VATH creaza un ML 63 AMG de 585 CP

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 22.11.2009
Germanii de la VATH Automobiltechnik au creat un kit de performanta pentru ML 63 AMG. In urma modificarilor, propulsorul livreaza 585 CP si dezvolta un cuplu motor de 690 Nm.

Tunerul german VATH Automobiltechnik a decis sa creeze un pachet de performanta pentru Mercedes ML 63 AMG. In urma modificarilor operate de inginerii caseri de tuning, propulsorul de 6.3 litri al SUV-ului german livreaza 585 de cai putere si dezvolta un cuplu motor de 690 Nm. Pentru ca tunerii sa ajunga la aceste performante, “inima” lui ML 63 AMG a suferit o operatie complicata.

Inginerii au inlocuit pistoanele originale cu unele forjate, au extins capetele de cilindri, au schimbat supapele de evacuare si au adaugat un arbore cu came sport. Pentru ca tuningul sa fie complet, VATH Automobiltechnik a reprogramat si unitatea ECU. In urma acestor modificari, Mercedes ML 63 AMG sprinteaza de la 0-100 km/h in 4.5 secunde si atinge o viteza maxima de 300 km/h.

Cei 585 de cai putere ai motorului sunt controlati de un sistem de franare de inalta performanta cu 8 pistonase si discuri cu diametrul de 380 mm. De asemenea, garda la sol a masinii a fost coborata cu 40 mm prin intermediul unor suspensii sport adaptabile.

La exterior, tunerii germani au montat un eleron si jante de aliaj de 22 de inch pe care le-au incaltat cu pneuri Dunlop. Pretul pentru pachetul mecanic al motorului este 19.635 de euro.

Sistemul de franare si suspensiile sport costa 4.641 de euro respectiv, 1.952 de euro.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru