Urmasul lui Mercedes Gullwing se va numi SLS

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.03.2009
Noul coupe cu usi “fluture” de la Mercedes-Benz se va numi SLS AMG.

Mercedes lucreaza de ceva vreme la o versiune moderna a modelului 300 SL. La vremea sa, acest model a revolutionat industria auto prin performantele si aspectul sau. Datorita design-ului sasiului, modelul a fost prevazut cu usi fluture, iar motorul acestuia ii permitea sa atinga o viteza maxima de circa 240 km/h.

Urmasul acestui model se va numi Mercedes-Benz SLS AMG, si va fi echipat cu un motor V8 de 6.2 litri. Acest motor echipeaza deja o mare parte din gama AMG, dar noul SLS va beneficia de o versiunea imbunatatia a propulsorului. Versiunea aspirata a acestui motor V8 dezvolta 563 CP si un cuplu motor de 650 Nm. Cifrele sunt considerabil mai mici decat ale lui SL 65 AMG, dar SLS este mai usor decat SL. Avand o masa de 1.619 kilograme si fiind cu 249 kg mai usor decat SL 65 AMG Black Series, Mercedes SLS ar trebui sa ofere performante deosebite.

Dat fiind faptul ca inginerii Mercedes au folosit un propulsor care poseda valori de putere relativ mari, acestia au implementat si o transmisie cu sapte trepte si dublu-ambreiaj. Noua transmisie are patru moduri de a schimba treptele, precum si o functie “race” pentru a obtine o lansare optima.

Astfel, Mercedes-Benz SLS poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3.8 secunde.

Via | Edmunds

Comentarii (2)

  • Ungaro_
    Va fi o masina superba !!!
    0 0
  • vand casa si ma mut in masina aia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru