Urmasul actualului Lamborghini Murcielago vine in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.06.2009
Lamborghini ar putea inlocui actualul Murcielago cel mai devreme in 2012. Urmasul va adopta un sasiu din aluminiu si acelasi motor V12 revizuit.

Lamborghini este recunoscut pentru ciclul mare de viata al modelelor sale. Dupa Countach si Diablo, care au rezistat pe piata 16 respectiv 11 ani, a venit randul actualului Murcielago, lansat oficial in 2001.

Judecand dupa media de varsta a produselor din Sant'Agata Bolognese, Murcielago a ajuns la maturitate si se pregateste sa faca loc unui inlocuitor mult mai puternic si atragator, nu mai devreme insa de 2012. Pana atunci insa, Lamborghini incearca sa mentina treaz interesul publicului cu o serie de editii aniversare sau derivatii de caroserie si putere. Chiar si asa, la 8 ani de la lansare, Murcielago reuseste sa puna probleme serioase rivalilor sai mai tineri din segment.

Urmasul actualului Murcielago va renunta in mod sigur la sasiul din otel in favoarea unuia din aluminiu, bazat pe cel al sportivei Audi R8. Caroseria va fi si ea construita in intregime din aluminiu si fibra de carbon pentru a asigura o masa totala cat mai scazuta.

Propulsia va fi asigurata de o versiune revizuita a motorului V12 gandit de Bizzarrini, mult mai puternica si cu un consum imbunatatit.

Comportamentul rutier exemplar va fi asigurat de un ampatament mai mare si de acelasi sistem de tractiune integrala, intr-o versiune imbunatatita.

via | Autoblog

Comentarii (5)

  • Deci cand a fost lansat Murcielago.. acum 8 ani in 2008 ?
    2 2
  • Andrei
    Mda :)
    Exact Alex :)))) Ce tare este daca din 2008 au trecut exact 8 ani nu? Daca ai mai vedea ce tampenii scriu baietii astia pe aici, ai rade cu lacrimi :)
    1 2
  • Murcielago a fost lansat in 2001. In 2008 poate Reventon sau vreo editie speciala da Murcielago. Daca nu esti sigur de ceva : Google it !

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini_Murci%C3%A9lago
    0 2
  • Aha, deci in in 2008 acum 8 ani ci in 2001 acum...tot 8 ani ? Interesant, chiar aveam nevoie de Google ca sa realizez ca 2001=2008 ;)
    0 1
  • NeoGalaxy
    Mda :0
    Eu ma refeream mai ales la faptul ca a fost scris gresit anul in textul intial :))))))) De aia am spus " ce tampenii scriu baietii pe aici" :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru