Vanzarile Mazda au crescut cu 170% in 2007

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.01.2008
Constructorul japonez vinde bine in Romania, anul trecut Mazda inregistrand o crestere cu 170%

Esential

170% este procentul cu care au crescut vanzarile Mazda in anul care tocmai s-a incheiat.
1028 de modele Mazda s-au vandut anul trecut in Romania.

Vanzarile Mazda pe piata romaneasca au crescut anul trecut cu 170%, constructorul japonez totalizand la finele lui 2007, 1.028 de unitati. Cel mai bine vandute modele au fost Mazda3, cu 358 de unitati, in crestere cu 241% fata de 2006, si Mazda6, cu 246 de unitati, in crestere cu 123% fata de anul trecut.

Noua versiune a modelului Mazda2, lansata in luna septembrie a anului trecut, a inregistrat vanzari de 117 unitati, lista de asteptare numarand in prezent 300 de comenzi. Vanzarile modelului CX-7, lansat in aceeasi luna, au totalizat 76 de unitati, urmand ca pana in luna aprilie Mazda sa mai livreze 150 de unitati.

Totodata, reteaua de distributie s-a extins anul trecut, de la trei showroom-uri la opt unitati, urmand ca in cursul acestui an sa fie deschise inca 12 centre. Compania mizeaza in acest an pe comercializarea a 2.000 de autovehicule pe piata din Romania.

Pe piata europeana, vanzarile Mazda au urcat in 2007 cu 2%, la 311.200 de unitati, reprezentand cel mai mare nivel din ultimii 16 ani.

In Ungaria, compania a comercializat 2.500 de vehicule, in urcare cu 15% fata de anul 2006.

Operatiunile Mazda pe piata locala sunt coordonate de Centrul Mazda pentru Europa de Sud-Est, cu sediul la Klagenfurt, in Austria, infiintat la sfarsitul anului trecut, care gestioneaza activitatea pentru inca 12 piete, respectiv Austria, Ungaria, Slovenia, Croatia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Serbia, Bosnia, Macedonia, Moldova si Albania.

Comentarii (3)

  • zoloft
    SA SE VANDA
    pai sa se vanda fratilor ca este o masina EXTRAORDINARA.Sa mai uitam dracu BMW-ul, Audi, VW si alte ...maneliste...si sa ne uitam naibii si la alte masini intr-adevar fiabile si bune...pt ca o facem 1. pe buzunarul nostru; 2. pe siguranta/viata noastra.Aprofundati un pic Masda 3 si 6...veti ramane surprinsi de cat de Extraordinara este.P.S: nu sunt dealer mazda...sunt un OM cu capul pe umeriP.S2: nici nu am Mazda :D
    0 0
  • Un Priceput
    Alegere
    Nu pot decat sa ii dau dreptate lui Zoloft. Cam asta este libertatea de alegere pe care o ofera o economie functionala. Este important sa alegi ceva nu doar pentru a fi diferit, ci pentru ca este o decizie constienta si rationala.
    0 0
  • Haolele...
    Pai da frate "da cum mai da" manelashu muzica la maxim dintr-o Mazda ca nu mai merge, nu mai e acelasi lucru...Tre sa fie bmw k sa fie vere in lumea buna, sa moara mama.... Tot respectul pentru BMW,au fost si sunt super masini dar "prost intelese" in Romania de 90% oameni...Am un vecin care n-are 100 de mii in buzunar da' si-a luat seria 3 k sa dea maneaua tare chiar si la 6:00 dimineata cand pleaca la servici :-)) Numai bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru