Vauxhall ar putea imprumuta modele Daewoo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.05.2009
GM a decis sa pastreze sub umbrela sa brandul Vauxhall, compania care activeaza in principal pe piata din marea Britanie urmand sa imprumute modele Daewoo dupa vanzarea Opel.

Desi se afla intr-o situatie delicata, gigantul american General Motors tine cu dintii de anumite marci din portofoliul sau. Chiar daca a anuntat ca vrea sa vanda Opel, GM se incapataneaza sa pastreze divizia Vauxhall, derivata din vechiul brand german. Anuntul a fost facut recent de Fritz Henderson, CEO-ul GM.

Pastrarea marcii Vauxhall ar urma insa sa ridice o problema importanta pentru GM, divizia de automobile disponibila pe piata din Marea Britanie oferind spre vanzare, in mare majoritate, modele de provenienta Opel. Aceasta relatie va lua insa sfarsit dupa vanzarea Opel, grupul american fiind astfel nevoit sa caute o alta gama care sa imprumute modele pentru Vauxhall.

Cea mai viabila solutie pare a fi in aceasta situatie divizia sud-coreeana de automobile Daewoo. Singurul detaliu care nu se potriveste in acest scenariu ar fi faptul ca GM vinde deja modele Daewoo in Marea Britanie sub brandul Chevrolet. In aceste conditii, singura rezolvare ar fi absorbirea Chevrolet de catre Vauxhall pe piata din Marea Britanie.

Cel de-al doilea scenariu, imaginat de jurnalistii britanici de la Autocar, presupune ca Vauxhall ar putea imprumuta modele ale brandului australian Holden, care vinde deja in Marea Britanie sedanul Commodore sub logo-ul Vauxhall.

Momentan orice solutionare a problemei pare posibila, GM cautand variante cat mai accesibile pentru pastrarea Vauxhall in portofoliul sau. Chiar si furnizarea unor modele din ambele tabere, Holden si Chevrolet nu este exclusa momentan.

via | Autoblog

Comentarii (3)

  • phanter
    prea multa prostie
    "oferind spre vanzare, in mare majoritate, modele de provenienta Opel"

    Adica un singur model nu este de la Opel.


    Cand va opriti cu toate scenariile astea care nu au logica ?

    De ce ar baga GM la apa Vauxhall, care se vinde foarte bine in Marea Britanie cu modele Opele ?
    0 0
  • Catalin
    Industria auto britanica. O gluma buna!
    Vauxhall? Supermarca ! Ceva o minunatie! La fel ca Wolseley, Austin, Morris, Riley, Rover ... Cum, nu ati auzit de marcile astea? Ca prin anii 60 se vindeau si ele bine. In Anglia.

    Dar nu-i nimic, nu plangeti, nu plangeti ! Lasati ca pana la urma englezii o sa invete sa faca masini vandabile.

    Pe langa nemtii de la VW si BMW, o sa ii ajute si indienii de la Tata, malaezii de la Proton, chinezii de la Nanjing Motors, rusii care au cumparat LDV si de acum incolo si coreenii de la Daewoo...
    0 0
  • buna
    buna , eu personal am o parere buna,ca orice producator incearka diferite variante ,mi-se pare totusi o idee buna varianta GM.de ce nu? personal va spun am mai multe tpuri de auto daca ie vor sa imprumute de la daewoo inseamna ca da este buna marka nu credeti?ar trebui sa fim bucurosi ca ne baga inseama nu credeti? la cum a decurs noul proekt Logannnnnnnnn.......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru