Unicat pentru Sultanul din Abu Dhabi: un G55 AMG radical

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 07.08.2009
Sultanul din Abu Dhabi a angajat tunerii de la ART pentru a-i realiza un exemplar unicat, bazat pe Mercedes G55 AMG. A iesit un monstru patrat de 620 de cai putere.

Esential

266 de cai este diferenta de putere dintre versiunea de baza G55 AMG si varianta modificata de ART Tuning.

Sultanul din Abu Shabi si-a adaugat o noua nestemata in colectia sa de modele exclusive. Bin Rashed Al Nahyan le-a comandat inginerilor casei de tuning ART un model unicat, bazat pe modelul Mercedes G55 AMG. Acesta a fost botezat AS55K YAAS Edition si reuseste sa atraga atentia atat prin elementul estetic, cat si prin cel tehnic.

Cea mai evidenta modificare este vizibila la o simpla trecere in revista a cifrelor, motorul V8 de 5.4 litri fiind dus de la 354 de cai putere la nu mai putin de 620 de cai. Din pacate pentru amatorii de statistica, cifrele acceleratiei si a ale vitezei maxime nu au fost publicate de ART Tuning, insa ne asteptam la senzatii tari din moment ce versiunea clasica a lui G55 AMG reuseste 0-100 km/h in sapte secunde. Oricum, pentru a struni bestia angulara dezvaluita de ART, inginerii au montat sub jantele imense un set de discuri de frana perforate de 380 de milimetri (15 inch) pe fata si de 345 milimetri pe spate.

La nivel estetic, noul AS5K YAAS Edition poate fi rezumat la o simpla expresie: explozie de fibra de carbon.

Din acest material a fost fabricata noua capota, carcasa oglinzilor laterale, fibra de carbon fiind regasita si la interior, acolo unde designerii ART au lucrat strict dupa dorintele familiei regale.

via | Autotrader

Comentarii (11)

  • Stelian_Opincariu
    "Dai un ban da stai in fata" o zicala care se potriveste cu acest articol.Banul si gusturile primeaza in ziua de azi.
    6 5
  • -
    Pe fata are mai multe proiectoare fata de cate becuri am eu in toata casa.
    15 1
  • brunei?
    aaa... pe placheta e trecut printul din Abu Dhabi....
    3 0
  • mircea
    @ddd
    Ups...

    Absolut corect. Dar pun pariu ca si marele sef din Brunei isi facea cam tot asta daca era cazul :)
    4 4
  • G classe
    Acceleratia sigur este undeva pe la 4 sec de la zero la suta !!! Dar a-ti omis sa arata-ti ca modelul G 55 AMG de 5,5 l si 354 CP avea de fapt 382 CP , iar acest motor a fost inlocuit in 2005 cu altul de aceeasi cilindree , dar supraalimentat cu compresor volumetric si care scoate 373 kw / 507 CP , un cuplu de 700 Nm si este acreditat cu atingerea primei sute de kmh in cca 5,5 secunde .....Deci comparatia dintre versiunea AMG stock si monstrul sultanului trebuia facuta , cu actualul model de G ( 55 AMG Kompressor Aut.) si nu cu unul scos de 5 ani din fabricatie !
    9 0
  • gusturile nu se discuta .....dar exteriorul mi se pare marlanesc totusi. Nu stiu ce parere aveti da proiectoare din fata..sa nu le zic becuri arata groaznic:)))
    serios!!!
    5 1
  • macelarul
    manelistic
    Arata manelistic rau. Probabil are performante bune in linie dreapta si cam atat. Pe afara zici ca a fost desenat de Gutza pentru fratele Salam. Banii lor, treaba lor...
    5 2
  • tuning de sub coada camilei
    voi chiar nu recunoasteti un tuning de "calitate" !?

    uite de asta nu evolueaza lumea....tz,tz,tz....
    2 1
  • rotund
    sunt bune cand e furtuna de nisip :P
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    SEAMANA CU IMS-UL PAPEI.SI DEGEABA A DAT O CARUTZA DE BANI PE TUNING,DACA I-AU PUS TOT STERGATOARELE ALEA DE PARBRIZ PENALE SI DE SERIE.TOT I.M.S RAMINE...
    1 1
  • Un domn
    DOh?
    Spate ok.
    Interior ... ok
    Lateral ok
    Dar cu partea frontala ce-ati avut?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru