Unul din trei angajaţi Saab concediaţi refuză să se întoarcă la locul de muncă

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.08.2010
La apelul de întoarcere la fabrica Saab din Trollhattan pe vechile lor posturi au răspuns doar 30% din angajaţii concediaţi anul trecut. Fabrica lucrează acum la capacitatea maximă de producţie a unicului schimb.

Odată cu renaşterea mărcii Saab, noii proprietari încercă să crească pe cât posibil cadenţa de producţie. În încercarea de a atrage forţă de muncă abilitată şi pasionată de marca din Trollhattan, cei de la Saab i-au contactat pe foştii angajaţi concediaţi în timpul perioadei în care Saab era sub conducerea GM. Publicaţia suedeză SVT anunţă că unul din trei foşti angajaţi Saab au refuzat să revină pe un post în producţie în fabrica Saab. Şeful fabricii Saab din Trollhattan s-a arătat încântat de faptul că foştii săi subordonaţi şi-au găsit un alt loc de muncă.

Cei de la Saab au reuşit să angajeze 224 de salariaţi la care renunţaseră în urmă cu mai puţin de un an. Împreună cu angajaţii respectivi, fabrica din Trollhattan va încerca ridicarea cadenţei de producţie de la 28 de unităţi pe oră la 39 de unităţi pe oră, în orice perioadă a zilei. Producţia anuală maximă ar putea creşte la 60.000 de unităţi dacă se va lucra doar într-un singur schimb.

Fabrica Saab din Trollhattan ar putea să-şi crească semnificativ producţia prin angajarea celui de-al doilea schimb, dar această măsură nu este necesară pentru moment. Angajaţii fabricii s-au întors la muncă luni după o pauză de odihnă.

Pe lângă cei 224 de angajaţi noi, cei de la Saab au mai semnat contracte temporare cu 30 de persoane care vor înlocui salariaţii aflaţi în concediu maternal sau de studii. În acest moment, fabrica Saab din Trollhattan are aproximativ 3.500 de angajaţi şi lucrează la capacitatea maximă de producţie a unui singur schimb.

Via | SaabsUnited

Comentarii (5)

  • turmentatu'
    ?
    In titlu spuneti ca o treime refuza sa se intoarca, iar in text o treime se intorc. Care-i adevarul?
    2 0
  • Pick me
    Ma duc eu... pfuaaaiii frate asa ma duc! dau si eu cu mopul si fac cafele.
    8 1
  • ?
    Hotărâți-va pana la urma care este. 1 din 3 refuza sa se întoarcă sau 1 din 3 accepta sa se întoarcă, pentru ca în articol sunt ambele variante:" Unul din trei angajați Saab concediați refuză...." și mai jos scrie " ...pe vechile lor posturi au răspuns doar 30% din angajații... "
    4 0
  • Razica
    1/3 2/3 3/3
    1/3 deja s-au intors, 2/3 nu se mai intorc, si 3/3 inca se gandesc :))
    2 0
  • wauu
    au vazut duster in probe si sint cu moralul la pamint..hi hi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru