Vanzarile lui Toyota Prius sunt intarziate de lipsa de baterii

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.08.2009
Vanzarile si productia lui Toyota Prius sunt tinute in loc de cererea extrem de mare inregistrata pentru acest model. Pe langa asta, furnizorul de baterii pentru Prius lucreaza deja la capacitate maxima.

Popularitatea celei de-a treia generatii a lui Prius la inceput sa le provoace probleme celor de la Toyota. Furnizorul de baterii al japonezilor de la Toyota nu poate sa faca fata cererii extrem de ridicate pentru noul Prius. Panasonic EV Energy, producatorul bateriilor pentru Prius, are o capacitate de 500.000 de seturi de acumulatori pe an. In acest moment, fabrica celor de la Panasonic lucreaza la capacitate maxima, iar muncitorii fac ore suplimentare pentru a produce cat mai multe baterii pentru Prius.

Pentru moment, Prius este singurul model Toyota care are vanzarile in crestere in toata lumea, si cererea pentru acesta pare sa fie in crestere. Din pacate pentru clientii Toyota, Panasonic nu pregatea o marire a capacitatii de productie, dar aceste planuri vor fi puse in aplicare in cel mai scurt timp posibil. Astfel, listele de asteptare pentru noul Toyota Prius ar putea deveni destul de lungi. Pe langa explicatiile aferente problemei cu furnizorii, oficialii Toyota au precizat ca modelul Prius nu este fabricat in pierdere si produce profit la un nivel mediu pentru gama japonezilor.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • Stelian_Opincariu
    Am incredere in Panasonic ca va distribui bateriile la timp, in rest masina este una foarte reusita.
    8 4
  • Cosmin
    tampenie de masina
    ce prostie de masina...eco..."o bucata de branza"...eco
    0 0
  • Camelia
    Masina excelenta. Am una din prima serie si este grozava. Cine nu are sa nu o vorbeasca de rau, pentru ca nu stie ce spune. Mi-ar trebui elementi de baterie, sa-i schimb pe cei ce s-au defectat. In Romania se pot procura?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru