Venom GT: 1000 de cai si 1250 kg

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 19.11.2007
Ce nu am da cu totii pentru un model cu raport putere/masa de 1 cal/1.25 kg? Ei bine, Hennessey Venom GT este acel model.

Esential

1000 de cai putere scoate motorul V10 al lui Hennessey Venom GT.
1250 este masa totala a conceptului american.

Americanii de la Hennessey au publicat primele date oficial si un teaser la fel de oficial al viitorului lor concept supercar, Venom GT. Desi pentru unii dintre fanii industriei britanice noul model ar putea parea un Lotus Elise ceva mai rotund, Hennessey baga mana-n foc ca asemanarile sunt intamplatoare si ca ce fac ei este foarte original. Si pentru a sustine acest lucru, americanii ne fac cunostinta cu designerul lui venom GT, britanicul Steve Everitt.

Trecem insa la datele tehnice, elementul cel mai important in ecuatia Venom GT. Vorbim de un motor V10 de 1000 de cai "prelevat" de la Viper Venom. Puterea este dublata insa de faptul ca Venom GT are doar 1225 de kilograme. Transmisia este manuala sau, optional, secventiala cu sase rapoarte. Tot acest ansamblu face ca Venom GT sa ajunga in 2.5 secunde de la 0 la 100 km/h si in doar 14 secunde la 300 de kilometri pe ora. Cifre cu adevarat incredibile, care ne fac sa uitam de aparentele estetice.

"Venom GT nu se va bate cu Veyron", sustine John Hennessey, fondatorul companiei cu acelasi nume.

Acesta explica: "Daca Veyron este un grand Touring super rapid si foarte luxos care reuseste in acelasi timp sa fie mai tare decat orice alta masina de productie a lumii, Venom GT este mai mult o masina sprotiva care il pune pe cel de la volan in situatia de a struni 1000 de cai putere pe o masina cu 680 de kilograme mai usoara decat Veyron".

Comentarii (2)

  • Mschumi
    Hmmm
    Nu arata rau, dar dupa mine tot un lotus elise/exige cu steroizi va arata :D
    0 0
  • greseli greseli...
    in text apare motor V10 iar la esential V12...d`oh... o fi un x in 16
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru