoseu tot lateral fata (far spart ) Experti de la LOGAN ce concluzii au tras .Eu am avut accident frontal la 73 kmh intrind in spatele unui Tir stationind noaptea pe partea carosabila neiluminat ,datorita Airbegului am scapat cu viata .dar sifonat putin (picior rupt 4 coaste rupte etc..Am sa dau in judecata Loganul ca sau deschis Airbegurile. Asa se intimpla cu cei ce se calicesc la 1000-2000 euro si nu isi cumpara masini adevarate Am achizitionat un MERCEDES cu 10 Airbaguri.sa vad acum care nu se deschid......
    0 0
  • si eu
    Si am avut un accident in 2007 cu un Logan din 2005. Tamponare frontala: lonjeron stanga indoit + radiator impins 15 cm. Eu nu am avut centura, dar pasagerul a avut si airbagul lui tot nu a sarit. Cei de la Dacia au zis ca nu a sarit ca nu a fost si centura soferului pusa. Acum ma gandesc sa-i fac o verificare...
    0 0
  • valentin
    dacia = varză
    decat cu dacia, indiferent de model, mai bine cu olteanu`....fratilor....
    0 0
  • Dr. Felix
    NU E UN CAZ IZOLAT
    Intradevar nu este singurul caz in care airbagul nu s-a deschis. Ma intreb insa pana cand.....
    0 0
  • Radu D.
    O porcarie de....caruta, ca masina nu poate fi numita
    Domnule Tony, depomana luati apararea carutelor astora numite DACIA, ar fi bine sa cititi mai bine articolul INAINTE sa spuneti ceva, mai ales daca aveti de gind sa delirati si sa spuneti timpenii. Se vede ca nu ati inteles NIMIC din articolul asta (e si foarte greu de inteles). E SIMPLU un anume care conducea un renault megane nu s-a asigurat, a fost lovit de un tramvai si apoi a ricosat in un logan. SIMPLU..pina aici ati inteles? Avind in vedere ca a fost IMPACT intre cele doua masini respectiv RENAULT-ul a intrat in LOGAN....AIRBAG-urile trebuiau sa se declanseze. Eventual o sa va explic cu alta ocazie ce sunt airbag-urile in caz ca nu intelegeti nici asta si poate nici menirea lor. In legatura cu minjitul firmei....nu noi ii manjim ci ei se fac de risul lumii pentru ca in loc sa faca niste MASINI ei fac niste caramizi cu roti care nu sunt bune nici sa cari saci de cartofi cu ele si asta pentru ca ai pune in primejdie pe cei din jurul tau. In plus e cea mai mare tzeapa sa cumperi un logan care la noi se vinde cu aprox 10 mii euro full option (si oricum nu sunt cine stie ce dotari) iar daca mai pui vre-o 2 mii de euro iti iei un opel corsa care e MUUUUUUUULT peste k.a.k.a.t.u.l de logan.
    0 0
  • Haha, ati vazut pozele cu accidentul?
    Loganul este foarte usor avariat, nici nu s-a deformat prea mult bara din fata. S-a spart farul si proiectorul si s-a deformat foarte putin radiatorul. Masina a ramas in perfecta stare de functionare, scaunul nu s-a deplasat...Intrati pe urbannews.ro si priviti fotografiile. Daca sarea airbagul la asa ceva atunci chiar era o problema cu masina. Asa ca va rog consultati dovezile inainte sa vorbiti. Nu stiu cum se simte domnul Radu.D daca ii sare airbagul la orice fel de impact si ii sparge nasul sau mai rau...Aceste "baloane" au in spate un computer care declanseaza airbagurile doar in cazul unei anumite forte de impact considerata periculoasa, daca aceasta nu este destul de mare atunci centura trebuie sa te protejeze foarte bine. Apropo de Corsa...nu toata lumea se scalda in 12.000 de euro pe care sa ii dea pe o masina de clasa mica, daca ar fi avut poate ca si-ar fi luat un megane. Dar la maxim 7000 ai de ales intre Logan, Aveo si Matiz/Spark. Dintre astea singurul cu 3 stele e Loganul.
    0 0
  • SA FIE PILDA
    CINE L-A PUS SA-SI IA LOGAN? BAREM EU STIU CA NU AM AIRBAG SI N-ARE CE SE DESCHIDE ,DAR SCRIE AUDI PE EMBLEMA
    0 0
  • alt Tony
    deconspirarea
    cei ce va ascundeti in spatele lui Tony scuzatima dar sunteti cam dobitoci,va dati cu presupusul in necunostinta de cauza.invatati sa scrieti corect Romaneste. unul singul este Tony cel ce la ironizat pe Av ,lu peste ORBAN....PTR CULTURA VOASTRA CAZUL A FOST RESPINS DE JUDECATORI HA HA HA .......
    0 0
  • sofer de taxi
    dar cu LOGANUL ce aveti !!!
    ce aveti bai cu Loganul eu imi cistig piinea cea de toate zilele cu el .Ducetiva la 0 tv a lui Diaconescu si faceti un serial ELODIA CU LOGANUL aici va lectureaza toti frustrati si analfabeti societati toate hahalerele sa va fie rusine....
    0 0
  • spam
    voi chiar credeti stirea asta?ratatul asta de Urban incearca prin toate mijloacele sa-si faca publicitate inventand tot felul de cazuri,mi-a umplut email-ul de spam cu procesele lui,parca ar fi ala de la 0tv,Lazarus.Daca era sa-i dea in judecata o facea fara atata tamtam in presa.Idiotul asta a dat in judecata firma de internet acuzand-o ca trimite mai departe spamurile create de el si ca e de vina ca nu i le blocheaza.
    0 0
  • mircea
    airbag
    Asta e masina la care trebuie sa se deschida airbagurile http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/41/1815/2819865/2/dacia-logan-2.jpg eu nu cred ca era cazu sa se deschida e doar o sarada ca sa isi faca acel Urban ceva publicitate, de altfel a mai avut tentative si pe la petrom si nu mai stiu pe unde.
    0 0
  • este cate ceva adevar in ceea ce a spus fiecare, cu exceptia injuraturilor si jignirilor care, ca intotdeauna, nu au ce cauta intr-o discutie in care fiecare cauta sa aduca ceva bun impreuna pentru castigul sau si al celorlalti. (felicitari celor care nu s-au lasat provocati sa injure si ei dupa ce au inceput civilizat si argumentat si au fost totusi injurati.) cam asta am inteles eu ca era scopul discutiei, sa tragem toti niste invataminte si eventual sa se si intreprinda ceva util. e greu de crezut ca cineva va avea castig in orice cauza cand incepe sa defaimeze pe altul si sa injure. asa ca fiecare pasare pe limba ei piere.
    in ce-i priveste pe cei care au suferit un accident in dacie sau in orice alta marca de automobil, si a dat DOMNUL sa fi scapat cu viata si intregi, fie ca sa aiba parte de insanatosire grabnica.
    in ceea ce priveste dacia logan si aici cred ca toti au dreptate. e o masina buna si proasta in acelasi timp. la unele componente poate fi foarte buna, cum ar fi motorul si cutia de viteze. la altele extrem de proasta, cum ar fi tabla, o spun din proprie experienta. este inacceptabil sa apara rugina dupa 2-3 ani de la fabricatie, culmea, cand producatorul acorda 6 ani garantie la coroziune.
    In ce priveste accidentele cu loganul, inca n-am auzit vreo statistica in toate comentariile de mai sus care sa arate nr. de accidente raportat la numarul de automobile de o anumita marca, si daca loganul aici ar sta cel mai prost, atunci da, as fi si eu mult mai ingrijorat avand logan.
    ca pareri pro dacia nu am auzit decat opinii moderate, ceea ce mi se pare cinstit si sincer. dacia este o masina buna, dar este absurd sa o compari cu BMW sau mercedes sau audi. daca cineva vrea logan, il vrea cred eu din unul sau mai multe din urmatoarele 3 motive principale:
    1. nu vrea sa se indatoreze pe o rata exagerata la nivelul comisioanelor si dobanzilor bancilor de azi pentru o masina mult mai scumpa, pentru ca un credit sau leasing poate face oricine; dacia nu e o masina pe care ti-o iei sa te falesti, e o masina de dus oameni si bagaje dintr-un loc in altul, in conditii acceptabile de cost, confort si siguranta. daca vrei mai mult platesti mai mult. banuiesc ca cei care lauda bmw si mercedes nu sunt atat de slabi la minte sa-si inchipuie ca cei care au ales logan n-au auzit despre ce poate sa faca un mercedes sau un bmw. traim in mileniul 3, in era informatiei, si cand iti iei masina te informezi bine, nu te duci ca la supermarket si iei ce gasesti pe raft. cu toate astea pana la urma au ales totusi logan
    2. fac parte din acel segment de populatie pe care dacia l-a analizat atat de bine cand au gandit loganul, de aceea au si avut atata succes, pentru ca ofera exact cat trebuie pentru exact atat cat doresc cei din acel segment la un pret suportabil.
    3. vor sa ajute dupa puterea lor economia Romaniei si Romania in general, prin achizitionarea unui produs romanesc, ajutand astfel la mentinerea unor locuri de munca, din care se platesc taxe si impozite si asa mai departe.
    pe de alta parte, daca dacia ascunde anumite lucruri sau insala prin orice metoda increderea clientilor, constient si voit (adica prin ascunderea unor informatii la vanzare), sau prin neglijenta (control de calitate al produsului finit ineficient), atunci da! de acord si-l sustin pe oricine doreste in mod onest sa-si apere in mod legal drepturile. pentru ca da, traim intr-o tara de frustrati din pacate. dar frustrat nu este, sau nu ar trebui sa fie un cuvant cu sens negativ, el inseamna "cel caruia i se incalca in mod injust drepturile", adica e cel care are dreptate in ultima instanta, in fata cerului si a oamenilor. si pentru ca nu i se face dreptate de autoritati publice si justitie in tara asta, uneori sau prea des, se transforma din drept in frustrat. si iata cum a-i spune cuiva frustrat a devenit o jignire. si iata cum in mod absolut diabolic de subtil este surpat si distrus respectul pentru dreptate. poate chiar cel care a facut controlul de calitate al vreunei dacii a vreunui domn avocat e un om pe care cine stie ce avocat sau judecator l-o fi nedreptatit si l-a transformat din om onest in frustrat.
    daca cineva are dreptate, da, sa si-o ceara. chiar si cu dacia, sau in primul rand cu dacia pentru ca au avut incredere intr-un produs romanesc si au fost inselati, daca asta e adevarul.
    0 0
  • Mircea
    Urban
    Mai copii voi il luati in serios pe Urban, el a dat in judecata pe toata lumea Petrom,Dacia,Primaria Bucurestiului si dumnezeu mai stie pe cine si nu a rezolvat nimic dar pe blog la el vezi numai titluri bombastice gen "Dacia-Renault in pragul unei condamnari istorice in Justitie", daca o sa castige asta vreun proces chiar o sa fie un eveniment istoric cel putin pentru el, vrea sa isi faca publicitate pe spinarea astora cum dracu puteti sa-l luati in serios pe mascariciu asta, e chiar penibil cophilasu.
    0 0
  • nu e vorba de un personaj aici. e vorba de lucruri mai importante decat ce face unu' urban. de exemplu iata ce zice un domn un pic mai sus:
    ":)
    de un FOST roman (26.07.2008, 14:55)"

    "Sunt foarte fericit ca am parasit tara. Numai cand citesc comentarii de genu asta atat de contra atat de usturatoare la ceva cu care ar trebui sa ne mandrim imi dau seama de ce are romania imaginea pe care o are. Felicitari! Loganul se vinde destul de mult in afara! Felicitari inca o data pentru autoreclama "buna" de tara pe care vo faceti!"
    asa incat baietilor astora care isi bat doar joc de tot ce e romanesc, dar nu la fel de bun ca ce e nemtesc sau japonez (nici nu are cum daca ei la serviciul lor muncesc ca in romania si nu ca in japonia, unde de exemplu prezentatorul de stiri de la televizor face plecaciune in fata telespectatorilor inainte de a incepe sa prezinte stirile) le-as recomanda sa mearga sa incerce sa faca banii intr-o tara in care se respecta legea, sa vedem daca mai fac ei banii aia de bmw, audi, mercedes samd asa de usor cum i-au facut in ROMANIA de azi unde se stie de toti cat e legea de respectata. si macar pentru acest motiv ar iubi pamantul asta pe care au invatat sa mearga, si unde au fost tratati in spitale si policlinici de pojar, varicela si alte alea gratuit din impozitele platite si de detinatorii de logan si de bmw si audi la un loc, si au invatat tot gratuit sa citeasca ce scrie pe bancnotele cu care si-au platit masinile alea la care intotdeauna garanteaza ei ca se deschid airbagurile.
    0 0
  • robinho
    bravoo
    :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru