Utilizatorii Automarket din "juriul" Car of the Year au preferat Giulietta, S60 şi Duster

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Automarket şi-a provocat cititorii să intre în pielea membrilor juriului Car of the Year 2011. Rezultatele voturilor voastre diferă radical de cele ale juriului oficial al competiţiei.

70 dintre utilizatorii Automarket au intrat în jocul pe care l-am propus ieri pe site. Aţi avut ocazia de a vă pune în pielea unui membru al juriului European Car of the Year şi de a vota, prin sistemul utilizat de cea mai importantă competiţie europeană de acest tip, cele mai importante modele lansate în Europa în cursul anului 2010.

Rezultatele "juriului" ad-hoc al utilizatorilor Automarket sunt complet diferite de cele ale juriului european. Astfel, Nissan Leaf - câştigătorul concursului european - a reuşit să se claseze pe locul al cincilea în clasamentul vostru. Deşi aceasta poziţie poate părea una slabă pentru modelul japonez în context european, ne declarăm surprinşi pozitiv de faptul că un model electric a reuşit să depăşească la numărul de voturi două modele cu propulsoare clasice, ceea ce arată că publicul românesc începe să fie deschis la noile tehnologii.

Topul realizat de voi este câştigat de Alfa Romeo Giulietta, modelul italian aflându-se într-o luptă la baionetă cu Volvo S60 şi cu Dacia Duster până la ultimul vot. Astfel, Giulietta a primit în total 361 de puncte, în timp ce Volvo S60 a adunat cu 12 puncte mai puţin.

Dacia Duster a primit al treilea loc pe podium, modelul românesc reuşind să adune cu dor două puncte mai puţin decât S60. Foarte bună şi clasarea lui Citroen C3/DS3, model care, cu 230 de puncte, reuşeşte să urce până pe poziţia a patra a podiumului.

Exerciţiul realizat de Automarket cu ajutorul vostru nu este unul oficial şi a avut rolul de a vă demonstra că publicul site-ului nostru are atât cunoştinţele necesare, cât şi atitudinea necesară pentru a face parte dintr-un astfel de juriu. Explicaţiile care au însoţit fiecare vot ne-au arătat că s-a votat cu discernământ, cunoştinţele legate de industria auto actuală situându-se la un nivel foarte bun pentru mulţi dintre utilizatorii site-ului nostru. CLICK AICI pentru a vedea explicaţiile pe care le-au dat utilizatorii Automarket pentru fiecare vot în parte.

Vă reamintim faptul că Automarket organizează, la fiecare început de an, concursul cu premii AUTOVOT, dedicat în totalitate utilizatorilor noştri.

AUTOVOT 2011 va începe la mijlocul lunii ianuarie 2011, urmând ca lista premii şi modele eligibile pentru vot la categoriile Design şi Calitate/preţ să fie publicată tot atunci. Procesul de vot va dura trei săptămâni.

Topul preferinţelor utilizatorilor Automarket.ro

 1. Alfa Romeo Giulietta   361
 2. Volvo S60                       349
 3. Dacia Duster                 347
 4. Citroen C3/DS3             230
 5. Nissan Leaf                   187
 6. Opel Meriva                  151
 7. Ford C-Max                   125

 

Comentarii (33)

  • Cred ca ar fi o idee buna daca s-ar organiza astfel de alegeri si la concursul Masina Anului in Romania. S-ar demonstra cu ocazia asta ca cei care isi cumpara masina nu o fac bazandu-se pe titlul dat de "presa auto" de la noi. Cu alte cuvinte nu cred ca Fluence ar avea vreo sansa la titlul asta.
    15 2
  • Vot pe baza la ce?
    Si cei care au votat au votat pe baza la ce? A pozelor de pe net? Cati din cei care au votat au condus mai mult de... 2 sa zicem din masinile din concurs?
    12 11
  • De unde stim ca nu s-a votat de mai multe ori de pe acleasi IP ?
    5 11
  • mircea
    @Thor
    Să zicem că am verificat. Şi să zicem n-a fost concurs, ci exerciţiu.
    18 2
  • Rezultate
    Da pai se pare ca Volvo are o imagine solida in Romania , Alfa e frumoasa iar Duster e de-al nostru , previzibil rezultat.

    A si inca ceva , romanii nu prea mai cred in mos craciun (leaf) .
    13 4
  • schumi
    COTY 2011...
    In sfarsit, s-a facut dreptate :D.
    10 5
  • :)
    iara de jeepu asta; mai terminati odta cu masina anului
    5 3
  • alexneamt
    Alfa
    Alfa = 0 ... nu este o masina ok ... voi sunteti fete ? 8-| ma asteptam sa fie pe primu loc Volvo sau Dacia ... sperantze volvo 60%, dacia 40%
    7 15
  • BaditzaEX
    AIUREA !!!
    multi visatori / frustrati au votat Alfa, dar cati dintre ei ar fi si cumparat-o ?!, nu am condus-o , dar am vazut un reportaj cu ea pe Fifth Gear si concluzia era clar , ca nu si-ar merita prima pozitie in segemetul ei ( Golf r, Renault megane rs, Ford focus s/r ...).
    Vedeam pe primul loc doar Citroen, Duster, Leaf sau Volvo !!! + 159 era mult mai faina decat asta ( care seamana cu Mito si ar fi 2-a alegerea a gay-ilor dupa Mito ) LOL
    10 12
  • clasament asa sa fie
    Alfa e cam inversul lui Vw, adica fac masini frumoase, design placut ochiului da nu prea le cumpara cineva.
    Cota de piata Alfa in romania 2010 e cam 0,1% iar in europa cam 0,8%.
    Volvo sta un pic mai bine ca Alfa .
    11 1
  • Alfa
    Am mers cu Giulietta si pot sa va spun ca este o masina extraordinara,nu va mai dati cu parerea pana nu conduceti masina.
    11 7
  • Anti MiTo-Giulietta
    Cele mai urate creatii Alfa ever-privitile din fata.Cat despre motoare,mediocre (vezi teste).Imi pare rau pentru Alfa, dar au dat-o cu basca in balta.
    10 12
  • Opinie
    Votul nu e tocmai ok. Fiecare a dat note cum a vrut, unii n-au dat la toate masinile. Trebuia spus de exemplu locul 1 - 10 puncte, locul 2 atatea puncte si asa pana la locul 7. Si nu ca nu dai puncte unei masini. Sper ca la votul din ianuarie cifrele si locurile vor fi putin altfel.
    3 2
  • tomita
    sigur e rezultatul bun?
    am facut un excel cu primii3, curios pt a realiza o analiza pe note a fiecaruia si avedea meritul adevarat din spatele notelor, si am constata ca volvo s60 a acumulat peste 400 de puncte
    daca ati eliminat vreun vot puteti sa imi spuneti si mie pe cine ati eliminat?
    http://img338.imageshack.us/img338/6397/tabele.jpg
    am compilat in 10min toate mesajele pt statistica mea, dar banuiesc ca aveti si voi un astfel de tabel si puteti sa reverifiacti corectitudinea datelor. o voi confirma diseara si eu dupa ce mai urmaresc o data toate posturile
    2 0
  • tomita
    @baditaex
    giulieta este in locul lui 147.
    pentru inlocuirea lui 159 se pregateste alt model
    4 0
  • @ tomita
    Chiar te rog sa faci aceasta situatie. Vezi, poate unii au votat de mai multe ori / s-au razgandit. Sper ca AM nu a facut ceva necurat.
    3 1
  • ?
    eu am votat de 2 ori, v-ati dat seama?
    4 2
  • mircea
    Voturi
    E mult prea complicat să expun punctual fiecare vot dublat sau eliminat. A fost doar un joc, până la urmă, nu e vreun titlu de mândrie pentru nimeni, nu matematica la sânge e importantă. Iar jocul a fost pentru ca voi să vedeţi cum e să votezi ca juriul unei competiţii importante. Că a câştigat cineva sau altcineva, nu contează.

    Vă asigur că punctele au fost calculate corect. Pe Automarket nu veţi găsi niciodată probleme din acest punct de vedere cât sunt eu aici.

    Numai bine tuturor.
    6 2
  • tomita
    e un joc intr-adevar, dar cand stabilesti niste reguli de participare e normal ca participantii sa aiba dreptul la transparenta.
    cand se afirma ca "Utilizatorii Automarket din "juriul" Car of the Year au preferat Giulietta, S60 şi Duster" si ca cea mai cea a fost masina X, atunci deja voi va folositi de acest "concurs" pentru a va promova pe voi, etc (pot sa detaliez exact, dar nu e cazul acum)
    eu am mers mai departe cu analiza, etc (deh, formarea mea profesionala si pasiunea pt auto) si am remarcat o discrepanta. eu, personal as fi curios (daca in public nu vreti sa publicati) cine si de ce a fost eliminat.
    de asemenea de unde a luat duster puncte in plus. si tot asa.

    o sa urmaresc voturile care nu insumeaza cele 2 reguli (25p si 10 maxim per masina) caci alte reguli nu ati expus.
    votarea de 2 ori de 10 ori sau de 1000de ori nu este interzisa nicaieri. urmariti ip-ul. ok. dar poate ca la acelasi calculator sunt mai multi utilizatori.
    deci nu trebuiesc anulate acele voturi. sorry. renumarati si prezentati cum ar fi trebuit de fapt situatia
    2 0
  • tomita
    am refacut, dupa eliminarea celor cu peste 25p insumate si maxim 10p la o masina

    http://img202.imageshack.us/img202/289/tabelk.jpg
    1 0
  • s-o siluiesc pe ****
    gay?
    cum poti sa numesti un om gay, pt ca ii place un stil sau o anume masina? Nu cred ca la toti trebuie sa ne placa stilul agresiv al design-ului unui anumit model. Poti invoca alte motive, calitate costuri achizitie/intertinere si multe altele. Comentariul tau de maimuta inapta te da de gol. Esti doar un ciobarlau
    3 1
  • Automarket COTY?
    De ce nu faceti un Automarket COTY pe bune, din 2011? Ar fi ceva nou.
    4 0
  • Marius
    Vot
    @ cmg_george:
    cred ca acest vot exprima mai degraba preferintele noastre in materie de design si de dotari. De aceea a castigat Alfa Romeo Giulietta. Ai dreptate, cred ca 99% din cei care au raspuns nu au condus nici una din masinile prezentate aici.
    Dar acest exercitiu este de fapt o destul de buna cercetare de piata, in ceea ce priveste modul in care sunt acceptate noile tendinte de pe piata auto. Asa se explica neincrederea noastra in NIssan Leaf, o masina care probabil pentru piata noastra este prea avangardista (eu raman la parerea mea, ca Nissan Leaf este o masina putin strearsa), dar si clasarea foarte buna a lui Dacia Duster. Ambele aspecte stau in contradictie cu parerile expertilor. Dar noi, cei care am votat nu suntem profesionisti. Noi suntem consumatori, si am votat conform masurii in care consideram ca aceste masini ne satisfac nevoile si dorintele cu privire la mobilitate.
    2 2
  • bogdanel
    x
    nu vreau sa fiu rautacios, dar parerea mea aparte de volvo care intr-adevar e masina restu sunt "carute" le iei asa sa te tarai cu treburi nu sa te plimbi...... ma mira faptul cum de alfa a reusit sa iasa pe locul 1 .... stiind ca modelele precedente 80% ele sunt proaste
    3 6
  • bogdanel
    De unde stii tu ? Ia zi te rog
    3 1
  • BaditzaEx
    @tomita
    pai si mito ?, credeam ca mito este succesorul lu' 147..., esti sigur?
    1 1
  • In sfarsit un top ok cum ar fi trebuit sa fie. Topul asta demonstreaza manipularea "competiilor europene" vs parerea si alegerea fiecaruia dintre noi. Un top corect.
    0 3
  • La mai multe jocuri Mircea!
    1 0
  • tomita
    @BaditzaEx
    la o prima cautare ca nu am chef acum

    http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_Giulietta_(2010)

    147 era clasa compacta, si deci giulieta e tot clasa compacta. mito e clasa mica
    0 0
  • mircea
    @BaditzaEx
    Tomita are dreptate.

    Segmentul subcompact (B) - Alfa MiTo
    Segmentul compact (C) - Alfa 147 - Alfa Giulietta
    Segmentul mediu (D) - Alfa 159 - viitorul Giulia.
    0 0
  • tomita
    dac'ar fi sa fiu normal la cap as ramane stupefiat de un lucru.
    cu diferente marginale (care sunt considera acceptabile in comparatia din aceeasi clasa a diverselor modele)
    actualul polo este cat golf 3
    giulieta asta e aproape cat 156
    si multe alte exemple
    pai ori suntem sanatosi si pastram clasele de masini si dimensiunile acestora ori ne batem joc. a ajuns clasa mica cat era cea compacta. a ajuns clasa compacta cat o berlina medie. sa zica domnule, ca urmasul va fi trecut in clasa superioara, ca are mai multeavantaje, spatiu, securitate, etc..)
    1 0
  • BaditzaEx
    ms tomita
    asa ca pt cult mea gen :D.
    by the way era un analfabet/drogat pe aici , care m-a injurat cand am spus ca Giulietta este a-2-a masina dupa Mito, preferata de Gay, sunt convins ca Ciapaliticul ala a crezut ca am bagat de la mine asta, cand se facuse un studiu ( cei de la Automarket sunt convins ca stiu de el si pot confirma ), VW Sciroco era pe locul 2 mi se pare...
    in fine , ideea este alta, e ingrijorator sa vad cum N incuiati & Ultrasi, te injura de parca te-ai luat de neamul lor de zoofili, cand spui ceva de automobilul prezent in visul lor ud ...
    1 0
  • nu e relevant
    ce sa-ti povestesc! "cititorii automarket au ales..." de ce sa nu alegem sa privim realitatea mai bine?
    1. eu nu inteleg ce-i atata fas cu Giulietta asta ca la interior inca are ieftineli, insa pretul nu e tocmai accesibil... intr-adevar are un design placut, dar aspectul asta si multe altele sunt exagerate. Nu se poate spune ca e cea mai frumoasa din clasa si nici cea mai performanta.

    2. majoritatea cititorilor automarket scriu cu "prescurtari" gen 'k', 'tz', 'sh' , 'cn' etc. , in consecinta niste baietei cu probleme hormonale cu varsta intre 15-25 ani.
    3. cati din cititorii automarket au banii necesari sa plece acasa cu Giulietta?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru