Vânzările de automobile din Europa de Vest au scăzut cu 6.4 procente în iunie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.07.2010
Analiştii de la JD Power anunţă că piaţa din Europa de Vest a scăzut cu 6.4 procente în iunie 2010, iar prognozele pentru 2011 nu sunt deloc favorabile.

Potrivit celor de la JD Power, vânzările de automobile din Europa de Vest au scăzut cu 6.4% în luna iunie a acestui an în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, analiştii de la JD Power estimează că piaţa din Europa de Vest nu va depăşi în 2011 rezultatele pe care le va obţine în 2010. Pentru acest an, experţii de la JD Power estimează că piaţa din Europa va cumpăra 12.86 milioane de unităţi, cu aproximativ 5.7% mai puţine decât în 2009. În comparaţie cu vârful din 2007, estimarea din 2010 reprezintă o scădere de 13% de la cele 14.8 milioane de unităţi vândute.

Rezultatele din iunie au fost cele mai slabe din anul 2010 şi prezintă cea mai lentă rată de creştere din martie 2009. În martie 2009 au intrat în vigoare diverse programe de stimulare a vânzărilor de automobile din mai multe ţări europene, care au ridicat rapid vânzările de automobile din Europa. Pieţele pe care au avut succes aceste programe înregistrează acum scăderi semnificative ale vânzărilor, care vor avea efecte dure asupra producătorilor de automobile din Europa. În principal, vor fi afectaţi producătorii de volum, pentru care erau extrem de importante aceste programe.

Piaţa auto din Germania a înregistrat o scădere de 32.2 procente din momentul în care programele de casare au rămas fără fonduri, iar diferenţa în comparaţie cu iunie 2009 este de 28.7%. Italia a înregistrat o scădere de 19% în comparaţie cu anul trecut.

Pieţele din Spania, Franţa şi Marea Britanie s-au descurcat ceva mai bine, având în continuare fonduri suficiente pentru a finanţa programele de înnoire ale parcurilor auto, dar acestea prezintă doar o "bombă cu ceas" care aşteaptă să rămână fără bani şi să readucă la pământ vânzările de automobile noi.

Via | Just-Auto (înreg.)

Comentarii (1)

  • BestBoy
    pacat ,mare pacat
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru