Vanzarile auto din SUA, din ce in ce mai slabe

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 04.09.2008
Luna august nu a adus nicio imbunatire peisajului auto nord-american, vanzarile inregistrate fiind si mai mici.

Esential

1.25 milioane de unitati auto s-au vandut in luna august in SUA.

Trendul descendent al pietii auto americane s-a mentinut si in luna august, cand au fost comercializate 1.25 milioane de vehicule, cu 15.5% mai putin decat in august 2007.

La nivelul primelor 8 luni ale anului, vanzarile de masini noi au scazut cu 11.2% pana la 9.8 milioane unitati.Dintre toti producatorii auto, Chrysler a avut cea mai mare scadere, reusind sa vanda doar 110.000 unitati, cu 34% mai putin decat in august 2007.

General Motors a vandut cu 20% mai putin in august 2008 fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar Ford cu 26% mai putin.

Nici Toyota nu se poate lauda cu rezultate foarte bune. Brandul nipon a inregistrat in luna august o scadere a vanzarilor de 9.4%, in timp ce la nivelul primelor opt luni Toyota a scazut cu 7.8%.

Printre marii jucatori de pe piata americana doar Nissan s-a bucurat in luna august de un trend ascendent, japonezii reusind o crestere de 13.6% a vanzarilor.

Via | Autodata

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru